Paweł Żelazo napisał(a):
Widzę że jestem ulubieńcem grona osób ktore roboczo określam "warszafką'". Bo jeżeli piszę
Cytuj:
Nie chciałem też narzucać swojego zdania czy opinii. Dlatego umówiłem sie z paroma osobami, którym na sercu leży dobro i rozwój naszej dyscypliny że w sobotę opracujemy materiały które staną sie podstawą dyskusji na spotkaniu w Kłodzku. Nie sądze aby znalazły sie tam inne rzeczy, niz już opisywane na tym forum. Może po prostu uda nam się je zebrać w jednym miejscu.
a Artur pisze konkrety a niektórzy dalej proszą o
Cytuj:
tylko chcialem sie po prostu dowiedziec o jakis konkretach, nic wiecej
to ja faktycznie mam rację pisząc
Cytuj:
Wypowiedź ta świadczy albo o złej woli albo o pewnym poziomie intelektualnym.
Dlatego zaraz pozwolę sobie na napisanie konkretów nie czekajac na sobotę. Reakcję na to co napiszę tzw. warszafki i tak znam. Ale zmusze ją chociaż do jakiegoś wysiłku intelektualnego.
Tadeusz Żelazo
Panie "szanowny" Tadeuszu Żelazo,
Jesli celem Pana postu bylo sklocenie srodowiska to sie Panu UDALO.
Boze bron nas przed takimi dzialaczami spolecznymi jak Pan.
Juz widze jak Pan, bedac szefem naszego Zwiazku Sportowego, karci cala "warszafke" za niepoprawne myslenie i wypowiedzi nie po Pana mysli. Juz samo uzycie okreslenia "warszafka" zle o Panu swiadczy.
Jest Pan poprostu zle wychowany. U dziecka mozna by to wybaczyc ale w Pana wieku musi to byc swiadome zachowanie.
Ktory z cytowanych za Panem Arturem postulatow uwaza Pan za dowod lamania obowiazujacych przepisow (prawa) przez LOK?
Paweł Żelazo napisał(a):
Jedno wiem. Jak się wczytać w przepisy, to trudno znależć choć parę rzeczy które LOK robi zgodnie z przepisami.
Artur Dzierzęcki napisał(a):
- jasno określone zasady organizacji zawodów rangi eliminacji do MP , określone koszty takich zawodów , ilość sędziów na zawodach , wysokość startowego co jest związane bezpośrednio z kosztami zawodów. To wszystko przyczyni się do podniesienia poziomu imprezy a ja będę wiedział na co idzie moje startowe.
- kalendarz imprez ustalony na początku roku , ilość stref zaliczanych do punktacji
- opublikowanie regulaminu sędziowskiego , chciałbym wiedziec co mi przysługuje , kiedy mogę złożyć protest itp
- określenie jakości i poziomu zawodów , żeby wyeliminować zawody poważnej rangi odbywające się np. na boisku szkolnym
- opłata licencyjna. jest potrzebna ale jasno muszą być określone środki i wydatki z nią związane. Oczywiście dotyczy to także kosztu nieszczęsnego kartonika.
- szkolenia dla osób chętnych do sędziowania , sposób aplikacji na to stanowisko : najpierw sędzia startowy , potem techniczny itd - nie od razu główny
- zasady finansowania zawodników startujących w zawodach międzynarodowych, wyłanianie kadry jest bezcelowe bo i tak głównie zawodnicy finansuja sie sami
Do tego jest Pan megalomanem samemu przyznajac sobie racje.
Ktos z odrobina samokrytycyzmu zaczekalby az inni to zrobia.
Pozdrowienia,
Marek Pleskacz