Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:46 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N kwi 26, 2009 5:21 pm 

Wiem że spalinka, byłem tylko ciekawy po ile taka używana spalina może chodzić i ewentualnie wywnioskować za ile byłby taki używany elektryk.

Dzięki za ofertę, ale narazie robię obeznanie, a kasę fizycznie będe miała niestety dopiero za jakiś czas, ale mimo wszystki dzięki. Jak coś to się odezę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 27, 2009 6:23 pm 

Mialem ten sam problem.
Ale zdecydowalem sie na Bonzera V3 i jak narazie sobie go chwale . :D
Dosc szybki i w terenie sobie radzi nie najgorzej.
A co najwazniejsze to duza dostepnosc czesci zamiennych , z tuningowymi to juz gorzej ale jak sie poszuka to sie znajdzie .
:)

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 4:39 pm 

bonzera to raczej nie bierz, mam e-firestorm'a model jest wytrzymały, ale ja i tak juz zepsułem dyfer jak skakałem bo nie pusciłem gazu w powietrzu i jak spadł z pelnym gazem to zebatka poszła w mak. No, ale jak sie nie skacze tak jak ja to zrobiłem(1m i nie pusciłem gazu) to mysle ze wytrzyma wszystko, ogólnie polecam bo dobry model ogólnie jestem zadowolony tyle ze uprzedzam, bateria minimum 3000mah - starcza na 10-15min. Najlepiej ib lub orion 4200-4600mah, ja mam lrp 3300 i troche za słaba bo sie dosyc mocno nagrzewa.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 8:56 pm 

Najbardziej denerwuje mnie to że polowa z was nie jeździła nigdy bonzerem a mówi że to gówno.
Wszystko co nie jest HPI , Xray , czy Tamiya to gówno? Nieprawda.
Ja mam bonzera , co prawda wersję on road i jeździ wyśmienicie.
Jesteś początkujący nie umiesz dobrze kierować to ten model będzie idealny.
Rozpędza się do około 20-25 km/h i przy walnięciu z tej prędkości w ścianę poszedł tylko przedni zderzak i skrzywiły się słupki na budę które masz zapasowe w zestawie.
Gdy opanujesz perfekcyjną jazdę przy prędkości 20 km/h wstawiasz mu saturna 20t czy coś w tym stylu i znowu uczysz się jeździć ale przy większej prędkości.

Wiadomo bonzer nie jest wytrzymały do terenu dlatego na nitroteku masz masę części do niego, możesz nawet kupić małą , głupią śrubkę.
Przy ostatniej jeździe w rally był praktycznie katowany i w odbiorniku było słychać latający piasek i co ? Nic mu nie było.
Jeździ do teraz.
W drifcie też jest dobry na izolatce przy zblokowanym dyferencjale latał bardzo ładnie.
Na stronie www.rajdyrc.pl/forum w dziale porady masz o nim opis przeczytaj sobie opis i wszystkiego się dowiesz.

Ja mam wersję on road i serdecznie polecam.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 11:19 pm 

Napewno nikt takiej opinii o bonzerze se nie wymyślił. W porownaniu do innych ten model to "zabawka", on-road z innymi kolami.

swego czasu bardzo interesowałem sie tym oto elektrykiem :

http://allegro.pl/item611723091_acme_pi ... _1_16.html

Z częsciami nie bedziesz mial do niego problemu, wiekszosc pasuje od nitro nb-16. Dostepne na http://www.nitrotek.pl

Napewno bedzie szybszy od innych w tej cenie ( bezsczotka ). Co prawda to 1/16. Ale w miejscach leśnych swoim modelem 1/16 dawałem rade, wiec i ten powinien se poradzic.

Bonzera tez odradzam. Lecz zawsze mozesz tak jak inni piszą wstrzymac sie z tym troche i kupic e-firestorma.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 7:22 am 

Bonzer jest zajebisty. Produkowany przez HBX ktora nie należy do najlepszych firm i dlatego ma opinie lamiacego sie gowna.
Czesto ludzie pisza ze bonz lamie sie przy skoku z 15 cm .
Prosze link na YouTube.
http://www.youtube.com/watch?v=rIJAdhyd ... re=related
Jak widac to chyba sie nie psuje. Chyba ze zle widze.
A HPI i inne dobre firmy wcale nie dbaja o chociażby jakosc odlewu.
W bonzerze jest ona na naprawde wysokim poziomie.
HBX , czyli chinska firma stara sie robic tanie dobre modele. A HPI i inne to idzie juz tylko o marke.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 8:05 am 

Te skoki to najwieksze jakie byly na you-tubie ? :lol: na tym filmiku akurat sie nie polamal, ale bedzie niefortunne lądowanie, i kilka czesci do wymiany...
PLrafiPL napisał(a):
A HPI i inne dobre firmy wcale nie dbaja o chociażby jakosc odlewu.

To chyba nigdy nie miales modelu "innej dobrej firmy"! Różnica w jakosci plastikow jest kosmiczna!

Poza tym, gdy kiedys mu sie znudzi powolna jazda na standardowym silniku... To potem by pomyslec o jakiejś bezszczotce, bedzie musial kupowac nowy model, i pewnie by to byl e-firestorm 8) Bo on w porownaniu do bonzera to zniesie.

Wogole dziwna ta "sprzeczka". Kazdy kto sie interesuje modelarstwem potwierdzi ze bonzer nie ma prawa sie rownac z innymi modelami typu wlasnie e-firestorm.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 10:58 am 

Chłopaki spokojnie ;) Wielkie dzięki dla Was wszystkich za takie zainteresowanie tematem :)

fragles1801 napisał(a):
Odrazu mówię, że nie potrzebuję modelu do ekstremalnej jazdy tylko raczej rekreacyjnie

Tak jak pisałem nie potrzebuję niewiadomo jak szybkiego i wytrzymałego modelu, bo będzie on jeździł, a nie "latał" ;)

mac_gd napisał(a):
Poza tym, gdy kiedys mu sie znudzi powolna jazda na standardowym silniku... To potem by pomyslec o jakiejś bezszczotce, bedzie musial kupowac nowy model

Kupno innego, mocniejszego silnika (nawet szczotkowego) to chyba nie jest taki ogromny kłopot.

Wimer napisał(a):
Najbardziej denerwuje mnie to że polowa z was nie jeździła nigdy bonzerem a mówi że to gówno.Wszystko co nie jest HPI , Xray , czy Tamiya to gówno?

Ciekawa opinia. Chyba jednak coś w tym musi być, bo gdyby wszystko co w nazwie nie ma HPI było naprawdę takim "szitem" to raczej by nie produkowali czegoś takiego. Tymbardziej, że w temacie wypowiedziały się pozytywnie trzy osoby o produktach non-HPI.

Wimer napisał(a):
Wiadomo bonzer nie jest wytrzymały do terenu...

Domyślam się, że chodzi tu o prawdziwy teren. Jazda po w miarę równym podwórku raczej nie powonna go połamać po pierwszym mniejszym wyboju. Jak przeżyje transport pocztą polską to zaczej z podwórkiem sobie też poradzi ;)

mac_gd napisał(a):
Wogole dziwna ta "sprzeczka". Kazdy kto sie interesuje modelarstwem potwierdzi ze bonzer nie ma prawa sie rownac z innymi modelami typu wlasnie e-firestorm.

Domyślam się, że nie ma prawa się z nim równać (jak Maluch z Mercedesem), ale ludzie maluchami też jeżdżą, i jak robią to z rozmysłem to potrafiem swoim "kaszlakiem" piękne przebiegi porobić. Nie ukrywam, że wolałbym Mercedesa (w naszym przypadku Firestorma), a co by było gdybym mu za mocno pocisnoł i nie zapanawał nad nim? W okolicy dużo wrogich drzew i wszystkiego innego sie czai...

Tyle moich rozmyśleń, teorii i opinii. Czekam teraz na wasze.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 12:02 pm 

Kupujac e-firestorma bedziesz mial spokoj na dlugi czas.
Silnik firestorma to nie jest diabeł nie do opanowania - dla początkującego idealny.
Wytrzyma napewno mocniejsze upadki/uderzenia od bonzera.
Ma dużo lepsze plastiki, wiec wiadomo ze beda wytrzymalsze, oraz spora ilosc czesci pochodzi z jego starszego brata ( firestorma 10t nitro ) Wiec i w terenie napewno bedzie duzo duzo lepiej.
Jego zawieszenie bylo projektowane z myślą o terenie, a nie tak jak w przypadku bonzera - zmienione zostaly wahacze oraz w niektorych modelach dlugosc amorkow - reszta to praktycznie to samo co w on-roadzie.

poza tym - nikt nie mowi ze wszystkie modele np HPI są swietne, są modele słabsze i lepsze.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 2:54 pm 

Spoko macie racje.
Bonzer jest gorszy od firmowych modeli, zwracam honor.
Ale czy nikt nie bierze pod uwagę tego że bonzer kosztuje 430 zł i leci tak jak e10 która kosztuje 600 zł ?
Jedyne do czego można się przyczepić to opony.

Jeżeli ktoś taki chętny to spotkajmy się gdzieś w wawie niech przyjdzie z e10 , ttką czy tlką i mi udowodni że one wytrzymają więcej.
PFFF.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 3:36 pm 

tez na początku myslałem nad tym bonzem ale jak zobaczyłem ze sa inne lepsze modele nie az tak duzo drozsze to stwierdziłem ze lepiej dozbierać i kupic coś uzywanego ale lepszego. Co do plastkiów i wykonania to w e-f są na wysokim poziomie nie łamią sie przy byle okazji, mam takie wrazenie ze np: wahacz predzej by sie wygiął o kąt 90st niz złamał, a w tych hbx to jest zwykły plastik który łamie sie przy byle obciązeniu.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 4:30 pm 

Wimer napisał(a):
Jeżeli ktoś taki chętny to spotkajmy się gdzieś w wawie niech przyjdzie z e10 , ttką czy tlką i mi udowodni że one wytrzymają więcej.
PFFF.

W tej chwili nie rozmawiamy o on-roadach tylko o firestormie

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 4:42 pm 

mój kumpel ma bonzerka no i wiecie? na początek jest spoczko tak żeby nauczyć się w trafiać
w skocznię :P itp. Ale jednak jest to zabawka mogę go określić najwyżej zabawko-model?
Do nauki itp świetny jeździłem nim zwrotny fajny ja nie mam nic przeciwko ale
polecam kupić do niego jakiś mocniejszy pakiet bo będzie jazda i dłuższa i nawet może szybsza :wink:
To tyle z mojej opini będe jeszcze zaglądać w ten temat żeby zobaczyć co się tu dzieje...
Jeśli miałbym wybierać e-firestorm czy bonzer byłby to w 1000000% E-F...
Sądze że będziesz się nim dużej interesować a bonzem pojeździsz i odstawisz na półkę...
chyba że go sprzedasz.. i kupisz właśnie e-firestorma do nauki bonz i na początek
S-U-P-E-R
Pozdrawiam Mimek_Rider :]

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 8:20 pm 

Przecież to oczywiste że e-firestorm jest lepszy.
Ale mi chodzi o to aby przekonać was że bonzer jest idealnym modelem jeżeli ktoś ma 400 zł.
Można kupić używkę też nad tym myślałem.
Czekałem miesiąc czasu na ofertę i w końcu nie wytrzymałem i kupiłem bonza

PostNapisane: Śr maja 13, 2009 12:25 pm 

mac_gd napisał(a):
Te skoki to najwieksze jakie byly na you-tubie ? :lol: na tym filmiku akurat sie nie polamal, ale bedzie niefortunne lądowanie, i kilka czesci do wymiany...

Chzba w bonzu v1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona