Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 2:45 am

Autor
PostNapisane: Pn cze 28, 2010 10:19 pm 

witam mam problem z wyborem traggusa model będzie nowy lub używka zależy co sie trafi lossi na pewno kit associated rtr lub kit xray to albo 2009 wersja lub starsza zależy co sie trafi zależy mi najbardziej na wytrzymałym model żeby jak skocze to sie nie rozleciał i zeby części były łatwo dostepne i powiedzcie mi który z modeli jest najlepszy z góry dzięki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 9:56 am 

Siemka :)

Ja mam Losiego ale tą starszą wersje. Czyli 1.0 Mam go od nowości tak jak i cały osprzęt . Na razie nie miałem żadnej niespodzianki z nie swojej winy .
Przy rozkręcaniu uszkodziłem jedną zwrotnice lewą . Jeździłem trochę po drodze z małymi kamyczkami bez karoserii i kamyczek wpadł pomiędzy zębatkę ataku a kubełek i zrobiło w kubełku rów. Po 5L zmieniłem łożyska na koszu sprzęgłowym. Sprzęgło (klocki sprzęgła) jeszcze z 3Litry i też trzeba będzie wymienić. Oponki są dosyć mocne. Ogólnie model jest najlepszym jaki kiedykolwiek miałem ( miałem Sava , Kyosho , traxxas i jeszcze kilka innych.) (model teraz idzie na sprzedaż ponieważ taką mam sytuacje. oto link: http://allegro.pl/item1102004830_truggy ... c_pro.html

Kumpel Ma Xray XT8 modele są tej samej klasy Model kupił po 5L sam wyjeździł około 2L Tylko ze on ma całkiem inne podejście u niego jak model jeździ czyli jest sprawny nie ważne ze np. koszt sprzęgła lata i zaraz wypadnie . Nigdy go nie rozbierał bo mu się nie chce.
wiec nie mogę powiedzieć co jest zużyte po takim przebiegu. Mogę powiedzieć ze jeżdzi.

Dwa modele mają trochę wad na Losiego nie korzyść wypada to że półka na serwa i elektronikę się ugina przy hamowaniu serwo trzeba ustawić na około 70% przy serwie Hitec 965. Wtedy półka już się nie ugina i jest spoko. Ale model dalej hamuje zajebiście. Wystarczy taka nakładka tuningowa około 40zł i problem znika . Ale ja nie widzę nawet potrzeby tego zakładać . Dodatkowym minusem jest to że w miejscu na odbiornik jest bardzo mało miejsca.

Na Xray Przypada na niekorzyść Regulacja amorków można powiedzieć ze tam regulacji nie ma . Chyba ze będziesz się woził z dystansami plastikowymi . Rozmieszczenie serw jest tragiczne drążek kierowniczy idzie przez 1/4modelu wygląda ohydnie. No jeszcze by się znalazło kilka wad ale teraz nie jestem w stanie napisać

To chyba wszystko . Zastanów się nad moją ofertą sprzedaży . Bo jest naprawdę atrakcyjna.

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 10:08 am 

Ja bym brał Xraya.
+
1.Części masz pod nosem (Proxima)
2.Jak widać na zawodach model ten jest mało awaryjny
3.W boxie na elektronikę jest wystarczająco dużo miejsca abyś wszystko poupychał
4.Półka na serva nie ugina się podczas hamowania tak jak w przypadku Losi
-
1.Amortyzatory
2.Drogie części ale na szczęście rzadko coś się łamie
3.Karoseria , która w standardzie jest na prawdę g....a

Teraz kupując model myślałbym nad kolejnym Xrayem albo Asso .

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 10:15 am 

O tu nie ma co się sprzeczać bo te dwa modele są dobre nawet bardzo dobre tylko jeden ba to gorsze ale za to coś tam lepsze i tak w kółko .

Zapomniałem właśnie dodać ze karoseria w xt8 jest naprawdę fatalna . Trochę grubsza od 2 kartek papieru xD

Każdy chwali swoje . Ja próbowałem być obiektywny . I już proponuje się nie sprzeczać który jest lepszy który gorszy bo wyjdzie kutnia jak zawsze wychodzi z tematem "Savage vs Revo"

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 10:16 am 

nad moja oferta sprzedazy sie nie zastanawiaj, bo jej nie ma - ja napisze Ci o tym, co tykałem i czym jezdziłem , a nie o tym co sprzedaje ( ludzie... czy tu mozna zapyutac o cos bez otrzymania od razu propozycji ? sorki, jestem po wakacjach u arabów , wiec nagabywania do zakupu mam chwilowo po dziurki w nosie )

miałem XT8 , a jezdziłem i miałem do czynienia z Losim ( kumpla )

Oba modele sa naprawde dobrze zrobione i ciezko wybrac ten lepszy - to juz kwestia indywidualnych gustów . Xray był naprawde dobrze wykonany , swietny w setup'owaniu ( a wspomniana regulacja amorków poprzez podkladki to zaleta , a nie wada- spróbuj wyregulowac gwintowane amorki na torze, kiedy caly model jest usyfiony , a gwint na amorze przypomina piaskownice )
Nie mielismy żadnych problemów z awaryjnoscią modeli ( pomijam oczywiscie kwestie zuzywających sie eleentów, bo łozysko na koszyku sprzęgła zuzywa sie tak samo w losim, xray'u, ofnie, kyosho i innych ) - oba podwozia były mocne, wręcz pancerne , materialy naprawde dobrych jakosci ( odpada CI tuning - bo nie ma sensu w nich nic tuningowac [ pomijamy, silnik, koła , tylne lotki, filtry powietrza - to sie wybiera wedlug wlasnych upodoban ] )
Sam nie wiem , na co bym sie zdecydowal - moze na X'a , ale chyba tylko z okazji sentymentu i tych pieknie wygrawerowanych napisów X'Ray :D

czesci zamienne - nie wiem, jak z dostepnoscią czesci do Losi ( chyba nie powinno byc wiekszych problemów ) , do X'a wszystko sciagnie CI Proxima . Oba modele sa pod tym wzgledem kosztowne i trzeba miec to na uwadze - koszt zakupu np. wachacza moze byc kilka razy wyzszy niz np takiej Ofny

Asso nie jxdziłem, wiec sie nie wypowiadam

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 2:56 pm 

witam a może by sie ktoś wypowiedział na temat team associated jak by ktoś mógł

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 6:23 pm 

viewtopic.php?f=24&t=48594

Jest to temat o bagusach ale truggy i buggy Losi wygląda mniej więcej tam samo.

Ja osobiście wybrał bym Losi :)

Asso też jest dobre(bardzo dobre).Zastanow sie nad jeszcze nad Mugenem Mbx6t . Też super model .

Xray jak dla mnie jest modelem bez innowacji/ciekawostek .Losi ma ich dużo.Wszystkie są wymienione w w/w temacie.

PostNapisane: Pt lip 02, 2010 6:43 pm 

kwasio5 napisał(a):
Na Xray Przypada na niekorzyść Regulacja amorków można powiedzieć ze tam regulacji nie ma . Chyba ze będziesz się woził z dystansami plastikowymi .

1. W amortyzatorach gwintowanych zawsze brud pcha się pod nakrętkę i czasem można zniszczyć gwint.
2. Bez linijki/suwmiarki do amortyzatorów gwintowanych nie podchodź (chodzi o dokładne ustawienie). W amortyzatorach takich jak są w xrau xt8 wkładasz dystans z oznaczeniem 1, 2, 3 i wiesz, że masz 6mm, a w gwintowanych musisz się chwile nad tym pomęczyć.

Specu ;)