Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 4:38 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lis 21, 2006 11:22 pm 

Wielki sukces naszego reprezentanta na dorocznym spotkaniu Efra - mamy na MŚ w klasach elektrycznych buggy po 2 (DWA!!) miejsca, i ZERO miejsc na ME w klasie IC-8T
OGROMNE GRATULACJE - w tak konkurencyjnych klasach, jakimi są ET-2WD i ET-4WD mamy wreszcie swoich przedstawicieli.
Zdecydowanie niepotrzebne byłoby startowanie w IC-8T - to nie jest klasa w naszym kraju tak popularna, jak elektryczne klasy buggy 1:10, w których udało się wreszcie - dzięki importowi chińszczyzny hobao uzyskać wymagane 5 osób do rozegrania finału.
Jeszcze raz HIP HIP HURA!
Szczegóły - jak zwykle - na www.efra.se

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lis 22, 2006 9:11 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Zdecydowanie niepotrzebne byłoby startowanie w IC-8T - to nie jest klasa w naszym kraju tak popularna, jak elektryczne klasy buggy 1:10, w których udało się wreszcie - dzięki importowi chińszczyzny hobao uzyskać wymagane 5 osób do rozegrania finału.

IC-8T nie jest w Polsce popularna :?: :? chyba czegos nie rozumiem, w elektrykach jest "wreszcie" 5 osob a w IC-8T średnio zawsze sa 2 pełne grupy..

PostNapisane: Śr lis 22, 2006 12:14 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
IC-8T nie jest w Polsce popularna :?: :? chyba czegos nie rozumiem, w elektrykach jest "wreszcie" 5 osob a w IC-8T średnio zawsze sa 2 pełne grupy..

http://portalwiedzy.onet.pl/71958,,,,,haslo.html

Tomek Massalski

PostNapisane: Śr lis 22, 2006 1:04 pm 

Tomek Massalski napisał(a):

fakt nie czytałem między wierszami... :oops:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 2:17 pm 

Panowie ironia zupełnie niepotrzebna. Gdy szykowaliśmy się do startów w elektrykach off-road jeździło po trzy grupy w 2WD i 4WD a w IC-8T raptem jedna. Nie patrzmy tylko na swoją półkę z modelami, a na całość problemu.
A o monsterach, niewiele kto słyszał... Przypominam, że Mad-fighter to prawie 2WD, a prawie robi wielką różnicę...
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 2:21 pm 

Ale nie walczyliście z Mc F... i was wyślizgały,para poszła w gwizdek i jest Was garstka + Marian...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 3:27 pm 

problem polega na tym, że "naszych reprezentantów" na MISTRZOSTWA ŚWIATA w 2007 wyłoniła niesamowicie zacięta walka 4 zawodników, z których najlepszych dwóch - jak sądzę przy sporym wspomaganiu finansowym Organizacji Wiodącej weźmie udział w MŚ 2007.
W porównaniu do kilkudziesięciu startujących w IC-8T - wybór jest znacznie prostszy - pojedzie "nasz reprezentant" w EFRA

Bez ironii, ale za to z kawą na ławę.
Szanowny Pan Piotr Błazucki pojechał jako przedstawiciel Polski (nie ważne, jaką organizację reprezentował, nie ma to tu znaczenia, był jedynym reprezentantem naszego kraju na doroczne spotkanie organizacji w Europie, które decyduje praktycznie o wszystkich sprawach związanych ze ściganiem się modelami samochodów na arenie międzynarodowej).
Nie pojechał moim zdaniem po to, żeby załatwić sobie miejsc w klasach ET-10 2WD, ET-10 4WD, E-12 i E-10TC - co zrobił - we wszystkich tych klasach ma szanse - w niektórych jest 100% kandydatem na wyjazd - na imprezy międzynarodowe największej rangi - w tym ME i MŚ, ale również po to, żeby w innych klasach, w których sam nie rywalizuje również zapewnić Polakom możliwość startu. Niestety, nie zrobił banalnej rzeczy - zgłoszenia nas w IC-8T - jedynej spalinowej klasie offroad, w której mamy sporo jeżdżących zawodników - najwięcej ze wszystkich klas, które były zgłaszane. Fakt, że będziemy mieli Polaków w E-12 - gdzie z trudem można zebrać 4, w ET-2 WD - przepraszam, że nastąpiłem Januszowi Potępie na odcisk, bo Łukasz z pewnością ma szanse na start jako reprezentan Polski w MŚ, ale stało się to niejako przy okazji, ET-4 WD - gdzie "królują" obecnie rozlatujące sie w trakcie wyścigu modele hobao cobra, nie ma tu znaczenia - fakt, ŻE NIE BĘDZIEMY mieli reprezentatów na ME w 1:8 buggy ma znaczenie ogromne. Bo nie od tego są nasi reprezentanci na arenie międzynarodowej, żeby się potem z nas - w prywatnych rozmowach śmiali członkowie EFRA (odebrałem dzisiaj rano telefon z tekstem: Jacek, You must have a problem within Your Organisation).

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 7:16 pm 

Jacku.
Myszkowałem po polskim internecie. Nie znalazłem informacji podawanych przez Ciebie. Czyzbyś miał proroczy sen. Czy też masz inne źródło informacji. Może podzielisz się ją za Nami ( przez niektórych zwaną chołotą ).
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 7:23 pm 

www.efra.se
sprawozdanie z dorocznego spotkania 2006, chyba, że ja się nie znam, nie umiem czytać, mam zwidy, nie wiem, co oznaczają symbole klas (to ostatnie najbardziej prawdopodobne)

albo ktoś wykasował już te sprawozdania, żeby nas, Polaków nie denerwować?
mogę precyzyjne pytanie? - to udzielę wymijającej odpowiedzi

a na razie polecam lekturę offroad 1:8

http://www.efra.se/news/agm2006/Minutes ... 2006v2.pdf

i klasy elektryczne:

http://www.efra.se/news/agm2006/MINUTESELECTRICS.pdf

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 7:45 pm 

Tak jest przepisy EFRA a zawody na poziomie Mc F.... i Top Stock.Łukasz Kowalczyk w Pradze zajął zaszczytne 15 miejsce ( w pewnym momencie w eliminacjach był 10),ale czy to kogoś obchodzi,że jest potencjał.Przepisy EFRA wprowadza się,żeby utrudniać życie,a nie po to żeby ułatwiać pozycję na przynajmniej europejskim poziomie.
PS.chłopcy śmiali się,że kontroli technicznej z Pragi,żaden model z Polski by nie przeszedł.Choćby głupie spojlery...Przepisy są EFROWSKIE,ale przestrzeganie czysto polskie.A można by łagodniej,ale konsekwentnie.Mam nadzieję,że Lublin da szkołę dyscypliny na torze,a Kłodzko przepisów...

Ostatnio edytowano Śr lis 22, 2006 8:20 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 8:12 pm 

Na jedynie słusznym Forum "Michał KArpiński"napisał

Jacek wpierw pogadaj z Piotrkiem a póżniej wygłaszaj takie wypowiedzi. Mnie osobiście na miejscu Piortka serce by zabolało po takim poście ale moze to on o tym opowie.

Ponieważ tam nie mogę zabrać głosu piszę tutaj.
Piotr Blazucki pojechał niby reprezentować kraj,a więc wobec rodaków ma obowiązek opisania tego co i jak załatwiał.Mało tego była z nim też Pani Blazucka,której nikt nigdzie nie wybierał,ale też mogła by zabrać głos(chyba,że to Ola jest już Blazucka).W klasach On road też mamy zawodników ,godnych pokazania na arenie międzynarodowej,ale widocznie tego mama nie wiedziała.
Jeśli zaś dotyczy informacji to widzę ,że Michał preferujesz działanie wg.Jasia Matukina ,prywatnych telefonów i pokątnych spotkań,nic oficjalnie i publicznie,ale te czasy podobno przepadły razem z milicją.
Kto decydował o klasach ,które trafią na międzynarodową arenę.Klasa 12 jest w stanie jak po zażyciu leków z Jelfy...,a w 10 jest kilku zawodników,którzy by mogli przymierzyć się do Europy.
PS.Jacek w lutym w Czechach mają być zawody IC-8T z udziałem mistrza świata,a okazuje się,że Czesi nawet nas lubią (może nawet bardziej niż Ci,którzy decydują o nas w kraju),może tam sprubować swoich sił.

PS.Jedyny konkret,to to że grzybki i kątowniki można oddać na złom-jedyna dobra wiadomość bo ich właściciel będzie miał częściowe zwroty kosztów... :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 9:11 pm 

Cytuj:
przepraszam, że nastąpiłem Januszowi Potępie na odcisk, bo Łukasz z pewnością ma szanse na start jako reprezentan Polski w MŚ,

Jacku, nie ma za co przepraszać :D ja w tej materii nie mam odcisków. Jeżeli z Łukaszem będziemy gotowi sportowo i organizacyjnie na starty w europie, to wystartujemy w jakiej klasie zechcemy i chodźby jako członkowie mało znanego, ale miłego fińskiego czy czeskiego klubu RC. A na razie czas zacząć sezon i nie wiem na jakich silnikach mamy się uczyć jeździć! Co mnie obdchodzi jakaś tam efra :wink: jak w murowanej nie ma sie z kim pościgać /i tu podkreśle - pościgać a nie powygrywać/

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 9:23 pm 

widze ze wielki Pan Ochociński juz DAWNO niebyl na zawodach (moze wogole) ale to niemoja sprawa 8)

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 22, 2006 9:54 pm 

Pamietam jak Wojtek musial wystartowac elektrykiem(byla to wtedy jego trzecia klasa bo Kacper nie mogl pojawic sie na zawodach)w Szprotawie zebyscie Wy elektryki mogli pojechac eliminacje,klasa w ktorej na chocby jednej emp byl problem z zebraniem 5 osob powinna byc naznaczona nizszym priorytetem niz klasy w ktorych startuja regularnie 2 gr po 8/9 czy 10 zawodnikow w jednej czyli np ic 8t

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 23, 2006 7:44 am 

O jakim wysokim poziomie klasy to świadczy,skoro prawie wszyscy zawodnicy tej klasy mają szansę pojechać na ME lub MŚ,z 5 startujących ,aż 4 i to w każdej "załatwionej" klasie bo i w 12. :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona