Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 9:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:15 pm 

Co do kopania to mam soboty wolne i nie chce nikomu pojechac ale przezucales tyle ziemi robiac jakies chopki i skad skombinujecie ziemie??

Pamietam jak ja robilem u siebie tor z ziemii i zajelo mi to prawie caly dzien a zrobilem kawalek 4x2m

Nie mowiac juz o kopaniu w lesie chop rowerowych- to dopiero juz rzeź.

CO do klubu to jestem za wielkie za!!

Wo sobote "dogramy" reszte

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Lista
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:16 pm 

LISTA CHETNYCH OSOB:

1. Piotrek-krk
2. Kras
3. Z1m4
4. Bogdan(mój tata)

Ludzie pomóżcie!!

Jak coś to na płotek można się złożyć a jak nie to się wyłudzi od taty. Tylko najważniejsze jest żebyśmy dostali pozwolenie - jak będzie klub to dostaniemy:D

Tytuł: Ziemia
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:24 pm 

Jeśli chodzi o ziemię to problemu niema!!
Ogłoszenie do gazety typu przyjmę ziemię i odrazu masz kupę ziemi za darmo albo za bardzo niską cenę!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:46 pm 

Wiesz jesli chodzi o kopanie: myslalem takie z grubsza, zrobic jakas mulde - to za duzo czasu nie zajmie, a efekt moze byc calkiem niezly.

Zima trzymam Cie za slowo, duzo obiecujesz ale czy zrobisz wszystko?

Wiem od taty ze mikro koparka ( taka mniejsza ) kosztuje za godzine ok 50zl. Moze i nie tak duzo jak sie zlozymy ale to troszke kasy jest, bo jeszcze dojdzie ciezarowka z ziemia.
Zima mowiac ze Twoj tata jest sponsorem to chcesz powiedziec ze zalatwi te rzeczy bez naszej kaski? :D:D:D - tak to rozumiem. Co Twoj tata moze zrobic? Bo zalatwienie nie jest problemem, i kazdy dorosly moglby to zrobic, mowiles o czyms wiekszym? <lol>

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:55 pm 

Trzymasz mnie za słowo, ale za jakie. Jak będzię wiadomo że coś kupujemy albo robimy to potrzeba wiedzieć co i mieć zezwolenie od miasta. Jak będzie wiosna, i pozwolenie i powiem że napewno to wtedy mnie będziesz mógł potrzymać. Mój tata powiedział mi że jakbyśmy budowali tor, lub ulepszali ten co jest to może dać trochę kasy. Ale trzeba wiedzieć dokładnie co trzeba kupić i jeszcze raz powiem POZWOLENIE.

No a jak chcesz szczegoły to pogadajmy na GG: 7280120

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:03 pm 

Trzymam za slowo ktore powiedziales: " ze jesli pozwola na budowe to Twoj tata cos pomoze " - wiec o to mi chodzi - JESLI POZWOLA. na tor sie zgodzili, wiec na jakas mala hopke nie ma problemu, ale zeby tam wjechac koparami, ciezarowami to chyba musimy jakies pozwolenie. To fajnie, jesli Twoj tata pomoze to bedzie cacy :) Ale i tak mysle ze zadnych pretensji wlasciciel terenu nie mialby jesli bysmy lekko bandy polepszyli, udeptali mulde w jakims miejscu na trasie - na to pozwolil modelarzom, wiec zawsze jakies zmiany wprowadzamy jezdzac autkami :D:D ( ziemia sie sciera ). Jednak do powiekszenia toru czy jakies takie ( chociaz uwazam to za niepotrzebne, ale to przyklad ) potrzebna bylaby kolejna zgoda :D

Na gg napisze pozniej. pozdrawiam!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł: No spoko
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:07 pm 

To wlasnie mialem na myśli. Jeśli by chcieć na prawdę fajny tor to trzeba by go powiększyć. I zrobić podest, jakąś siatkę, poprawić bandy ale to wszystko zależy od miasta czy pozwolą czy nie. Na razie to poprawmy go tyle ile można a jak coś więcej będzie wiadomo to wtedy będę wciągał w to mojego ojca.

Pozdrawiam Piotrek

PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:45 pm 

Panowie, nie chciałbym tu zbytnio studzić zapału, ale w to całe pospolite ruszenie wkradło sie sporo chaosu. Z jednej strony Z1m4 pisze o ziemi, która na tor miałoby przeznaczyć miasto Kraków, z drugiej piszecie o rozbudowie toru przy muzeum.

Właścicielem ziemi na której jest teraz tor przy Muzeum jest własnie Muzeum (a nie miasto Kraków). Wojtek Brudnik o ile wiem do tej pory był kontaktem z Dyrekcją Muzeum i bez uzgodnienia z nim nie ma sensu planowac domków, płotków, podestów ani niczego innego. Na wszystko to musi sie zgodzic własciciel terenu.

Przypomnijcie sobe, co Wojtek pisał tutaj (a napisał, żeby się wstrzymac do wiosny).

Zupełnie inna sprawa jest ta pomoc miasta, o której pisze Z1m4. Osobiście nie chce mi sie wierzyć, ze miasto udostępni ziemię tylko dlatego, że jest jakis 15-osobowy klub czy stowarzyszenie, no ale może cuda się zdarzają. Ale zanim pobiegniemy po łopaty, moze Z1m4 dowiedz sie:
1) Co to dokładnie ma być (klub sportowy? stowarzyszenie? organizacja? cos w ramach struktur LOK-u?)
2) Jaką konkretnie pomoc oferuje wtedy miasto. (teren? gdzie, na jakich warunkach?)

Dopiero jak to będzie jasne, można się spotkac i pogadac o szczegółach organizacyjnych. A dopiero jak beda zaawansowane sprawy formalne, mozna się zastanawiac czy potrzebne bedą łopaty czy koparki.

Tytuł: Tak
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:53 pm 

Jarek masz w pełni rację!! Miałem się dzisiaj tego dowiedzieć tylko nie było mnie w szkole, co za tym idzie nie wychodziłem z chałpy jutro prawdopodobnie wszystko napiszę( z tą ziemią chodziło mi o to że jakby nie było z czego usypać hopek, czy cośtam innego to zawsze da się załatwić ziemię

Pełen szacunek dla Jarka:D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:02 pm 

Podłączajac sie do tematu:
W lecie (okres wakacji) jestem w stanie zorganizować tor rallycrossowy (asflat i trawa) na nielegalu. bedzie podest itd i watpie zeby ktos sie przyczepil 8)

Zapisuje sie do klubu

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:05 pm 

Cytuj:
Nie mowiac juz o kopaniu w lesie chop rowerowych- to dopiero juz rzeź.

Skądś chyba to znam :twisted:
W wakacje z kumplem łopaty na plecy 2 km do lasu. Ziemia ubita więc kopie się ciężko a komary nie próżnóją :twisted:

Pozdrawiam Adam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:34 pm 

Lokalizacja: kraków Auta: AeroMax + semitrailer, TB-02, TL-01, CC-01, Micro RS4
To ja to moze sprobuje zebrac do kupy a wy mowcie czy dobrze to rozumiem:

1) mamy na celu powolanie do zycia stowarzyszenie tj.<klub modelarzy RC>
-obsluga prawna zajmie sie moja mama, jest prawnikiem. (ustali statut, zarejestruje, "utrzyma przy zyciu") Kiedy juz slowo klub nabierze dla nas mocy prawnej (wybieramy zarzad, zatwierdzamy statut, ustalamy co i jak dalej)
2) wysylamy delegacje do urzedu miasta /tam dowiadujemy sie co i jak (czy bedzie kasa, miejsce czy nie)/
3) wysylamy delgacje do zarzadu muzeum (bo to przeciez ich grunt) z pytaniem czy mozna by troche ztuningiwac tor:) i czy zgodza sie na podprowadzenie pradu bo jakos nie mam podrecznego agregatu a moze sie przydac. Jezeli zdecydujemy sie na tor w muzeum ofc, bo przeciez cuda sie zdarzaja i miasto moze dac lepsze miejsce.
4) robimy sciepe (ile kto moze) + kasa od miasta? + sponsorzy? :)
...liczymy i wynajmujemy koparke (w przypadku nowego toru) lub lopaty w dlon i poprawiamy istniejacy tor. kupujemy ziemie, drewno na plotki, skocznie i podest (lub jezeli ktos ma takie materialy to je daje jak moze - beda nizsze koszty)
5) finalizacja (tj. skombinowanie jakis opon na narozniki i tym podobnych *****, ostateczny wybor wladz stowarzysznia, zbudowanie moze jakis stoliczkow zeby nie trzeba bylo uruchamiac modeli na ziemi....
*6) ewentualna sciepa na farby do wymalowanie toru on-road na drodze kolowania (na nowych czesciach betonu)
*7) ewentualna sciepa na jakies miejsce przechowywania lopat,pacholkow, plotkow itp zeby potem tego nie nosic (tj. jakis taki domeczek np z OBI)

to tak ma wygladac?? pozwolilem sobie zrobic taki maly biznes plan :)
ja sie pisze do:
-kopania lopata,
-obslugi kopareczki (bo sie juz takim bawilem)
-obslugi prawnej (tj moja mama)
-jako wsparcie w delegacjach
-najwazniejsze: finanse... ile moge to tyle dam...

jak cos zapomnialem to dopiszcie (piszcie jako odnosniki <ad.> do moich punktow :) nie zrobi sie burdel)

DODANO:

w sumie racja... rozbudowy toru nam nie potrzeba jedyne co to trzeba go utrzymywac w odpowiedniej formie a do tego tez potrzeba ludzi (rownanie i "odchwaszczenie"). hopki i stoliczki to by sie przydaly. plotki przedewszystkim! nie bede potem oczkami swiecil jak mi sav wpadnie na jakies dziecko bo go nie zauwaze (tym bardziej ze dzieci sa nieprzewydywalne) jak bedzie plotek czy chociaz lancuszek na palikach z napisem 'wstep wzbroniony' to juz nie bedzie to moj problem:)
tak czy siak uwazam ze potrzeba nam organizacji w formie stowarzyszenia i jacys przedstawiciele... no i kasa bo jak sami bedziemy kupowac srodki do utrzymania toru i miejsca to nie bedzie starczac na paliwo...

dlugie te posty :) jak ktos dotarl do konca to gratuluje... nastepny tez dlugi :)

"If everything seems to be under control, you’re just not going fast enough" - Mario Andretti

Ostatnio edytowano Wt sty 17, 2006 8:56 pm przez Piotr Kraskiewicz, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:44 pm 

JarekC napisał(a):
Panowie, nie chciałbym tu zbytnio studzić zapału, ale w to całe pospolite ruszenie wkradło sie sporo chaosu. Z jednej strony Z1m4 pisze o ziemi, która na tor miałoby przeznaczyć miasto Kraków, z drugiej piszecie o rozbudowie toru przy muzeum.

Właścicielem ziemi na której jest teraz tor przy Muzeum jest własnie Muzeum (a nie miasto Kraków). Wojtek Brudnik o ile wiem do tej pory był kontaktem z Dyrekcją Muzeum i bez uzgodnienia z nim nie ma sensu planowac domków, płotków, podestów ani niczego innego. Na wszystko to musi sie zgodzic własciciel terenu.

Przypomnijcie sobe, co Wojtek pisał tutaj (a napisał, żeby się wstrzymac do wiosny).

Zupełnie inna sprawa jest ta pomoc miasta, o której pisze Z1m4. Osobiście nie chce mi sie wierzyć, ze miasto udostępni ziemię tylko dlatego, że jest jakis 15-osobowy klub czy stowarzyszenie, no ale może cuda się zdarzają. Ale zanim pobiegniemy po łopaty, moze Z1m4 dowiedz sie:
1) Co to dokładnie ma być (klub sportowy? stowarzyszenie? organizacja? cos w ramach struktur LOK-u?)
2) Jaką konkretnie pomoc oferuje wtedy miasto. (teren? gdzie, na jakich warunkach?)

Dopiero jak to będzie jasne, można się spotkac i pogadac o szczegółach organizacyjnych. A dopiero jak beda zaawansowane sprawy formalne, mozna się zastanawiac czy potrzebne bedą łopaty czy koparki.

Zgadzam sie i napewno bedziemy w przyszlosci szukac kontaktu - jesli Wojtek pomoze to bedzie najlepiej.
Ale sa to takie plany, mysle ze warto juz miec mniej wiecej zaplanowane co i jak. Moim zdaniem rozbudowywanie toru NIE MA SENSU. Jak sobie to wyobrazasz? Nie ma szans. Mozna jakas prosta przdluzyc, ale w niektorych miejscach trudno jest poszerzyc ( w wenatrz ). Najwazniejsze jest, i pod to sie podpisuje ABY TOR ULEPSZYC, POPRAWIC NA WIOSNE. I do tego pozwolenie nie jest potrzebne - ZNISZCZYLA NAM JAKAS CIEZAROWKA BANDE PRZY PASIE, wiec teraz trzeba naprawic. I to samo zrobimy z paroma innymi, po zimie wszystko pewnie jeszcze bardziej osiadlo wiec bedzie niskie i bleee. Do tego gdzies mozna jakas mulde zrobic i podjazd do boxu - to moze byc ciekawe. I ziemia itp do tego nie potrzebna.

Jesli chcesz zrobic wiekszy tor to lepiej zebys sie staral zorganizowac to co mowiles: 15 osob i wtedy ktos da nam teren i moze troche kaski sypnie. i wtedy zrobi sie wiekszy tor - to bardziej mozliwe.

Nie mniej jednak uwazam ze plotek w przyszlosci mozna zrobic - ale to dalsze plany. Teraz kiedy zrobili placyk zabaw dla dzieci ( 3m od toru ) to w wakacje bedzie po prostu przechlapane. Wiecie ile dzieci bedzie sie zbierac? Pamietam sytuacje kiedy jezdzili spalinowkami a taka mala dziewczynka z braciszkiem uciekala przed autkiem. Przechodzila przez tor itp. Chwila nieuwagi i tak malej osobce TAK wielki samochod moze zrobic duzo krzywdy. Tata patrzyl sie i cieszyl ( albo mama ). Do takich sytuacji bedzie dochodzilo jeszcze czesciej i mysle ze w wiekszym stopniu. I dobrze by bylo zrobic jakis plotek, uzgodnic ze nikt kto nie jezdzi lub nie pomaga w podawaniu modelu nie przechodzi - uniknie sie wyzej opisanych problemow. To takie plany no wiecie, tak sobie mysle ze mozna zrobic, rozpisalem sie duzo, ale po to jest ten temat. Klub Krakowski, plany itp.

Plany, plany..... oby je spelnic.
Pozdrawiam wszystkich marzycieli :D:D

The end.

PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:57 pm 

No to ja tak, to co napewno:
- łopata i kopię,
- Dobrzy przyjaciele rodziców moich to właściciele baustalu, mógłbym zapytać ich o podest, zawsze taniej trochę chociaż.
- Na delegację też się zgłaszam, ale i tak jestem za mały :o
Teraz nie pamiętam co jeszcze jak coś sobie przypomnę to dopiszę

Edit:

Mój tata by mógł przeznaczyć trochę kasy ale jesli mu uprecyzuje co trzeba kupić.

Najważniejsze jest żeby narazie ZAŁOŻYĆ KLUB, IŚĆ DO URZĘDU I ZAPYTAĆ, MOŻE DOSTANIEMY WIĘCEJ KASY, LUB JAKIŚ TEREn(w cudy nie wierzę:P)

A POTEM ZASTANAWIAĆ SIĘ CO ZROBIMY, PRZECIEZ ZEBY TO OGRODZIC CZY COS TRZEBA MIEC ZEZWOLENIE!

UWAZAM ZE PODSTAWA BEDZIE KLUB CZY TAK CZY TAK JAK BEDZIE KLUB BEDZIE FAJNIE, A POZNIEJ ISC DO MIASTA!!!!!

Ostatnio edytowano Wt sty 17, 2006 9:12 pm przez Z1m4, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:04 pm 

1. Good
2. Cacy
3. Jesli chodzi o poprawienie band to tak jak pisalem wczesniej. Z pradem
moglby byc problem, to juz nie takie hop siup :D
4. Narazie lepiej poprawic ten.
5. Tak, dobry pomysl, ale zly ze stoliczkami. Wiesz jacy sa ludzie? zaraz
istoliczkow nie bedzie :D
6. Tu zgoda by sie przydala, pomysl fajny.
7. Taki domek by ktos rozwalil, poza tym jesli dobrze pamietam to taki
fajny "domek" kosztuje pare tysiakow - ja sie na niego nie bede
skladal, sorki.( gdyby to bylo na np prywatnym terenie kogos z rc krk
to byloby lepiej.

Co do koparki to jest tak ze wynajmuje sie z gosciem. I mowi sie co i jak...

The end.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona