Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 10:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lis 24, 2012 8:07 am 

co ja bym woził :?: a krate piwka załaduje i pociągnie bez problemu nie uwie tego zaczepu?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lis 24, 2012 9:01 pm 

witam!
preferuję raczej szybsze modele (buggy i truggy 1:8) .
twój summit kolego RobcioRC oraz przyczepka w twoim wykonaniu zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie.
gratuluję pomysłu oraz estetyki wykonania całości.oświetlenie modelu jak i całości również doskonale przemyślane i wykonane.

mógłbyś jeszcze wrzucić kilka fotek całego zestawu,jestem ciekaw jak to się prezentuje...

gratuluję pomysłu i pozdrawiam!

było: KYOSHO INFERNO 7,5 MP + HK GT2 i HYPER ST PRO+HK GT3B

PostNapisane: N lis 25, 2012 12:24 am 

morelo napisał(a):
co ja bym woził :?: a krate piwka załaduje i pociągnie bez problemu nie uwie tego zaczepu?

Mysle, ze kratą piwa nie urwalbym tego mocowania haka, ale nie przewidywalem i nie zakladam 'dzwigania' jakiegos megaciezkiego ladunku na tej przyczepce... zobaczymy jak caly zestaw sprawdzi sie w terenie, a tam zdecydowanie bardziej liczy sie redukcja masy przyczepy, a nie jej pancernosc oraz ladownosc.

andro34 napisał(a):
witam!
preferuję raczej szybsze modele (buggy i truggy 1:8) .
twój summit kolego RobcioRC oraz przyczepka w twoim wykonaniu zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie.
gratuluję pomysłu oraz estetyki wykonania całości.oświetlenie modelu jak i całości również doskonale przemyślane i wykonane.

mógłbyś jeszcze wrzucić kilka fotek całego zestawu,jestem ciekaw jak to się prezentuje...

gratuluję pomysłu i pozdrawiam!

Wlasnie to jest konstruktywne, ze kazdy lubi inaczej :D Mnie sie bardziej podoba wolniejsza jazda po roznorodnym terenie... bardzo Ci dziekuje andro34 za mily komentarz. Staram sie, aby wszystko co robie bylo przemyslane, wzglednie wytrzymale oraz estetyczne; robie cos takiego pierwszy raz, tym bardziej ciesze sie, ze ktos dostrzega moj pomysl jako pozytywny.

To jeszcze nie koniec majsterkowania przy przyczepce, dlatego tez nie zamieszczalem na razie fotek calego zestawu. Ale oczywiscie w swoim czasie to zrobie... mam nadzieje, ze jeszcze w jesiennej scenerii pojezdze Summit'em z przyczepka.

Tym samym zapraszam do sledzenia mojego watku oraz komentowania.

Pozdrawiam Ciebie i Wszystkich! Robert :wink:

PostNapisane: N lis 25, 2012 11:10 am 

Śledzę ten wątek już od dawna i bardzo podoba mi sie to co stworzyłeś. Podziwiam takich ludzi co robią cos samemu. Ja niestety nie mam warunków do tworzenia, ani terenu do jazdy powoli i transportu rożnych rzeczy na przyczepce, dlatego jestem zwolennikiem szybkiej jazdy. Ale Twoje dzieło bardzo mi sie podoba i życzę dobrej zabawy. Czekam ma zdjęcia.

PS: czy te baterie pod spodem przyczepki po kontakcie z wodą nie będą miały zwarcia?
A drugie pytanie to z czystej ciekawości, czemu amortyzatory zamontowałeś ukośnie, a nie np pionowo?

PostNapisane: N lis 25, 2012 11:03 pm 

KuBa 98 napisał(a):
Śledzę ten wątek już od dawna i bardzo podoba mi sie to co stworzyłeś. Podziwiam takich ludzi co robią cos samemu.[...] Ale Twoje dzieło bardzo mi sie podoba i życzę dobrej zabawy. Czekam ma zdjęcia.[...]
Dzieki KuBa 98. Zabawa Summit'em jest super, a teraz nie moge doczekac sie testu przyczepki w terenie. Moze w tym tygodniu bede mial troche czasu i porobie cos przy niej, wtedy tez beda nowe zdjecia :)

KuBa 98 napisał(a):
[...]PS: czy te baterie pod spodem przyczepki po kontakcie z wodą nie będą miały zwarcia?[...]
Nie zastanawiam sie nawet nad tym, poniewaz nie planuje topic Summita. Jezeli kiedys zmienie zdanie, to w razie potrzeby uszczelnie koszyk na baterie.

KuBa 98 napisał(a):
[...]drugie pytanie to z czystej ciekawości, czemu amortyzatory zamontowałeś ukośnie, a nie np pionowo?
Dlatego, zeby uzyskac wiekszy skok zawieszenia, przy zalozonej wysokosci dna przyczepki od podloza.

Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr lis 28, 2012 10:53 pm 

Hello wszystkim! 8)

Na przestrzeni kilku dni udalo mi sie 'przejsc' przez kolejny poziom prac przyczepkowych. Estetyka poprawila sie znacznie, calosc wyglada teraz zdumiewajaco, jadnak zdjecia chyba nie oddaja tego tak do konca.

To jeszcze nie koniec projektu... no, ale zobaczcie aktualne fotki --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 0221283010

3majcie sie! Robert :wink:

PostNapisane: Cz lis 29, 2012 8:07 am 

no czarny mat ho ho teraz musisz na przegląd jechać :)

PostNapisane: Cz lis 29, 2012 11:12 am 

morelo napisał(a):
no czarny mat ho ho teraz musisz na przegląd jechać :)

Półmat na podkladzie cynkowym.

Tablic jeszcze nie zrobilem, wiec przegladu nie przejdzie :wink: Zamiast tego w teren przydaloby sie pojechac, ale deszcze lada moment maja przyjsc - boje sie, ze nie zdaze po suchych lisciach posmigac i fotki porobic. A calym zestawem w domu ciezko zawracac :lol:

PostNapisane: So gru 01, 2012 10:08 am 

Hej!

No i kolejna odslona mojego przyczepkowego majsterkowania...

...stelaz - mozna go zakladac i demontowac w ciagu kilkunastu sekund, przytrzymuja go 4 gumowe ekspandery, siedzi mocno i pewnie. Mam zamiar zrobic jeszcze plandeke tekstylna, ale dopiero trenuje szycie na maszynie i nie wiem kiedy nabiore wprawy :lol:

Zapraszam do galerii --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 1003583618

Pozdrawiam. Robert :wink:

PostNapisane: Wt gru 04, 2012 10:30 pm 

Witam!

Za oknem snieg... dla tych, ktorzy juz zatesknili za suchym terenem cos na otarcie lez :P
Jednoczesnie zapraszam Was do ogladania zdjec z pierwszej jazdy mojego Summit'a z przyczepka --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 0045528322

3majcie sie! Robert :wink:

PostNapisane: Śr gru 05, 2012 7:56 am 

a czemu na pusto? było załadowac kilka kamieni :)

PostNapisane: Cz gru 06, 2012 9:00 pm 

morelo napisał(a):

Kamieni? Po co? :shock:

PostNapisane: Pt gru 07, 2012 8:00 am 

RobcioRC napisał(a):
morelo napisał(a):

Kamieni? Po co? :shock:

To po co przyczepe zrobiłeś? by ją wietrzyć czy coś wozić na niej bo nie rozumie.

PostNapisane: So gru 08, 2012 12:09 am 

morelo napisał(a):
To po co przyczepe zrobiłeś?[...]

Morelo, zrobilem ja dla zabawy :D I nie wiem co widzialbys ciekawego w ciagnieciu Summit'em kamieni, ale podsunales mi pomysl na stworzenie relatywnie ciekawego ladunku na otwartej przyczepce - sniezna sceneria bedzie do tego odpowiednia... stworze go jak znajde troche wolnego czasu :) Aktualnie 'walcze' z tematem szycia plandeki... mam nadzieje, ze szybko bede mogl przedstawic efekty.

Zdrówka! R.

PostNapisane: So gru 08, 2012 8:33 am 

No chciałbym widzieć czy summit np z załadunkiem np 4kg pod górę se poradzi jak będzie pracować zawieszenie przyczepki czy zaczep wytrzyma bo na pusto to żadna frajda wyobraź se że ja zrobiłem pług do śniegu co widziałeś i jeżdżę z nim w górze? Nie! po to robię by z tego był jakiś pożytek mieć i frajdę. Ja nie mówię byś cały czas kamienie woził ale przynajmniej na testy i jaki filmik nagraj pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona