Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 12, 2026 6:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sty 10, 2009 2:48 pm 

Czy ma/miał lub używał ktoś jakiś z kompletów imbusów do których podaje linki?? Potrzebuje dobre i wytrzymałe imbusy a cena tych kompletów jest kusząca (zwłaszcza jednego) pytanie czy one tylko ładnie wygladają czy są naprawde wytrzymałe? Jeżeli ma się okazać że to jakis badziew wole poczekać i kupić coś sprawdzonego i droższego niestety.....

http://www.allegro.pl/item517132451_imb ... iocha.html
http://www.allegro.pl/item519119035_zes ... etowe.html
http://www.allegro.pl/item521167199_zes ... kazja.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 10, 2009 2:58 pm 

Miałem topcady z pierwszego linku , jakosc pozostawia wiele do życzenia , po niespełna 2 miesiącach było widac dosc duże ślady wyrobienia.
Ze swojej strony polecam wkrętaki Hudego , sam teraz w nie zainwestowałem , i jak na razie wydają sie bardzo trwałe , no ale cena tez jest większa ok. 38zł ja jeden wkrętak.

Czerwony Samuraj

PostNapisane: So sty 10, 2009 3:01 pm 

Tez mam te imbusy z pierwszego linka i jak dla mnie sa ok, dwa lata uzywam i dalej dzialaja. Moze nie sa mega wypas tytanowe, ale za taka cene sa jak najbardziej ok.

GG:2247936

PostNapisane: So sty 10, 2009 3:07 pm 

Ostatnio chciałem odkręcić radiator i imbus z kompletu po 12 zł :D od razu się przekręcił i zrobił okrągły..... Zastanawiam sie czy kupic któryś z tych kompletów (może nie są takie złe, tak samo jak paliwko bb :D ) czy kupić jeden który potrzebuje ale od hudego?
Hudego wkrętaki są z plastikową i metalową rączką czy one różnią sie tylko rączką czy jakoscią imbusa też? Bo cena tych drugich jest większa.

PostNapisane: So sty 10, 2009 4:33 pm 

Nie wiem jakos moje stare topcady nie były za trwałe , ja zrobiłem tak kupiłem hudego tylko te co mi potrzeba , z tego co wiem to wkrętaki hudego różnią sie tylko rączką(ja mam te z plastikową) , ale moge sie mylic.

Czerwony Samuraj

PostNapisane: So sty 10, 2009 4:42 pm 

równierz polecam Hudego, mam dwa wkrętaki i spisuja się znakomicie.

PostNapisane: So sty 10, 2009 4:50 pm 

Witam,

Ja osobiście polecam te: http://www.allegro.pl/item519119035_zes ... etowe.html

Nie tylko dlatego że jestem ich sprzedawcą, ale również dlatego że sam z nich korzystam i są naprawdę poręczne i trwałe.

Zachęcam!

Pozdrawiam

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

PostNapisane: So sty 10, 2009 4:58 pm 

Mateusz Kwiatkowski napisał(a):
Witam,

Ja osobiście polecam te: http://www.allegro.pl/item519119035_zes ... etowe.html

Nie tylko dlatego że jestem ich sprzedawcą, ale również dlatego że sam z nich korzystam i są naprawdę poręczne i trwałe.

Zachęcam!

Pozdrawiam

Podałem do nich link w pierwszym poście, i do innego kompletu z twojej aukcji też. Nie powiem bo cena jest naprawde kusząca no i niestety zawsze jest to ALE czy cena idzie w parze z jakością???

PostNapisane: So sty 10, 2009 5:10 pm 

Jak to kolega Kwiatkowski napisał w opisie innej aukcji cyt. "jaka cena taki towar". Poza tym cały świat zna produkty Hudego a te klucze NONAME, ktoś to zna? :) Oj chyba kolega Kwiatkowski wpadł we własne sidła :D:D:D
Osobiście przerobiłem wiele imbusów i tylko Hudego mogę polecić. Mam trzy rozmiary (1,5mm, 2mm i 2,5mm) i tak naprawdę więcej nie potrzeba. Klucze mam te tańsze z plastikową rączką. Jedyna ich wada to cena ale jak wiadomo "jaka cena taki towar" :D

PostNapisane: So sty 10, 2009 5:34 pm 

nie wiem jak wy traktujecie te imbusy ze tak wam padaja...

GG:2247936

PostNapisane: So sty 10, 2009 6:15 pm 

Cena idzie w parze z jakością, oczywiście.

Widzę że kolega Morawski na bieżąco śledzi konkurencje, chwali się ;)

Tyle że klucz Hudego kosztuje 38zł, a zestaw kluczy CPV kosztuje 60zł. Pozatym, czy kolega Morawski testował klucze firmy CPV że ma o nich już wyrobioną opinie, wydaje mi się że nie ;) Z Hudym jest trochę jak z markowymi ubraniami, można kupić kurtkę Ralph'a Lauren'a za 1500zł czy 2000zł, można kupić tańszą mniej znanej ale również wysoko jakościowej firmy. W obydwu będzie się chodziło tak samo, bardzo możliwe że w tej tańszej nawet lepiej. Hudy opiera się na brandzie który sobie wyrobił na przestrzeni lat jako solidna firma oferująca wysokiej jakości produkty, oczywiście nie podważam prawdziwości tej tezy, ale uważam że tutaj więcej się płaci za markę i marketing niż za sam produkt.

Niestety ceny w Polsce są wysoce zawyżone i to że ktoś sprzedaje taniej to nie znaczy że jest to syf, to znaczy że cena jest uczciwa. A to że brak ekonomicznego myślenia jest zastępowany wysokimi cenami, proszę wybaczyć to nie nasza wina ;)

Nie opieramy swojej oferty na zakupach w zagranicznych sklepach internetowych co robi większość sprzedawców, kupujemy prosto od producentów i dlatego możemy zaoferować tak niskie ceny. Myślisz globalnie, sprzedajesz lokalnie ;)

O tańszych kluczach które są na naszych aukcjach nie mogę się wypowiedzieć bo ich osobiście nie sprawdzałem, ale żaden klient nie miał co do nich zastrzeżeń. Pozatym gdyby coś się działo na każdy produkt udzielamy 12 miesięcznej gwarancji w odróżnieniu od osób które prowadzą sprzedaż nielegalnie.

Pozdrawiam

PostNapisane: So sty 10, 2009 6:36 pm 

A ta gwarancja jest naprawde gwarancją?? Czy jak uszkodziłbym ten imbus próbując odkręcić śróbke od radiatora silnika spalinowego nie dostałbym odpowiedzi że imbusy są bardzo dobre i wytrzymałe tylko ja je uszkodziłem niewłaściwym użytkowaniem?? Wiele takich sytuacji było że gwarancja okazywała sie tylko nic nie wartym świstkiem papieru.

PostNapisane: So sty 10, 2009 7:07 pm 

Gwarancja jest wtedy ważna gdy wina leży po naszej stronie, tzn. wtedy gdy produkt jest uszkodzony fabrycznie, ma defekt nie wynikający z winy użytkownika itd. Jeśli po tygodniu bądź też po 11 miesiącach cały się starł lub połamał, to oczywiście go wymienimy na nowy bez żadnych fochów. Oczywiście aby reklamacja była uznana produkt musi być używany zgodnie z jego przeznaczeniem, czyli imbusami o odpowiednich rozmiarach odkręcamy śruby imbusowe, a nie dłubiemy, czyścimy model czy odkręcamy innego rodzaju śrubki, nakrętki itd.

Pozatym, miganie się od odpowiedzialności za sprzedany produkt nie leży w filozofii naszej firmy, zebrane doświadczenia na rynkach amerykańskim i azjatyckim nauczyły nas właściwego podejścia do klienta, przez co zapewniamy każdemu z nich obsługę na najwyższym poziomie ;)

PostNapisane: So sty 10, 2009 7:54 pm 

Mateusz Kwiatkowski napisał(a):
Gwarancja jest wtedy ważna gdy wina leży po naszej stronie, tzn. wtedy gdy produkt jest uszkodzony fabrycznie, ma defekt nie wynikający z winy użytkownika itd. Jeśli po tygodniu bądź też po 11 miesiącach cały się starł lub połamał, to oczywiście go wymienimy na nowy bez żadnych fochów. Oczywiście aby reklamacja była uznana produkt musi być używany zgodnie z jego przeznaczeniem, czyli imbusami o odpowiednich rozmiarach odkręcamy śruby imbusowe, a nie dłubiemy, czyścimy model czy odkręcamy innego rodzaju śrubki, nakrętki itd.

Tak jak pisałem musze je kupic żeby rozkręcić silnik inaczej bym ich nie kupował bo te marketówki do innych rzeczy starczają. A swoja droga kto używa imbusów do czyszczenie modelu? :D Teraz musze sie zastanowić bo jeżeli naprawde z tą gwarancja jest tak jak piszesz to za tą cene było by jak najbardziej ok.... No i jeżeli wytrzymały bo one przy rozbiórce mojego silnika to później też było by ok.

PostNapisane: So sty 10, 2009 8:00 pm 

Jeśli nie spełniłyby Twoich oczekiwań/wymagań odsyłasz a my zwracamy kasę ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona