Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 8:11 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:17 pm 

ja powiem tak , może sobie zaszkodzę tą opinią ale już taka jest i jej nie zmienię:
Panowie jak ktoś nie potrafi osiągnąć dobrego wyniku w jazdach eliminacyjnych które trwają tylko 5 min to niech się nawet nie łudzi że osiągnie coś w biegu 30 min bo może się okazać że dostanie jeszcze większy łomot, tyle na ten temat. Co dla sfrustrowanych proponuję aby następnym razem wzieli się w eliminacjach a nie liczyli na finał.
Ja też mógłbym powiedzieć że startowałem z 2 dziesiątki bo tak mnie uplasowano i ludzie którzy tam jechali nie dali mi wykręcić lepszego wyniku bo grupa była wolna, ci co są doświadczeni wiedzą iż z wolną grupą jedzie się znacznie gorzej i wolniej ale nie mam o to żadnych pretensji, liczyłem na 1 miejsce a było 3 i też mogę powiedzieć że jakbym pojechał finał to byłoby inaczej, :lol: śmiech tyle na ten temat.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:20 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
Jacek Pietrzak napisał(a):
Fluder Przemek napisał(a):
Jacek.

Najgorsze jest to, że człowiek przejeżdża setki kilometrów, a wyjeżdża zniesmaczony i niedopełniony :)
Organizacja była w MG super i w innych miastach także.

Potwierdzam powyzsze .
Serdeczne dzięki za super organizacje .
a co do reszty to już poprostu wiecej sie nie wypowiem .
Poprostu musze sobie przemysleć swoje decyzje ( mam nadzieje ze Kuba mnie zrozumie)
Pozdrawiam i życze wszystkim z całego serducha udanych zawodów ( pełnej opcji)

Jacek Pietrzak

Jacek, Koledzy

Nie lamcie się tymi zagrywkami!
Po prostu występują jakieś niespotykane anomalia w tym roku,
albo to wszystko chyba niewieścieje.

Dopóki czas Sędziego nie będzie rozliczany z czasu wykonywania pracy oraz terminów realizacji poszczególnych startów, doputy decyzje o zakończeniu zawodów będą wykonywane dowolnie...
Różnice między opadami w NS a MG były spore mimo to odwołano starty.

Problem wyładowań można było prosto załatwić poprzez starty z gleby - nie z rampy - tor jest mały więc dla wszystkich możliwe były takie same warunki.
Jeździłem tak dobierając opony i wiem, że to było realne.

Wiecie o co chodzi, więc na razie nie będę dalej tumaczył.

Startuję w Zawodach LOK o tytuł MP od bodajże 1980 r.( w różnych klasach - z przerwami ) i to były na tyle poważne instytucjonalne Imprezy, że nie było mowy o odwołaniu czegokolwiek.
I tak się przez tyle lat nie stało. Chyba, że ktoś wie, to może mnie poprawi.
Każdy był przygotowany na każde warunki pogodowe.
Wiadomo, że nie wszystkie modele dojechały do końca wyścigu ale to chyba jest normalne - nawet bez pomocy wody.

To, że ktoś pisze, że czegoś nie miał ,nie jest argumentem do nierozegrania wyścigów finałowych!
To jest akurat Polska i mamy efekt cieplarniany - trzeba się pochylić
i wziąć na to poprawkę- chyba, że pomylił klasy.

Czas aby niektórzy zastanowili się nad startem w off-road
może to nie te warunki i nie te klasy aby się w modelarstwie realizować?

Dziwi mnie fakt , ze niektórzy zawodnicy "koszą" modele innych
podczas startów, dokupują cześci za grubą kasę u dystrybutorów aby wymienić i pojechać w następnym wyścigu, ale jeśli chodzi o start w błocie to bojkotują zawody ze względu na ewentualne zniszczenia jakie MOGĄ ewentualnie powstać!

Czas może sprecyzować jaka klasa modeli powinna wystartować w jakich okreslonych warunkach atmosferycznych - to może rozstrzygnąć
tzw. dewagacje na temat, które pojawiaja się u Sędziów i Zawodników...
Na zawodach w zachodniej UE zdaje się , że nie ma z tym problemów,
czas wdrożyć ich przemyślane rozwiązania albo paplać się we własnym grajdole precyzowanym czy specyfikowanym inaczej.

Podsumowując, wiem, że tym postem narażam się wielu Kolegom - Zawodnikom i Sędziom, ale takie wyjazdy i walka o papierowe wyniki
( 3x5 min jazdy via xxx-sta kilometrów ) i to jeszcze do MP mnie również przestają satysfakcjonować.
Zwłaszcza że osiągnięte miejsce nie wywalczyłem w porządniej 30-to minutowej walce a osiągnąłem w porażce, którą mogę sobie zawdzięczać, że będąc na serwisie za szybko postawiłem na kółka model Kolegi -przegrana o setne części sekundy.

Panowie weźcie sobie to wszystko pod uwagę,
albo olejcie - jak kto woli

Wg mnie najlepsze słowa do tego topicu, popieram i chyba wiekszośc zawodników także bo duża częsc osób naprawdę chciała dalej jechac mimo tej pogody jaka panowała...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:21 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
ja powiem tak , może sobie zaszkodzę tą opinią ale już taka jest i jej nie zmienię:
Panowie jak ktoś nie potrafi osiągnąć dobrego wyniku w jazdach eliminacyjnych które trwają tylko 5 min to niech się nawet nie łudzi że osiągnie coś w biegu 30 min bo może się okazać że dostanie jeszcze większy łomot, tyle na ten temat. Co dla sfrustrowanych proponuję aby następnym razem wzieli się w eliminacjach a nie liczyli na finał.
Ja też mógłbym powiedzieć że startowałem z 2 dziesiątki bo tak mnie uplasowano i ludzie którzy tam jechali nie dali mi wykręcić lepszego wyniku bo grupa była wolna, ci co są doświadczeni wiedzą iż z wolną grupą jedzie się znacznie gorzej i wolniej ale nie mam o to żadnych pretensji, liczyłem na 1 miejsce a było 3 i też mogę powiedzieć że jakbym pojechał finał to byłoby inaczej, :lol: śmiech tyle na ten temat.

Witam
Tak sobie mysle że łatwo tak mówic jeżdżąc na własnym torze

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:23 pm 

na każdym torze jeżdzę tak samo i nie ma to nic do rzeczy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:27 pm 

Wiesz myśle że moge miec na ten temat swoje zdanie . poprostu miałem na mysli że jezdząc na własnym torze ma sie jednak troszke wiecej obycia z jego ukształtowaniem i takimi tam mykami niz zawodnicy majacy pierwszy raz z nim kontakt

Sorki jesli cie uraziłem no i przepraszam ewentualine za tego który ci przeszkadzał

pozdrawiam Jacek Pietrzak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:36 pm 

Wiesz myśle że moge miec na ten temat swoje zdanie . poprostu miałem na mysli że jezdząc na własnym torze ma sie jednak troszke wiecej obycia z jego ukształtowaniem i takimi tam mykami niz zawodnicy majacy pierwszy raz z nim kontakt

Sorki jesli cie uraziłem no i przepraszam ewentualine za tego który ci przeszkadzał

Chlopaki zadko kiedy moga tam jezdzić, rozmawiałem z dwoma osobami z teamu i nie ma ot tak ze sie umawiają, mają specjalny kalendarzyk i musza się go trzymmać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:41 pm 

to był żart taka ironia chyba że nie kumasz :(

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:44 pm 

Michał,

Weź pod uwagę, z całym szacunkiem dla Twoich Dobrych Praktyk,
ale nie zabieraj Zawodnikom szansy na mozliwość wzięcia udziału
w Cwierc; Pół i Finałach!
Jednocześnie "marketingowo" obcinasz Sobie udział tych Zawodników- co im się nie udało pierwszego dnia...nie wydadzą kasy w Twoim mieście, zrezygnują z Hoteli po pierwszym dniu itp...

Sport polega na tym, że walka toczy się do ostatniego okrążenia finału,
to działa nawet w tak zacnych dyscyplinach jak Le-mans;Indy;F1 itp.

PS: sytuację wyjścia miałem taką samą jak Ty - 20-tka na początku.

Ale dalej bedę mówił ( może komuś opcja samych eliminacji pasuje), że

trzykrotne pitolenie po pięć minut jako ( walka) eliminacje do MP

dla mnie nie są satysfakcjonujące i nie odbieram tego osobiście jako Krajowy wynik do ubiegania sie do Tytułu MP.

W tym roku i przy takich okoliczniościach aż się prosi o rozegranie dodatkowej eliminacji MP !!!

Równie dobrze możemy się spotkać na V eliminacji i zagrać w kości
o wyniki kiedy kapnie pierwsza kropla wody ,
a modele będą całe, nie trzeba będzie ich myć i smarować ...itp.

PS:Ale wogóle Imprezka w MG była Fajna!

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:44 pm 

Sorki ale dalej nie rozumie gdzie tu żart , ironia ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:45 pm 

Panie Jacku, mysle ze Pana syn na V EMP w MG wyjezdzil wiecej paliwa co Michal w tym roku, prosze mi uwiezyc mamy do toru pareset metrow ale jazda po nim w normalny dzien moze sie skonczyc strasznymi skutkami (nawet zamknieciem toru) i to niestety niesa jakies nasze widzimisie ale poprostu tak jest z przyczyn od nas niezaleznych, co do jazdy moze i krztalt toru michal bardzo dobrze zna ale co to jest sie nauczyc paru zakretow, nasz tor wcale niejest najtrudniejszym w PL, ale licza sie na nim umiejetnosci kierowcy i uszykowanie jak najlepszych ustawien pod SIEBIE !!! to tyle odemnie w tym temacie :)

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:51 pm 

Dzieki za wyjasnienie .

Widzę że żle zostałem odebrany . ale trudno .
Przepraszam że wogóle ruszyłem tak drazliwy temat
pozdrawiam
Jacek Pietrzak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:53 pm 

Mateusz Studziżba napisał(a):
Panie Jacku, mysle ze Pana syn na V EMP w MG wyjezdzil wiecej paliwa co Michal w tym roku, prosze mi uwiezyc mamy do toru pareset metrow ale jazda po nim w normalny dzien moze sie skonczyc strasznymi skutkami (nawet zamknieciem toru) i to niestety niesa jakies nasze widzimisie ale poprostu tak jest z przyczyn od nas niezaleznych, co do jazdy moze i krztalt toru michal bardzo dobrze zna ale co to jest sie nauczyc paru zakretow, nasz tor wcale niejest najtrudniejszym w PL, ale licza sie na nim umiejetnosci kierowcy i uszykowanie jak najlepszych ustawien pod SIEBIE !!! to tyle odemnie w tym temacie :)

No ja przeligałem 3,5 litra w tym roku hehehehhe :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:58 pm 

hehe ale to + docieranie nie na torze :P i zawody w piasecznie ;d :D

p.s
z 2l to mojego paliwa wyjezdziles :P hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 26, 2007 7:49 am 

[quote="Grzegorz Nóżka"] część kalas i część rozegrać w niedzielę i też od samego rana co przeszkadza żeby zacząć od 7.00 rano zwłaszcza że można spodziewać się opadów deszczu, ale to temat do dyskusji na nowy sezon quote/]

Przecież obok toru mieszkają ludzie.
Mnie by szlak trafił gdyby ktoś kosiarkę (kilka kosiarek) włączył w niedzielę o 7 rano!

Ja mam propozycję, aby w Kłodzku pieknego sobotniego wieczorku usiąść sobie przy piwku lub grillu i przedyskutować na spokojnie propozycje na przyszły sezon.Będziemy prawie wszyscy.Można przedyskutowac wiele rozwiązań.Nigdy nie będzie zgodności, ale będzie bliżej a niżeli dalej.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 26, 2007 8:32 am 

Sławek napisał(a):
Po prostu występują jakieś niespotykane anomalia w tym roku,
albo to wszystko chyba niewieścieje.

Dopóki czas Sędziego nie będzie rozliczany z czasu wykonywania pracy oraz terminów realizacji poszczególnych startów, doputy decyzje o zakończeniu zawodów będą wykonywane dowolnie...

Sławek napisał(a):
Podsumowując, wiem, że tym postem narażam się wielu Kolegom - Zawodnikom i Sędziom, ale takie wyjazdy i walka o papierowe wyniki

Sławek Ty się nie narazisz.Nie obawiaj się.To ja jestem od zbierania jobów za Swoje posty.
Pamiętasz jak napisałem o teletubisiach,co się działo,a jak napisałem o godnym ,oficjalnym odwoływaniu imprezy przez sędziów,tak żeby nie wyglądało jak na podwórku,gdzie grupa kolegów w pewnym momęcie mówi to "sp......my".Nawet wtedy Michał K.zareagował,tak tylko bo Zaremba napisał.
Albo sędzia wstaje rano z bolącą głową po "wczorajszym"i już w Hotelu podejmuje decyzję o dowołaniu zawodów(czyt.ocenę Nowego Targu")

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona