Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 2:34 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 2:52 pm 

Witam wszystkich ,na poczatku przedstawie sie ,mam na imie Piotrek lat 42,mieszkam i pracuje we Wloszech , modelarstwem interesuje sie od jakiegos roku.Przygode zaczalem z heli ,poczatki byly makabryczne ,w tej chwili juz jest ok, latam i zaczynam bawic sie 3d.Mamy grupke osob, ktora bawi sie w modelarstwo,pewnego dnia zaprosili mnie na tor ,gdzie smigali samochodami,same buggy, no i stalo sie zachorowalem na samochod.Od paru dni przegladam forum samochodow rc, i nie wiem co mam wybrac ,jakie buggy. Bylem nawet dzis w sklepie z zamiarem kupna Crono RS Sport RTR,koszty to 300euro, ale sprzedawca mi odradzil i stwierdzil ze jest to samochod do zabawy pod domem a nie na tor,nie bede jezdzil zawodzniczo tylko dla zabawy z kolegami, choc na torze. Czy mozecie mi cos polecic, cos co sie nie bedzie sypalo, cos co wytrzyma lekkie skoki, czy musze odrazu kupic jakis super sprzet?Za wszelkie porady srdzecznie dziekuje ,i nie gniewajcie sie za irytujace pytania , poprostu po przejzeniu forum jestem glupszy niz przed , poprostu natlok informacij nie do przetrawienia dla nowicjusza.

Panowie czy mozecie zerknac ,znalazlem cos takiego i nie wem jaki to silnik czy to jest 3,5cm , a jesli wiekszy to czy potem ewentualnie moge zamienic silnik na 3,5 cm?

http://www.allegro.pl/item606016976_tea ... a_rtr.html

pozdr Piotrek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 3:11 pm 

Cytuj:
Engine: Mach 427 (4.27cc .26ci)

To nie jest 3,5cm3. Oczywiście potem możesz zmienić na 3,5cm3 (.21).

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 4:21 pm 

Losi 8ight jest jednym z najbardziej cenionych bagusow w USA, model jest naprawde dobry, spokojnie poradzi sobie na torze, wrecz powiem ze po odrobinie treningu bedziesz w stanie spokojnie wygrywac wyscigi. Mach 427 to bardzo fajny silniczek, spalanie na dobrym poziomie, a mocy i obrotow jakos specjalnie tez mu nie brakuje :) . Jak chcesz cos nowszego technicznie to poszukaj jeszcze Team Losi 8ight 2 , drugie wydanie tego bagusa :) .

GG:2247936

PostNapisane: Cz kwi 16, 2009 6:43 pm 

Panowie ,a czy to mozliwe zeby serwa ,w tym kaplecie TEAM LOSI 8 BUGGY NOWKA RTR ,ktory zreszta wzialem ,z590 i z270 byly tak slabe z tego co sie dowiedzialem o nich to z590 ma tylko 2,4 kg ,a z270 1,3kg?Wydaje mi sie ze to stanowczo za malo,w moim rex600n mam serwa po 12 kg.I czy jesli sa tak slabe to jak to bedzie jezdzic, czy odrazu do wymiany?

PostNapisane: Cz kwi 16, 2009 7:58 pm 

z590m - ma ponad 5-6 kg uciągu
Bez jaj :lol:

PostNapisane: Cz kwi 16, 2009 9:51 pm 

to znaczy ze wystarczy 5-6 kg.?jak to bedzie jezdzilo?

PostNapisane: Cz kwi 16, 2009 10:20 pm 
Administrator forum

Na początek wystarczy spokojnie. Ja w MT śmigam z futabką 8,9kg na skręcie i daje radę bez najmniejszych problemów,na gazie mam słynne xD TP 13kg (ale zdaje mi się, że jest słabsze niż ta futaba :D) poprzednio na gazie maiłem futabę 6,5kg i było ok, ale nistety zjarałem w niej silnik (szczotki się już wyjechały).

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 3:31 pm 

Panowie ,bylem wlasnie w sklepie i dowiedzialem sie ze kupilem przestarzaly model ,i wogole kicha i blad zrobilem ,eeeehhh, w takim ukladzie czy ten nowszy Losi0,2 tak bardzo sie rozni technologicznie od tego RTR .Szukam w necie jakichs info na temat tych 2 modeli i nic kakretnego nie moge znalezc,czy macie moze jakies materjaly na temat Losi , co by mozna jakies porownanie zrobic? A i najwazniejsze ze bedzie ciezko z czesciami zamiennymi, czy to prawda?

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 4:08 pm 

Jak jestes poczatkujacy te ten 8ight bedzie za dobry dla ciebie, najpierw trzeba sie nauczyc jezdzic a pozniej mozna pomyslec o lepszym modelu.
Losi to znana firma z doświadczeniem w sporcie i oni gniotow nie wypuszczaja, nawet ich starszy model bedzie lepszy od polowy tego co sie teraz sprzedaje.
Co do czesci, to http://www.amainhobbies.com/index.php/cPath/1_25_352

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 5:32 pm 

Cześć. Kuba bez przesady :wink: Nic sie nie stanie ani 8ightowi ani Piotrkowi, jak bedzie uczył się jezdzić od razu na bagusie z górnej półki.
Co moge powiedzieć o modelu. Wykonanie b. dobre, wszystko przemyślane, wytrzymałe i nie do zarżnięcia. Problem z częściami jest chyba tylko w polsce, bo handluje nimi 1 czy 2 sklepy a i tak nie mają tych najważniejszych, ale we włoszech myśle że nie bezie takiego problemu. Losi wymyśliło kilka fajnych rozwiązań w swoich modelach. np. w 8ighcie-b, są 2 radoiboxy, 1 do odbiornika a 2 do pakietu i dzięki temu wogule nie musisz użerać się z kablami od odbiornika, bo tam wogule nie trzeba zaglądać. Ale nie zapominaj, że takich samochodów jak 8ight jest sporo, np. Xray XB8-bardzo fajny lecz to jest KIT więc wybór silnika i calej elektroniki zostawiony jest Tobie. Kyosho robi fajne bagusy, Mugen Seiki też , ale one są strasznie drogie. Jak chcesz coś fajnego dobrać, żeby starczyło Ci na dłuższy czas jazdy, to bierz np. 8ight-a RTR, KIT lub 2.0, a jeśli nie pasuje Ci ich wygląd lub co iinego, to bierz coś za najwyższej półki, np Xray itp (to co pisałem wyżej) :wink:
Pozdrawiam :!:

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 6:14 pm 

Ryan napisał(a):
Cześć. Kuba bez przesady :wink: Nic sie nie stanie ani 8ightowi ani Piotrkowi, jak bedzie uczył się jezdzić od razu na bagusie z górnej półki.

Chodzi mi o to ze przez pierwsze kilka miesiecy nie wykorzysta mozliwosci tego buggy. To on bedzie ograniczeniem, a nie samochod.

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 6:29 pm 

Kuba napisał(a):
Ryan napisał(a):

Chodzi mi o to ze przez pierwsze kilka miesiecy nie wykorzysta mozliwosci tego buggy. To on bedzie ograniczeniem, a nie samochod.

lepiej tak niż jakby było odwrotnie

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 6:31 pm 

Lepiej kupić raz a dobrze.Uważam ze nie ma sensu kupowanie modelu na "naukę jazdy".Po kilku tygodniach jazdy człowiek dochodzi do wniosku....a może tak by kupić coś z górnej półki?I 2 tys. zł pójdzie w błoto.
Pozdrawiam

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 6:45 pm 

Panowie tylko ze ja juz kupilem ,wlasnie to

http://www.allegro.pl/item606016976_tea ... a_rtr.html

z tego co sie zdazylem zorietowac , serwa do wymiany, no i silnik bede wymienial na przepisowy 3,5 podobnierz nie bedzie problemu,wiec juz po zawodach ,za jakis tydzien bedzie u mnie ,tylko dzis uslyszalem ze ten to jest taki sobie wiec sie wnerwilem troche , eeehh no nic jakos to bedzie.

PostNapisane: Pt kwi 17, 2009 7:36 pm 

No to trzeba czytać to co się kupuje, twój błąd i twój problem. Mówi się trudno ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona