Oczywiście to co napisałem to są wszsytko żarty, gdyż jestem nowicjuszem i tak naprawde jedyne czym się kierowalem przy zakupie autka to zagraniczne czasopisma, które wydawały mi się najbardziej wiarygodne. Na tym forum napewno nie uzyskamy informacji co jest lepsze, gdyż brak jest obiektywizmu wsród uzytkowników forum. Większość użytkowników posiada jeden czy dwa modele i będzie ich bronić, pisać ze nie ma lepszych, bo taka to już natura tych naszych polskich for. (Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma) Od kiedy pamietam zawsze na forum była rywalizacja włascicieli traxxas hpi czy tamiyi. Dlatego uzyskanie wiarygodnej opini o autach jest tu prawie niemożliwe (czy to nie paradoks, niby to jest forum o rc autach)
na koniec dodam , to się komuś może przydać, że w tescie lipcowego car action (jednego z najlepszych czasopism rc auto w usa), w rywalizacji pomiędzy tmaxx 3,3 a savage x wygrał tmaxx. Jest jednak małe ale... Test był składał się z wielu etapów, na każdym testowano co innego, silnik, zawieszenie, przyczepnośc itd. Jeden etap wygrywal tmaxx a nastepny sevage i tak w kólko, sumam sumarum wygrał tmaxx, ale tylko kilkoma punktami. Najbardziej podobal mi sie komentarz zawodników, generalnie brzmial on tak, że tak naprawdę są to dwie podobne maszyny o podobnych parametrach i tak naprawde każdy znajdzie coś dla siebie, i to dopiero kierowca tak naprawde oceni co jest dla niego lepsze. Dlatego bez sensu jest zadawac pytanie co lepsze tylko po prostu brać to co nam sie bardziej podoba, a dopiero czas pokaże (i kilka rozbitych modeli

) jaki wybór był prawidłowy dla nas, zaznaczam dla nas, bo każdy w modelach lubi co innego.
Dodam, że dopiero uczę sie jazdy offroad i w ciągu tych kilku przejarzdzek mam same kraksy, non stop zaczepiam wachaczami o jakieś wystajace kamienie (juz mam kilka sporych rys), każdy szybszy i wyższy wyskok konczy sie u mnie lądowniem na dachu, przodzie boku czy tyle (ucze sie sterować gazem i hamulacem w czasie lotu i nie jest to takie łatwe jak myślałem, atko naprawde szybko reaguje), i jak narazie na trwałośc częsci nie mam co narzekać.
TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]
Spektrum DX 3.0
AUKCJE :
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079