ROJNA napisał(a):
pokazuje sie pan FESTIWAL na zawodach 3 raz, i juz jest najwiekszym znawcom w modelarstwie

Jeszcze daleka droga przed panem, panie FESTIWIAL
Nigdy nie twierdziłem, że jestem największym zawodowcem ale dziękuję Panu za ocenę moich możliwości.
Cytuj:
Mam wrazenie ze nie moze sie PAN pogodzic z tym ze MY mamy lepsze ceny na produkty HPI
HPI Polska pracuje zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami celno podatkowymi oraz podziałami na Europę i resztę świata. Poza tym mamy w magazynie towar w przeciwieństwie do Pana gdzie wchodząc na stronę widać tylko opisy towaru a poza tym ciągle „chwilowy brak towaru”.
Ale jeśli bardzo Pan prosi o to abym zajął się tym tematem obiecuję, że zwróce się do centrali europejskiej HPI w Pana sprawie.
Cytuj:
A co do rozwiazan na calym swiecie, to niech nam pan FESTIWAL pokaze gdzie na swiecie startuje SPRINT w klasie TOP STOCK
Już wcześniej pytałem Pana gdzie na świecie w mistrzostwach kraju jest klasa w której może jeździć model tylko jednej marki i dla czego LOK ma promować tylko modele Tamiya w tej klasie ? Nie dostałem do dziś odpowiedzi.
Klasa Top Stock jest klasą zapożyczoną z przepisów Tamiya Cup bo wcześniej w Polsce inne modele były rzadkością. Więc proponuję Panu aby zorganizował Pan Tamiya Cup tylko dla modeli Tamiya.
Cytuj:
JA tez moge napisac ze jest wszystkim wiadomo że jakiś czas temu wszedł Pan w posiadanie dość dużej dostawy modeli SPRINT i probuje pan zrobic interes.
Nigdy tego nie ukrywałem bo jest to dobry model za niską cenę. Podobnie jak inne modele HPI.
Cytuj:
Czyli jak sam pan FESTIWAL pisze, pan FESTIWAL broni tylko swoich interesow.
Tak - cieszę się że chociaż w tej kwestii jesteśmy zgodni.
Cytuj:
Ja natomiast nie jestem dystybutorem TAMIYA, i nie bronie wlasnych interesow, bronie przepisow jakie obowiazuja w danej klasie.
Bez komentarza.
Cytuj:
A jezeli panu Festiwalowi zalezy na klasie wylacznej dla Sprinta to nic innego nie pozostaje jak zorganizowanie HPI Challange, tak jak to caly swiat robi. Ale to jest pana Festiwal obowiazek jako dystrybutor HPI. A jezeli taka klase podczas HPI Challange sie przyjmie to napewno LOK podciagnie klase Sprint pod swoje skrzydla.
Jest to oczywiste co Pan napisał. Natomiast również namawiam Pana na zorganizowanie Tamiya Cup w której będą jeździły tylko modle Tamiya.
Ponownie podkreślam, że nie widzę powodu aby w obecnej sytuacji rynkowej w Mistrzostwach Polski funkcjonowały przepisy które preferują w jakiejkolwiek klasie model tylko jednego producenta. Zarzuca mi Pan coś co właśnie dotyczy marki Tamiya i to jest fakt.
Cytuj:
To pan Festiwal przesadza juz z probami na sile wcisniecia modelu Sprint do klasy TS.
Nie przesadzam tylko mam w zwyczaju doprowadzać sprawy do końca. I obiecuję Panu, że nie zrezygnuję z wprowadzenia Sprinta do klasy TS lub zmiany tych przepisów gdyż są one nie zgodne z zasadami równości i konkurencji. Pana ciągłe protesty utwierdzają mnie w przekonaniu o słuszności takiego postępowania.