Witam,
Zaczynam z Synem zabawę z modelami zdalnie kierowanymi. Do tej pory były tanie i łatwo psujące się z hipermarketów.
Postanowiliśmy , że naszym pierwszym autem do zabawy i nauki będzie taki model
http://www.nitrotek.pl/modele/samochody ... zarny.htmlAutko po jednym dniu sprawuje się pięknie i śmiga aż miło popatrzeć 6latek radzi sobie nieźle choć musi jeszcze nabrać wprawy. Niestety jako , że to początki mam do Was kilka pytań.
1. Tory
obecnie jeździmy na Bielanach koło ul. Kasprowicza przy szkole 223 jest taki placyk dużą ilością miejsca pagórków i innych dziur

Przeszukałem forum, ale z torami w Warszawie to jakoś chyba słabo.
Znalazłem chyba dwa Warszawa Blue-City , ale po zdjęciach widać że to chyba marny tor (marny bo mały chyba mały), druki to Warszawa-Siekierki czy jakoś tak. Może możecie podać jakieś namiary gdzie WY bywacie, może na jakich podwórkach Was można spotkać

))
2. Pilot i autko
Mam problem dostałem instrukcję ale bardzo okrojoną i na pilocie jest dużo pokręteł i przełączników, niestety opisu na nich nie ma tylko ON->REV schematycznie wygląda to tak:
SW1 SW2
LED-POWER LED-Battery
Trymer 1 , Trymer2, Trymer3
POWER ON/OFF
Za boga nie mogę znaleźć, co robi się tymi SW1, SW2 i potencjometrami. Gdzieś się doczytałem że jeden z nich to Trymer sprzęgła , ale który i czy w elektryku jest sprzęgło ?
3. Czy taki model się dociera ?
Na wszelki wypadek jeździliśmy wczoraj jak "L" wolno i rozważnie choć korciło nas przycisnąć. Czy modele elektryczne się dociera ?
4. Pierwsza jazda
Podczas pełnych skrętów koła pojazdu ocierają o obudowę i strasznie chroboczą, czy to normalne, podnieść wyżej obudowę czy raczej ją zmodyfikować nożyczkami ?
Pewnie to wszystko śmieszne dla Was, ale proszę o wyrozumiałość, zaczynamy dopiero przygodę, a z materiałem szkoleniowym to cienko, staramy się na wyczucie i wszystko spokojnie robić.
Będę bardzo zobowiązany za chęć pomocy i informacje
Piotrek R