Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 1:32 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
A może eliminacje MP.mają być elementem reklamowym firmy ATA na koszt zawodników.

Dokładnie to samo mi się pomyślało jak tylko zacząłem czytać ten wątek...
Przecież reklama jest dźwignią handlu...

Pozdrawiam,

Łukasz

Jest:
Traxxas Slash 1/16
Ansmann Mad Rat

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 20, 2006 1:48 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
(...)Osoby które chciały by pomóc zapraszam na ul.Chocimską do klubu o godz. 11.00 w niedzielę 22.01.2006r. (...)

A może by tak to spotkać się na miejscu - w blue city?

Wówczas można byłoby na miejscu wszystko obejrzeć, zmierzyć, ocenić, zaplanować (ewentualnie - również skrytykować...).

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 2:20 pm 

widze,ze jednak moje pytanie(oprocz pana Derewinskiego)spotkalo sie z uznaniem. Pytanie chyba retoryczne,bo odpowiedzi nei ma,a ze widzialem ile tam jest miejsca to i tak nie ma mowy o pelno wymiarowym torze. Same zawody w takim miejscu to nie tylko plus dla firmy ktora to organizuje ale takze dla nas! Nie uwazam tego za zly pomysl,jednak napewno nie moze to byc eliminacja do MP gdzie tor jest 1/2 albo 1/3 normalnego pelnowymiarowego toru.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 3:51 pm 

zgadam sie z przedmowca, co sobie pomysla ci ludzie :?: :!: ze MP sa organizowane w CH? Ze nie mamy torow?? Tak mamy zdobywac nowych modelarzy? Jezeli bedzie to w Blue City to watpie aby moje nazwisko widnialo na zgloszeniach, gdyz nie po to pojade 400 km (ok 4,5 h) abym na miejscu stwierdzil ze nie mam po co jezdzic bo nie da sie jezdzic ze wzgledu na male rozmiary toru!
Malo jest w Warszawie szkol?? Przeciez byly w Warszawie zawody w szkolach, gdzie one sie podzialy ? :? Jak ludzie beda chodzili w pitach tak jak w Katowicach (gdzie bylem pierwszym ktorego napotkali na drodze w kierunku sedziow) i pytali sie jaki to ma naped, ile to kosztuje, jaka predkosc rozwija, czy nie bede chcial sprzedac swojego auta, jak dlugo takie auto jezdzi a na dodatek maja mi cos ukrasc :?

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 4:59 pm 

Witam ,moim zdaniem to nie jest nasjlepsze miejsce na Mp gdyż już na halai potrafi coś zniknąć a co dopiero w centrum handlowym i raczej z tego względu nie bede tam jechał aczkolwiek na mojej pralce wspomina że tor nie bedzie wymiarowy i to też mnie martwi .Bardzo wielka prożba do organizatora -->> Napewno lepiej by było zorganizować to w jakiejś szkole jak rok temu o ile to oczywiście możliwe <<-- pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 5:08 pm 
Raflee

Gdzies tu bylo na forum napisane co, komu i gdzie zginelo - jesli chodzi o mnie to tak jak wyzej... nie jade na takie zawody jak mam wrocic bez czegos co /bylo/ moje. Sam dojazd tez kosztuje swoje, a modele tez tanie nie sa... a przynajmniej nie nasze.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 5:13 pm 

Jeśli zawody w Centrum Handlowym mają na celu propagowanie Modelarstwa to należy wszystko zrobić, aby jaknajwięcej ludzi zobaczyło modele na pełnowymiarowym torze(znając życie, na takim torze to ludzie się tylko napatrzą jak modele się rozbija i jak drogie są czesci zamienne – to ich na pewno nie zachęci :D).

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 8:18 pm 

Witam, jak przedmówcy uważam że Centrum Handlowe jak sama nazwa wskazuje jest przeznaczone do Handlu a nie do organizowania Eliminacji do Halowych MP. Z tego co pamiętam to nie ma w Blue City pod fontanną aż tak dużo miejsca, no chyba że może macie pomysł aby zbudować most nad fontanną więc byśmy mieli ciekawy tor z możliwością kąpieli modeli.
Raczej nie spotkamy się w BC ponieważ nie przyjeżdzam.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 8:28 pm 

Witam,
Ja mam taką propozycje jak juz robimy zawody a w dodatku eliminacja MP w centrum handlowym (i tak nie przyjade bo nie podoba mi sie to miejsce) to moze odrazu zeby była lepsza reklama zorganizować to na wystawie za szybą zeby ludzie mogli oglądać tylko przez nią i nie mieli dostepu głebiej do zawodników to tez nic nie zginie :P :P
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 9:11 pm 

z tego co słyszałem serwisy miałyby być na terenie stoiska firmy ATA, w głębi którego jest kilkaset metrów kwadratowych przestrzeni (obecnie jest tam m.in. mały tor dywanowy, o którym mowa w innym wątku na forum. tak więc bezpieczeństwo serwisu jest porównywalne z tym na każdych innych zawodach....

jeśli chodzi o tor - też o ile dobrze pamiętam, to w okolicy fontanny nie ma wystarczającego miejsca na rozłożenie przepisowego, pełnowymiarowego toru, tak więc organizacja imprezy o randze eliminacji do MP w takim miejscu jest mocno ryzykowna, choć wcale nie powiedziane, że niemożliwa....
osobiście uważam, że najpierw w tym miejscu należałoby rozegrać jakieś zawody typu GP, aby przetestować to miejce, tak aby eliminacje MP niczym nikogo nie zaskoczyły, również my - zawodnicy - mielibyśmy lepsze wyobrażenie o tym miejscu i wiedzielibyśmy czego się spodziewać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 9:23 pm 

Rafał, z tego co pamiętam to stoisko ATA jest w końcu korytarza, na poziomie o jeden wyższym niż fontanna (tak przynajmniej było na poprzednich zawodach) - a tor ATA jest pośrodku pomiędzy stoiskiem, a fontanną. To chyba dużo zadaleko. A nagłośnienie? Jak pisałem powyżej, to nie jest miejsce na takie zawody, to może być co najwyżej prezentacja (i to skromna) modelarstwa samochodowego rc, lub raczej prezentacja oferty handlowej firmy ATA (bez urazy, nie mam nic do ATA).
Nie bardzo wiem o co tu chodzi, czy to mają być eliminacje MP dla Zawodników, czy pokaz modeli zdalnie sterowanych w weekend?

Panowie Organizatorzy, weźcie pod uwagę ilu Zawodników już zapowiedziało, że nie przyjedzie z powodu takiej lokalizacji i warunków - Kto zatem tam wystartuje?

Czy naprawdę tak trudno jest znaleźć jakąś szkołę? Czy poprostu w BC jest "za darmo"?

Nie wiem co Robert na to, ale jest przecież duża sala na Gościeradowskiej, dobra lokalizacja, wejście z dworzu od razu na halę - może warto się zastanowić nad tym, ...no ale tam telewizja nie przyjedzie :(

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 9:53 pm 
Dopiero wieczorem z domu mogę udzielić kilku wyjaśnień.Skontaktowałem się z Panem Niko i zapraszmy do Blue City w niedzielę o godz 11.00 i będzie możlwość wyjaśnienia wszelkich wątpliwości .Posiadam plan budowlany poziomu -1 wynika z tego że możemy ułożyć tor odługości 25 m. o szerokości 12 m. a więc o 4 metry węższy niż był do tej pory układany w Warszawie wg,proj.Patryka Raczynskiego .Istnieje możlwość powiększenia toru ( dołozenie wykładziny o wmiarach 12 na 12m) stworzyło by to kształt odwróconej litery L.Podsumjąc 25razy16 daje nam 400m kw.tojest dotychczasowy tor.Mamy do dysozycji 25razy12 =300m kw oraz dodatkowo 12na12=144 wynika że mamy444m kw do zagospodarowania a więc o 44m kw więcej .Oczywiście zdaję sobie sprawę z nowego kształtu toru, i dlatego dziielę się z problemami na Forum.Jeżeli chodzi o serwis to będzie się na tym samym poziomie około 100 metrów od toru w części zajmowanej przez firmę ATA a wejście tylko dla zawodników z identyfikatorami.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 11:53 pm 

dolozenie dodatkowego kawalka wykladziny jest do przemyslenia jezeli bedzie dobre miejsce na wysoki podest z ktorego nikt nikomu nie bedzie musial zagladac przez ramie zeby ten kawalek widziec.
same cyfry mnie nie przekonuja.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 21, 2006 12:01 am 
Raflee

Maciej Barabasz napisał(a):
Witam,
Ja mam taką propozycje jak juz robimy zawody a w dodatku eliminacja MP w centrum handlowym (i tak nie przyjade bo nie podoba mi sie to miejsce) to moze odrazu zeby była lepsza reklama zorganizować to na wystawie za szybą zeby ludzie mogli oglądać tylko przez nią i nie mieli dostepu głebiej do zawodników to tez nic nie zginie :P :P
Pozdrawiam.

No to Mielec zostaje w domach :P :D

Chodzi Ci o cos z stylu szklarni? :D a zawodnicy w srodku, tak ;)? wypas :D

Tytuł: Dość
PostNapisane: So sty 21, 2006 12:05 pm 

Nie jestem przeciwnikiem zawodów w Blue City jest fajna atmosfera i jest dobre widowisko . Tylko to są eliminacje do MP tor i podest powinien spełniać wymogi przepisów . Powinien być rozłożony o normalnej porze, aby dać ludziom szanse potrenowania. Zazwyczaj zawody odbywają sie na zasadzie odbębnienia zawodów, czyli dajmy im 2 godziny na trenowanie a potem niech się ścigają na wysokim poziomie! Tylko jak np. 60 zawodników ma ustawić modele w ciągu 2 godzin. Panie Zbyszku kiedyś pan robił ładne zawody na Sali wojskowej i w innych miejscach!! Czemu teraz wszystko sprowadza się do kasy?!!! Nie mam zamiaru komuś szkodzić w interesach,ale czemu ktoś ma korzystać naszym kosztem. Należy zadać sobie pytanie czemu firma ATA – Niko akurat upiera się na Blue City skoro wiadomo ze tam niema warunków na zawody . Tam mogą odbywać się dobre POKAZY MODELARSKIE !!!! jeśli panu Niko zależałoby na dobrej imprezie i zawodnikach to odbyłyby się na pewno w warunkach dogodnych zawodnikom .Wydałem ogromne pieniądze na model i nie mam zamiaru niszczyć sobie modelu o tor . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona