Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 8:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N gru 18, 2005 9:10 pm 

to chyba silnik ma lepszy savage 25 tak??? A roto ktory model ma?? I tak wogole to ktore polecacie autko.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 18, 2005 9:16 pm 

Maciejz82 napisał(a):
to chyba silnik ma lepszy savage 25 tak??? A roto ktory model ma?? I tak wogole to ktore polecacie autko.

A nie możesz poczytać opisu na stronie sklepu? Masz dwa tematy a w nich multum odpowiedzi ale dalej nie możesz nic zdecydować. Może teraz sam troche usiądziesz, porównasz wszystkie dane, ceny, zobaczysz, który Ci się bardziej spodoba i wtedy się zdecydujesz. Jeśli dalej będziesz ciągnąć ten temat to zapewniam Cię, że pojawi się jeszcze minimum 5 modeli, których nie brałeś pod uwagę. Reasumując-wybieraj sam, bo tyle ile osób na forum tyle odpowiedzi co wybrać.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 18, 2005 9:37 pm 

Maciejz82 napisał(a):

sav 25 ma silnik 4.1ccm o mocy 2.5 KM, rozruch roto (co znaczy, że musisz dokupić pakiet 50zł i ładowarkę 50-150zł), bak bez pompki (nieco bardziej skomplikowany rozruch) i przełożenie 14x49

sav 3.5 ma silnik 3.5ccm o mocy 2.3KM rozruch szarpanką, bak z pompką (troche łatwiej) i przełożenie 14x52 (dlatego wolniejszy jest).

Reszta to to samo.

ja przerobiłem szarpankę na roto (ok 60zł) bo mam roto od RS4.
Wszystkie dodatkowe fanty już miałem, a szarpać mi się nie chce.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 18, 2005 9:49 pm 

toast dzieki za odpowedzi. Jest prawda ze im wiecej tu sie dowiaduje tym mniej wiem bo ciagle powstaja nowe pytania.
Sav 3.5 czy 25. Fajnie jest miec Roto, 25 jest troche drozszy ale szybszy. Czyli pewnie w cenie 25 kupie juz revo.
Poszukam jakis ciekawych ofert, generalnie Savy z tego co czytam sa wytrzymale na uszkodzenia. A pytanie 3.5 czy 25 czy warto doplacac do modelu 25??

Tytuł:
PostNapisane: N gru 18, 2005 10:00 pm 

Maciejz82 napisał(a):
toast dzieki za odpowedzi. Jest prawda ze im wiecej tu sie dowiaduje tym mniej wiem bo ciagle powstaja nowe pytania.
Sav 3.5 czy 25. Fajnie jest miec Roto, 25 jest troche drozszy ale szybszy. Czyli pewnie w cenie 25 kupie juz revo.
Poszukam jakis ciekawych ofert, generalnie Savy z tego co czytam sa wytrzymale na uszkodzenia. A pytanie 3.5 czy 25 czy warto doplacac do modelu 25??

wytrzymałe???

dziś na torze jeden sav latał w poprzek toru na wysokosci 2m, spadał po przeleceniu może 3, może 4 m na koła i jechał dalej, buda już oczywiście była mocno popękana, ale nie wiem czy to dzisiejszy efekt.
Drugi kolega wyleciał z toru i przywalił w metalową (chyba) ławeczkę, na której leżały płyty chodnikowe, jedna z płyt odleciała z pół metra. Sav oczywiście pojechał dalej ...

różnice między 25 a 3.5 wypisałem Ci wyżej

sav 3.5 kosztuje ok. 1600, sav 25 ok. 1870zł.

ja do swojego dokupiłem zębatkę odbierającą 49, ale jakoś mi się założyć nie chce. Jak założę, to bedę miał przełożenie 14x49 (sav 25 ma 15x49) zobaczę wtedy ile odstaje od sava 25.
narazie na krętym torze to wilekiej różnicy nie widać.

Co do revo to jest już duzo droższy (zdaje się ponad 2tyś) i widziałem jak po lądowaniu za hopkiem na Siekierkach jedno koło odpadło ...

ale jeździ o wiele lepiej i szybciej niż sav, lepiej trzyma się podłoża.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 19, 2005 8:04 am 

Whitestock_Crisis napisał(a):
PawcioGd napisał(a):
Whitestock_Crisis napisał(a):
chciałem dodać, że savage 3,5 ma zamontowane wszystkie upgrady dostępne dotychczas do modeli savage.

mamy 2 opinie za savage, czekam na kogoś kto się nie zgodzi ;)

Z tym ze Sav 35 to najlepszy wybor to sie zgodze, ale upgrady to tylko dyfry, servo saver i poprawiona dwojka(to nie upgrade tylko fabryka sama sie poprawila :) )

Natomiast wszystkie upgrady - wzmocnione czesci, hamulec, regulowana wahacze itp trza dokupic.

co dyfry, serwo saver nowy filtr powietrza to mało? w sumie to kosztowałoby ok 400 zł. To czego brakuje to juz luksusy :)

Dyfry to jakies 70 zl, servo saver 55 wiec nie pitol!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3