Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 1:46 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 22, 2009 7:35 pm 

http://allegro.pl/item819795557_radioco ... issan.html
Co myślicie o tym autku?
Jest według mnie w bardzo niskiej cenie, a wygląda wporządku.
Warto go kupić?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lis 22, 2009 7:40 pm 

Jest to model z gazety Radio Control :/ . Z częściami może być krucho bo już trochę minęło od czasu gdy gazetki były dostępne w sklepie.
Po drugie jest to 2wd więc początkującemu może być ciężko to opanować. Lepiej trochę dołożyć i kup coś lepszego, takie jest moje zdanie ;).
Pozdrawiam

PostNapisane: N lis 22, 2009 7:43 pm 

A jest cos na rynku co warto kupić do 200zł? ;)Suma jest taka mała, bo niewiem czy się w to wkręce, ze względu na raczej mało miejsc do jazdy i brak osób mieszkających w pobliżu, więc do żadnego teamu nie dołącze, ani nigdzie nie posmigam ;(
jct miszkam w Choszcznie(70km od Szczecina) :)

PostNapisane: N lis 22, 2009 7:51 pm 

Za 200zł raczej nic dobrego nie kupisz. Tu masz http://allegro.pl/item821125650_kyosho_4wd_paskowy.html . Kyosho jest to firma bardzo dobra ale ten model wygląda już na trochę stary co nie znaczy, że jest zły ale także może być krucho z częściami. Za około 300-400zł kupisz już coś dobrego bo za 200 to nie bardzo.

PostNapisane: N lis 22, 2009 7:54 pm 

to ten sam koleś wystawił ;)
ale nie patrząc na dostępność części to ten 1 z radiocontrol będzie dobry na początek?
Wiesz coś może o tych subaru, czy sie nie psują itp.?

PostNapisane: N lis 22, 2009 7:58 pm 

Może to trochę śmieszne, ale na śmiganie po asfalcie zastanów się może nad czymś takim:
http://www.nitrotek.pl/index.php/modele/samochody-elektryczne.html?limit=all
Chodzi mi o modele Redline, na samym dole. Może i są malutkie, ale wydają się posiadać wszystkie podstawowe elementy i wyposażenie. W większych skalach to raczej tylko używane, ale za tą cenę GOTOWEGO raczej nie kupisz, a inne mogłyby być zajeżdżone.
Mam nadzieje ze inni maja też jakąś opinię na temat tego modeliku.
Pozdrawiam.

EDIT:
Z odrobiną samozaparcia może i złożyłbyś coś na bazie HPI E10 albo Flying Fisha (używane gołe podobno można znaleźć i za ~80zł). Do delikwenta zapakować silnik "blaszak"-może sprzedawca dołączy używany razem z modelem-jeżeli nie-pozostaje kupić w jakimś sklepie bądź poszukać na Allegro i forach takich jak te jakichś wyprzedaży, może ktoś będzie chciał pozbyć się jakiejś nówki tanio. Regulator-coś taniego, wiem że są (a przynajmniej byli) ludzie którzy mały i wystarczający Tobie regulator zrobiliby może i za około 50zł. Aparatura może być to np. coś z RTR-ów, są one zazwyczaj b.tanie (używane), cudami nie są, ale na początek ok. Przy nich czasem znajdzie się jakieś serwo, np. ludzie sprzedający aparaturę i serwo z modelu HPI E-Firestorm, może i trafisz coś do 80zł. Teraz brakuje tylko pakietu i ładowarki, koła i buda znajdą się raczej razem z modelem, jeżeli nie będzie budy to i chwile możesz pojeździć. Ładowarka i pakiet to niestety wydatek przynajmniej 80zł na najtańsze komponenty, ładowareczka może i jakaś "nocna" za 20-30zł a pakiecik 3000mAh no-name, limit to limit. Powinieneś zmieścić się w ~250zł w konfiguracji jaką podałem, potrzebujesz tylko troche samozaparcia do wyczyszczenia i przygotowania podwozia które bys zakupił,m ponieważ będzie ono pewnie zakurzone, lekko rozregulowane i przytarte, ale czego spodziewać sie za 80zł. ;]

Wybacz że tak długo, może nie mieć to sensu, ale liczę że coś zrozumiesz. ;]

Ostatnio edytowano N lis 22, 2009 8:09 pm przez Stanisław Białowąs, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:03 pm 

Mnie te modele Redline a w ogóle wszystkie modele nitroteka mi się nie podobają. Lepiej dołożyć 100zł i można kupić coś dobrego z dostępem do części.

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:08 pm 

mi te redline tez do gustu nie przypadły ;)

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:13 pm 

Stanisław, zrozumiałem wszystko :)
Niestety jak narazie ja kompletnie nieznam sie na tych sprawach i nieumiał bym tego wszystkiego w kupe złożyć :)

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:18 pm 

Może coś w 1/18?
http://allegro.pl/item818755794_zdalnie ... nster.html
http://allegro.pl/item818755362_zdalnie ... nster.html

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:19 pm 

Naprawdę nie warto pakować się w takie micrusy. Mogę ci polecić Strade TC kosztuje 396zł a ma w std. łożyska, regulacje kątów zwrotnic. Dobry model dla początkujące go, można nauczyć się regulacji zawieszenie a z czasem włożyć lepszy silnik, regiel.
Modelu nigdy nie miałem pisze na podstawie opinii z Forum polskiego jak i zagranicznych.

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:33 pm 

Łukasz Krupka napisał(a):
Naprawdę nie warto pakować się w takie micrusy.

To już zależy od nabywcy, jeżeli nie przeszkadza mu mniejsza skala to czemu nie? Do mikro praktycznie wszystko jest tańsze, no może poza ładowarką ;)
Chociaż dla mnie, jazda samochodem nie większym od dłoni nie wydaje się wielką frajdą, dlatego kupiłem 1:10!:)

PostNapisane: N lis 22, 2009 8:37 pm 

Miałem na myśli 1:24 czyli te Redline. 1:18 jak najbardziej bardzo fajna klasa, elektronika pasuje od 1:10 tylko serwo i akumulator inne ;)

PostNapisane: N lis 22, 2009 9:40 pm 

Mavericki ogólnie są dobrze oceniane, w tej cenie bdb. Jeżeli chciałbyś wydać te 80zł więcej to jak najbardziej. Mavericki 1:10 to to samo co HSP - modele które dystrybuuje Nitrotek. Większa podziałka to też większe wydatki. ;]

PostNapisane: Pn lis 23, 2009 1:04 am 

subuk12 kupiłem to auto kiedyś za 100zł, i nie było tyle warte :roll:

Może i jest niska cena, i na pewno lepsze to od każdej chińskiej zabawki z super marketu, ale jednak auto słabe. Nie jestem modelarzem, więc powinienem być zadowolony, a jednak jeździłem tym autkiem tylko przez jedną godzinę. Regulator mechaniczny jest zwyczajnie śmieszny. Lekko mi się obluzowała śrubka w nim. Podczas jazdy w środku iskrzyło, plastik w nim się stopił, a nowego nie kupowałem bo nie było warto.

I to był właśnie mój pierwszy zakup, a piszę ten post by Twój pierwszy zakup był inny niż mój.

GG:5569666

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona