Witam. Mój traxxas slash 2wd nie jest już w najlepszym stanie, brak karoserii, amory nie dają rady, opony starte i dzisiaj jak jechałem na pełnym gazie na asfalcie to złapałem gume

Nieźle to wygląda
http://zapodaj.net/images/400f7e341d5e.jpg 
Uważam że już nie warto wymieniać tych opon bo przy okazji bym chciał wymienić wiele innych wadliwych części a nie chce w niego już więcej wkładać. Jak go kupywałem to chciałem off-roada bo miałem szeroką długą ulicę bez asfaltu sama ziemia, a właśnie skończyli robić u nas dwa kierunkowe pasy asfalu i szerokie chodniki więc mam idealne miejsce już nie na terenowego a on-road. Kupiłem nie dawno HPI E-Savage i zrobiłem skromny tor na działce tak więc już nie potrzebuje tego slasha jako off-road bo savage mi go zastępuje, tak więc nie pozostaje nic innego jak kupno on-roada. Lecz nie chce sprzedawać całego slasha bo ma on na pokładzie Mamba Max (SW) 5700kv - Turnigy Accucel 6 - LiPo 4000 mAh jak w opisie.
Tak więc czy mogę tą elektronike ze slasha wraz z odbiornikiem i serwem zamontować na jakimś podwoziu on-road? W moich wyobrażeniach bezszczotka która sprawiała ze model off-road mknął po asfalcie powinna dać 2x lepszy efekt w on-road lecz czy dobrze myślę? Jakie prędkości osiągnie on-road z takim silnikiem i lipo? Czy będzie wszystko pasowało i czy będzie jeździł szybciej od slasha? Ze slashem mam problem bo po rozpędzeniu bardzo się ślizga i trace panowanie

Więc opony on-road chyba lepiej sobie poradzą i utrzymią model w linii prostej?
Ile bym musiał wydać na samo podwozie z karoserią i oponami? Może być oczywiście używane jak w dobrym stanie, slasha i savage też miałem używkę i mi to nie przeszkadza jak dzięki temu płace 3x mniej
Tak więc co kupić? Zmieszczę się do 100-200zł? Oczywiście nie byle jakie ale markowa sprawdzona polecana konstrukcja która nie rozleci mi się na tysiąc części po trafieniu w coś. Slasha cenie sobie za to że po rozpędzeniu i uderzeniu w oponę auta i zero uszkodzeń bo zderzak sprawił się świetnie jak zawsze. A takich stłuczek miałem nim mnóstwo

Tak więc model wygląda jak wygląda.