Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 9:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: Lista
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:09 pm 

Mysle ze temat powinnismy podsumowac. Wymienilismy sie pogladami i pierwsze co powinnismy zrobic to naprawic tor na wiosne. I nie piszcie juz komentarzy, tylko niech kazdy napisze czy pomoze. Zrobie liste i zobaczymy kto wywiaze sie z obowiazku ;) Narazie najwazniejsze aby poprawic bandy, wyrwac jakies chwasty jesli by ostro zaroslo, zrobic jakas mulde. Sa to rzeczy do ktorych nie potrzebowalibysmy pozwolenia, bo chodzi o POPRAWIENIE TORU, czyli nie grzebiemy w innym terenie. Jesli chodzi o plotek i reszta wymarzonych rzeczy to chyba powinnismy zostawic na pozniej. Najlepiej abysmy mogli juz jezdzic na w pelni sprawnym torze ( na wiosne ).

Kto sie zglasza?

Ja napewno ( pamietajcie ze musimy kupic lopaty - koszt ok 20zl jak pisalem wczesniej )

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: KOPARKA
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:15 pm 

Jeśli chodzi o koparkę to nie trzeba wynajmować takiej ogromnej, sa takie małe firmy Cat, czasami pracują przy robotach drogowych, to tańsze, zgrabniejsze, i tak samo nam pomoże

Tytuł: Re: KOPARKA
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:19 pm 

Z1m4 napisał(a):
Jeśli chodzi o koparkę to nie trzeba wynajmować takiej ogromnej, sa takie małe firmy Cat, czasami pracują przy robotach drogowych, to tańsze, zgrabniejsze, i tak samo nam pomoże

Prosze podpisujcie sie kto POMOZE NA WIOSNE!!!!!!!!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:22 pm 

Nie wiem po co cytowałeś mój post
ja juz pisałem jak mogę pomóc więc jeszcze raz się zgłaszam

Poprzedni edit posta z 2 strony
Najważniejsze jest żeby narazie ZAŁOŻYĆ KLUB, IŚĆ DO URZĘDU I ZAPYTAĆ, MOŻE DOSTANIEMY WIĘCEJ KASY, LUB JAKIŚ TEREn(w cudy nie wierzę)

A POTEM ZASTANAWIAĆ SIĘ CO ZROBIMY, PRZECIEZ ZEBY TO OGRODZIC CZY COS TRZEBA MIEC ZEZWOLENIE!

UWAZAM ZE PODSTAWA BEDZIE KLUB CZY TAK CZY TAK JAK BEDZIE KLUB BEDZIE FAJNIE, A POZNIEJ ISC DO MIASTA!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:28 pm 

.. przeciez mowie ze potrzebne sa osoby do POPRAWIENIA TORU a nie do jakis plotkow. No co jest nie rozumiesz?!?! chodzi tylko o poprawianie, do tego klub jest nie potrzebny tylko PEWNA ILOSC OSOB!!!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:39 pm 

Lokalizacja: kraków Auta: AeroMax + semitrailer, TB-02, TL-01, CC-01, Micro RS4
no to ja sie powtorze jeszcze raz ze ja jestem chetny do czynnego uczestnictwa w:
-grupie z lopatami:)
-grupie "pogromcy chwastow"
-grupie on-roadowcow (wymalowanie toru)

"If everything seems to be under control, you’re just not going fast enough" - Mario Andretti

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:50 pm 

Ja może chciałbym podać jeszcze taki jeden mały pomysł, co do poprawienia toru w Krakowie. O tuż chodzi mi o zrobienie coś w stylu jakieś ławki czy stolika, aby gdzieś można by było naprawiać modele. Do tej pory robimy to na kuconco, lub na klęczkach, a to wcale nie jest wygodne. :( Co do reszty "tiuningu" toru, to też jestem chętny na te wasze pomysły, oprócz tego płotku. Naprawdę nic to nie da. Może być tylko pewnego dnia rozwalone i guzik z całego interesu. Nie wiem jak chcecie poszerzać tor, ale jeśli chodzi o szerokość to jesteśmy trochę ograniczeni, ponieważ jedna część toru jest zbudowana przy samej drodze asfaltowej, (którą też by pasowało trochę naprawić, bo dziury są tam straszne :( ) a po drugiej stronie stoi drzewo, z którym trzeba by było liczyć się z dodatkowymi kosztami (wycięcie i wywóz). Przynajmniej tak uważam. ;) Co do pracy przy torze jestem chętny ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 10:40 pm 

Walicie smuty... Co wyscie pili ??

Ludzie, chwasty ja nie moge macie problemy. Savage przejedzie 6 razy i juz chwastow nie bedzie!

Ławki nikt nie przyniesie bo "dzieci" beda mialy gdzie pic- niedaleko jest szkola :wink:
Domek kosztuje 11 tys. wiec jak nie macie co robic z kasa to powodzenia.

Ciekaw jestem jak wam pojdzie z lopatami :wink: Zglaszam sie do pomocy.

Jutro moge zadzwonic do sklepu modelarskiego bo od nich tez beda ludzie "z modelami" Albo wywiesi sie ogloszenie!!!

I jeszcze raz ktos napisze ze ktos cos zrobil czego jeszcze nie zrobi ale ma zamiar zrobic to niech lepiej zrobi albo dogadamy sie u mnie w sobote mna spotkaniu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 7:35 am 

Dasiek napisał(a):

I jeszcze raz ktos napisze ze ktos cos zrobil czego jeszcze nie zrobi ale ma zamiar zrobic to niech lepiej zrobi albo dogadamy sie u mnie w sobote mna spotkaniu.

ze co? :D:D:D:D:D:D

Masz racje: domek - kazdy po tysiaku, dziekuje. Przeciez mozemy male naprawy zrobic na ziemi w lecie. Nie jestesmy dziewczynkami ktore nie moga sie wybrudzic. A jak padnie nam cos wiekszego to i tak w domu trzeba naprawic.

to Dasiek zobaczysz za naprawimy lekko tor, lopatami da sie bandy poprawic :P Zdziwisz sie :PP

Nie ma co narazie planowac z tymi domkami tak jak Dasiek powiedzial. Narazie popracujmy nad torem, pozniej myslmy co dalej. A myslalem o lepszym plotku taki mniej wiecej jak na placu zabaw, ale sie kapnalem ze cena tez moze byc dosc duza a to nie jest az tak konieczne. Juz lepiej pare razy ludzi upomnic niz wydac 1000zl na plotek.

NAPRAWDA TORU I TYLE. POZNIEJ POWINIEN POWSTAC PODEST, to najwazniejsze moim zdaniem.

Dasiek pojdziemy z lopatami i zrobimy, jest pare osob chetnych i dobrze. Poza tym zawsze mozna wykorzystac lopaty zeby zbudowac skocznie w innym miejscu... :lol: :lol:

... a jesli chodzi o chwasty to nie do konca o roslinki. Ale na bandach czy gdzies moze byc to strasznie zarosniete, i tor moze stracic swoj urok osobisty :D. Jak na trasie bedzie pare chwastow to lepiej jeszcze, ale gdzies moze ich byc wielka kupa i w niektorych miejscach moze sie przyda je lekko "kill" :D

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 11:49 am 

Jesli chodzi o powiekszanie toru, to bedzie z tym ciezko. Dyrektor muzeum wyrazil zgode na taki a nie inny teren (lokalizacja, rozmiar). Czyli od ulicy, do duzego drzewa (zapomnijcie o wycinaniu drzewa...). Na szerokosc tez jest juz max. Co do modyfikacji, poprawiania to nie trzeba sie pytac dyrektora czy mozemy poprawic bandy...

Jedno czego bardzo brakuje, to podest. Gdy budowalismy tor, byla propozycja zrobienia od razu podestu, ale przeroslo to nasze mozliwosci finansowe i czasowe. O ile pamietam, to byl to koszt okolo 1500zl (oferta z muzeum, metalowy podest, mogli go zbudowac pracownicy muzeum). O szczegoly mozna zapytac Wojtka Brudnika. Oferta pewnie jest nadal aktualna.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 2:15 pm 

Waldemar Borek napisał(a):
Jesli chodzi o powiekszanie toru, to bedzie z tym ciezko. Dyrektor muzeum wyrazil zgode na taki a nie inny teren (lokalizacja, rozmiar). Czyli od ulicy, do duzego drzewa (zapomnijcie o wycinaniu drzewa...). Na szerokosc tez jest juz max. Co do modyfikacji, poprawiania to nie trzeba sie pytac dyrektora czy mozemy poprawic bandy

To jest to, co ja pisałem wcześniej, ale nikt nie zaragował :( A co do ławki to i tak uważam że to dobry pomysł i pasowało by go przemyśleć :D

Ostatnio edytowano Śr sty 18, 2006 2:17 pm przez Luki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 2:16 pm 

No to fajnie ze nareszcie dales dokladne informacje. 1500zl to w sumie nie jest az TAK STRASZNIE bardzo duzo dla ok 20 osob. Jesli sie zlozymy to wynioslo by nas to ponizej 100zl a mysle ze mozemy cos takiego zrobic. Ja w razie czego doloze kase, jesli zglosi sie ok 20osob.

A wlasnie jesli chodzi o kopanie, tzn poprawienie band i mala mulda na torze, to trzeba by to zrobic zaraz po roztopieniu lodowcow :D:D. Bedzie dosc mokre i latwiejsze do zrobienia. Szykowac kase na lopaty :D:D.

Jak uda sie poprawic i zrobic podest to bedzie SUPER. Na podescie tez mozna autko naprawic, jesli bedzie troszke szerokie!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 2:18 pm 

Luki napisał(a):
Waldemar Borek napisał(a):
Jesli chodzi o powiekszanie toru, to bedzie z tym ciezko. Dyrektor muzeum wyrazil zgode na taki a nie inny teren (lokalizacja, rozmiar). Czyli od ulicy, do duzego drzewa (zapomnijcie o wycinaniu drzewa...). Na szerokosc tez jest juz max. Co do modyfikacji, poprawiania to nie trzeba sie pytac dyrektora czy mozemy poprawic bandy

To jest to, co ja pisałem wcześniej, ale nikt nie zaragował :(

Luki przeczytaj wczesniej, tez pisalem o tym, ze nie ma jak poszerzyc, bo jest pas startowy, a zakrety w wenatrz toru jeszcze bardziej by sie nie dalo.

Wlasnie co do naprawiania pasu startowego bo jest nierowno - bez przesady :D To zwykly pas i jesli nic tam nie namalujemy to rowniedobrze mozna isc na to kolo lub na parking jakis. Naprawic to? to jest niemozliwe, wiesz ile kasy?!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 2:21 pm 

No dobra. Może masz rację. Dużo by to kosztowało, ale z ławką trzeba to przemyśleć :twisted: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 4:04 pm 

Luki napisał(a):
No dobra. Może masz rację. Dużo by to kosztowało, ale z ławką trzeba to przemyśleć :twisted: :wink:

przynieś sobie z domu!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona