Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 11:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł: Krakowski klub
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 9:54 pm 

Otóż nie mogę pisać postów w dowolne tematy piszę to tutaj. Mam nadzięję że przeniosą(szacuneczek dla adminów)

Chciałbym powiedzieć że mój tata był zainteresowany budową toru w krakowie. Chcieliśmy uzyskać od miasta jakąś ziemię i ewentualnie kasę. W szkole dyrektor, który miał znajomości w urzędzie rozmawiał z vice przewodniczącym rady miasta krakowa, i powiedzieli że jeśli był by krakowski klub modelarski były by szanse ponieważ podoba mu się pomysł ze względu że była by to kolejna atrakcja krakowa. Wiem, ale nie dokładnie że potrzeba 15 osób pełnoletnich żeby ów klub założyć. Później osoby nie pełnoletnie mogą dołączać. Czym większy klub tym lepiej. Ale nie jestem pewien czy 15. Dowiem się na jutro i dopiszę posta.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 10:08 pm 

Lepiej zeby admini nie przenosili tego do Dowolne tematy bo tak jak mowisz nie masz pozwolenia aby tam pisac tak jak ja i pare osob. Wiec lepiej w jak zaczac zebys mogl komentowac i edytowac w razie czego.

Ja bylbym za. Kazdy niepelnoletni ( ja, Dasiek, Luki, Bartek itd ) moga skorzystac z uprzejmosci rodzica :D Tata czy mama sie do klubu moze zapisac a w spotkaniach my bedziemy uczeszczac.

Tylko wazne: Czy to ma byc klub jakis oficjalny, musimy miec jakies miejsce, czy tylko takie Team z nazwa i dzieki niemu dostaniemy tor. Juz mozesz podac nasza mala stronke www.rc-krakow.mylog.pl gdzie zobacza ze jest nas troche. jesli ma to pomoc w budowie toru, doloze wszelkich staran aby strona byla na lepszym serverze itp.

Ja jestem za. NAJWAZNIEJSZE ABY DALI NAM TEREN - jak juz to zrobia to bedzie cudownie. Bo lopaty sie kupi i mozna kopac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: POZDRAWIAM

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:24 am 

Coś na temat toru przebąkiwał Wojciech Brusnik przy okazji WOśP.
Odp. dla Piotra KrK - mówiąc klub chodzi prawdopodobnie o stowarzyszenie - termin prawniczy - grupa ludzi mająca wspólną pasję, cel, działająca w określony sposó, posiadająca osobną osobowość prawną.

Tytuł: tak
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 12:29 pm 

Właśnie chodzi tak jak mówi cichy. Trzeba go zarejestrować. Wystarczy że będzie 15 osób pełnoletnich zeby założyć później ja czy dasiek czy ktoś nie pełnoletni mogą być w nim zapisani, tylko założyć musi 15 osób. A dokładnie. jeśli chodzi o tor dla ofroadów wystarczy łopata.

Pozdrawiam

Tytuł: Re: tak
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 2:23 pm 

Z1m4 napisał(a):
...jeśli chodzi o tor dla ofroadów wystarczy łopata. ...

Plus duuuużo wolnego czasu ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 2:29 pm 

Lokalizacja: kraków Auta: AeroMax + semitrailer, TB-02, TL-01, CC-01, Micro RS4
jestem za... ale z tymi lopatami to sie przeliczyliscie...
probowalem sobie cos takiego zrobic. nie duze, taka wielkosc jak to u daska. musze wam powiedziec ze nawet na cos takiego trzeba koparki... bo nie idzie tego skopac przyzwoicie. a jak robic tor to juz taki z prawdziwego zdarzenia... dlugi, szeroki. moim zdaniem musimy miec ciezki sprzet. A moze by wykorzystac to co juz jest... czyli w muzeum lotnictwa. poprawic ten tor, dorobic jeszcze pare zakretow, moze jakis hopek. postawic jakis taki malutki domek jak mozna w OBI kupic jako zaplecze techniczne. podest, malutki plotek jakis zeby ludzie na tor nie wchodzili. tylko trzeba by sie bylo z muzeum dogadac. on road tez by tam mozna bylo zrobic, na tych rownych kawalkach starej drogi do kolowania dla samolotow (trzeba by bylo tylko farby troche) wszystko bylo by prawie w jednm miejscu. miejscowka moim zdaniem calkiem dobra... i nie bedziemy przeszkadzali silnikami bo tam w promieniu 200m nikt nie mieszka... tylko czy muzeum by na to poszlo zeby teren jakos taniej moc wynajac albo sprzedac. zeby jeszcze miasto troche dolozylo. o prawne zapisanie klubu sie nie martwcie bo zrobi to dla nas prawnik... (moja mama).
kolejna opcja to jakies parki (jordana, lotnikow, AWF, decjusza i inne mniejsze w hucie czy w innych dzielnicach) ale z regoly kreca sie tam rozne dziwne osoby a wydaje mi sie ze w muzeum jest spokojnie. no jeszcze w jordana jest w porzadku.
albo w ogole gdzies poza krakowem... tam teren tanszy... ale nie wszyscy maja jeszcze samochody i trzeba sie liczyc z tym ze niektorzy musieliby jechac 3 autobusami , 2 tramwajami potem jakims strefowym a na koniec jeszcze isc 40min zeby dotrzec na tor poza krk...
nie wiem jaki jest narazie status prawny tego toru w muzeum ale sadze ze najlepszym pomyslem jest "kontynuowanie" toru w muzeum

ale z koro jest juz jedna osoba zdeklarowana to ja sie oferuje z lopata... no to juz dwie osoby. problemem na torze nie sa bandy tylko to ze trzeba go regularnie rownac i kropic chwastobujami bo zacznie zarastac... albo jezdzic co dwa dni w 10 modeli :)

"If everything seems to be under control, you’re just not going fast enough" - Mario Andretti

Ostatnio edytowano Wt sty 17, 2006 4:25 pm przez Piotr Kraskiewicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 2:39 pm 

Kras napisał(a):
probowalem sobie cos takiego zrobic. nie duze, taka wielkosc jak to u daska. musze wam powiedziec ze nawet na cos takiego trzeba koparki... bo nie idzie tego skopac przyzwoicie. a jak robic tor to juz taki z prawdziwego zdarzenia... dlugi, szeroki. moim zdaniem musimy miec ciezki sprzet. A moze by wykorzystac to co juz jest... czyli w muzeum lotnictwa. poprawic ten tor, dorobic jeszcze pare zakretow, moze jakis hopek. postawic jakis taki malutki domek jak mozna w OBI kupic jako zaplecze techniczne. podest, malutki plotek jakis zeby ludzie na tor nie wchodzili. tylko trzeba by sie bylo z muzeum dogadac. on road tez by tam mozna bylo zrobic, na tych rownych kawalkach starej drogi do kolowania dla samolotow (trzeba by bylo tylko farby troche) wszystko bylo by prawie w jednm miejscu.

duzo by pisac....co do kopania lopata, wszystko mozna jak sie chce i ma duzoooo czasu. Jesteście młodzi, macie czasu duzo wezcie sie do roboty, zobaczymy jak wam pojdzie ;) (chcetnie zobacze nowy tor i pojezdze) mialm cos wiecej napisac, ale sie powstrzymam :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:11 pm 

Bugi napisał(a):
Kras napisał(a):
probowalem sobie cos takiego zrobic. nie duze, taka wielkosc jak to u daska. musze wam powiedziec ze nawet na cos takiego trzeba koparki... bo nie idzie tego skopac przyzwoicie. a jak robic tor to juz taki z prawdziwego zdarzenia... dlugi, szeroki. moim zdaniem musimy miec ciezki sprzet. A moze by wykorzystac to co juz jest... czyli w muzeum lotnictwa. poprawic ten tor, dorobic jeszcze pare zakretow, moze jakis hopek. postawic jakis taki malutki domek jak mozna w OBI kupic jako zaplecze techniczne. podest, malutki plotek jakis zeby ludzie na tor nie wchodzili. tylko trzeba by sie bylo z muzeum dogadac. on road tez by tam mozna bylo zrobic, na tych rownych kawalkach starej drogi do kolowania dla samolotow (trzeba by bylo tylko farby troche) wszystko bylo by prawie w jednm miejscu.

duzo by pisac....co do kopania lopata, wszystko mozna jak sie chce i ma duzoooo czasu. Jesteście młodzi, macie czasu duzo wezcie sie do roboty, zobaczymy jak wam pojdzie ;) (chcetnie zobacze nowy tor i pojezdze) mialm cos wiecej napisac, ale sie powstrzymam :mrgreen:

Co dokladnie chciales napisac? :lol: :lol: :lol:

...jesli chodzi o mnie to na wiosne kupie lopate i biore sie do roboty. Pod warunkiem ze zrobi to jeszcze reszta osob. Nie mowie o Tych ktorzy juz wlozyli tam kupe kasy - zrobili duzo, wiec teraz my na wiosne mozemy go lekko polepszyc - bo bedzie marnie wygladal. Kto pomoze? Kras Ty sie juz stawiasz na wyzwanie?

Jesli chodzi o domek z obi - pomysl SUPER, ale widziales cene :D:D:D? poza tym wchodzili by tam jacys pijani goscie, zalatwiali swoje potrzeby fizjologiczne - wiec mysle ze narazie nie. Ale plotek, taki jak w tym ogrodku dla dzieciakow to extra pomysl. Tak prostopadly kacik zrobic - przy pasie i tu na trawie. Z jednej strony jest plot wiec juz odpada.

TRZEBA BANDY POPRAWIC! Kto pomoze? teraz pytam na serio, temat byl juz z 2 misiace temu.

Pozdrawiam.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:12 pm 

LISTA CHETNYCH OSOB:

1. Piotrek-krk
2. Kras

Wpisujcie sie, bede dopisywal osoby chetne do pomocy przy torze. Musicie sie liczyc z wydatkiem rzedu 20zl na lopatke. Moze jakies taczki, ale kazdy musi miec lopate!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:23 pm 

ja lubie kopać ale głownie kolegów w dupe :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
na serio tez coś moge z kraskiem przyjechać pomóc ale tylko we ferie albo wakacje :cry: i tylko popołudniu raczej

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:26 pm 

klima1 napisał(a):
ja lubie kopać ale głownie kolegów w dupe :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
na serio tez coś moge z kraskiem przyjechać pomóc ale tylko we ferie albo wakacje :cry: i tylko popołudniu raczej

eh to jak sobie w ferie w sniegu kopac?!?! to ma byc na wiosne, wiec odpadasz??

Tylko prosze o przemyslane decyzje. Jak pozniej nie pomozecie to sie obraze <lol> haha

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:27 pm 

Lokalizacja: kraków Auta: AeroMax + semitrailer, TB-02, TL-01, CC-01, Micro RS4
tak klima... we ferie... a w czym sobie pokopiesz?? w lodzie?? ojejku jak ja mu lubie odpisywac <uśmiech grincha>

"If everything seems to be under control, you’re just not going fast enough" - Mario Andretti

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:29 pm 

Powazne propozycje!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:39 pm 

krachu grunt żeby cos skopać :lol: :lol: :lol:
Jak jakos bede miał czas na wiosne to sie zabiore z Panem kraskiewiczem łopate mam juz zaoszczoną bo z wyżej wymienionym osobnikiem na k. chcieliśmy zrobić tor na terenie pewnej instytucji na której od kenozoiku rosly chwasty i po ok. 30 min skakaniu po łopacie żeby się wbiła w ziemie nasze palnu upadły.
:cry: :cry: :oops: :roll: :arrow: :o

PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:00 pm 

Jak już wcześniej mówiłem ...
Miasto nam pomoże jak będzię klub. Teren jest idealny przy torze. jeśli mielibyśmy budować naprawdę fajny tor mamy od mojego taty sponsoring. Ja się zapisuję na listę i mój tata też(tylko on kopac nie będzie bo mu się nie chce tylko kasę wykładać:D)

aha apropos koparki to nie problem. Nie są to ogromne koszty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona