Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 11:41 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 12:41 am 
Raflee

ja powiem Wam ze mnie to wcale nei obchodzi, czy to bedzie GP, czy Eliminacja bo i tak przyjade :P Ja jak jade na zaowdy (nawet GP) to po to, zeby sobie pojezdzic... a jakos nie odczuwam (juz) wielkiej roznicy miedzy eliminacja a GP... zawsze staram sie pojechac jak najlepiej, a stres mam tylko w finalach, albo finale (ale na poczatku, bo szybko mi przechodzi :D)

Wprawdzie bylem w tarnowie, ale niebardzo juz pamietam co to mialo byc... wiem tylko ze zaowdy na ktore sie nastawilem i przyjade :P

Podejdzcie do tego spokojniej, bo na tym forum wogole jest juz tak nerwowo, ze czasami mozna sie bac cos napsaic :)

Pozdrawiam
Raflee

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: nowy targ
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 6:39 am 

i to jest prawdziwy modelarz(powyzszy post)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 7:15 am 

robi sie bajzel tematyczny - chodzi o fakt - a nie o przyjazd na impreze a tu sie licytujemy - ok to znaczy ze ja tez jestem PRAWDZIWYM MODELARZEM bo bylem na wszystkich imprezach a jak nieprzyjade na wszystkie bo nie bede mogl to juz nie bede prawdziwym modelarzem

ALE prawdziwy modelarz moim zdaniem jest ten ktory potrafi sam wykonac model z drewna , metalu itp wedlug planow modelarskich naprzyklad - a ten ktory tylko jezdzi na zawody jest zawodnikiem napewno a czy modelarzem to juz zalezy co robi poza zawodami !!!!!

i kurz twarz ( zeby nieklac ) niechodzi o ta cholerna KIELBASE tylko o o to ze niebede juz nigdy rozmawial z organizatorami na temat imprez bo widze ze niema to sensu - ROZMOWA BYLA SPROWOKOWANA PRZEZ ORGANIZATORA A NIE PRZEZ NAS I ZAPROSIL ON NAS NA ZLOT !!!!! I BYLO USTALONE ZE TO NIE BEDA MP - ale nie jestem obrazony na organizatorow i przyjade TYLKO CHODZI O FAKT DO DIASKA sakreble ( NIELUBIE KLAC WIEC LEKKIE ZASTEPSTWO )

i bardzo prosze niewyjezdzac mi tu z rankingiem na prawdziwego modelarza i wyzszosc kielbasy nad zawodami !!!!!!!!!

i troche przykre ze wychodzi na to ze malo osob przyjedzie na zlot "kielbasiany" zeby sie spotkac z kolegami i sie super pobawic promujac te dziedzine zabawy wraz z organizatorami a niedlatego zeby KONIECZNIE byly ZAWODY po zeby sie spotkac raz w roku w LUZNEJ artmosferze to NIEMA SENSU pozdrawiam - znowu sie wpuscilem w bezsensowna dyskusje -

POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 11:04 am 

no i sie kroi ze spadne w rankingu - wyjazd za granice - hmm na 75 % niebede w nowym targu

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 11:59 am 

więc ja juz teraz wiem na 100% ze nie bede startował ... nie bede mial serwisu,chociaz ja wiem czy był by on wogole potrzebny ? .... a no tak , w ćwierc finale i pólfinale tez jest jakies tankowanie.
Janusz daj znac na priv czy naprawde Cie nie bedzie .

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 6:32 pm 

i sie zmienilo - na 75 % bede w nowym targu ale bede wiedziec w ostatniej chwili - musze skoordynowac kilka spraw i sie powinno udac

CIEKAWE CZY ORGANIZATORZY OPRUCZ ZMIANY NA MP to czy bedzie jakis "bankiet" tak jak bylo to zapowiadane

i po burzy medialnej

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 11, 2005 6:47 pm 

Ja wciaz zaluje ze nikt "z gory" nie wypowiedzial sie zarowno w tym jak i poprzednim temacie.
Pomimo wyslanych pm-ow (ktore zostaly odebrane..) nic pustka zero

:roll: :roll: :roll:

Przynajmniej stala grupa zawodnikow bedzie ...
Ja wciaz trzymam kciuki zeby to 75% zmienilo sie w 99% !! :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 12, 2005 7:19 am 
Administrator forum

Z tego wychodzi że pomimo widowiskowości klasy MT nie ma co liczyć na jakiekolwiek tłumaczenie z "góry" dlaczego tak a nie inaczej.

Znów wyszło na to że co innego się mówi a co innego robi :( Smutne to.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 12, 2005 12:10 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Znów wyszło na to że co innego się mówi a co innego robi :( Smutne to.

Ja to widzę następująco:

Nowy Targ:
Fajne Miasto, ciekawy turystycznie region, kompetentny organizator.
HPI Polska jak najbardziej popiera inicjatywę Nowego Targu i nawet chcieliśmy zasponsorować te zawody. Niestety jest okres urlopowy i nie ma kto od nas pojechać w tym terminie. Poza tym przygotowujemy się do naszych imprez. Chcemy z chłopakami z Nowego Targu utrzymywać dobre stosunki i z pewnością następnym razem chętnie się włączymy w ich działania.

Eliminacje:
W Zgierzu odmówiono nam rangi eliminacji pomimo ze wszyscy władni podjąć taka decyzję wiedzieli o naszych planach już w maju.
Nie rozumiem, dla czego w naszym przypadku nie było to możliwe a w Nowym Targu decyzja została opublikowana tak późno. Nie będę pisał o swoich domysłach, ale mam wyrobione zdanie na ten temat.

Propozycja rozwiązania problemu w przyszłości:
Uważam, że większość obecnych organizatorów w Polsce jest kompetentna do tego, aby organizować eliminacje. Jeśli tor oraz sfera organizacyjna spełnia wymagania przepisów ranga zawodów powinna być nadawana bez żadnej dyskusji.
Natomiast, aby nie tworzyć niekorzystnych układów dla zawodników wystarczy zmienić zasady naliczania punktów w eliminacjach

Obecnie, jeśli się nie mylę z łącznej ilości eliminacji odejmowane są zawodnikowi 2 najgorsze wyniki – reszta liczy się do MP.
Pojawienie się nowej imprezy w randze eliminacji zmusza zawodnika do ponadplanowego wyjazdu i to jest faktycznie nie fajne.
Jeśli natomiast odwrócilibyśmy sytuację i do MP liczyłyby się punkty np. z 3 lub 4 najlepszych eliminacji to imprez eliminacyjnych w sezonie mogłoby być więcej a każdy pojechałby tam gdzie ma ochotę lub na wszystkie.
Wówczas finał jest prawdziwym wydarzeniem gdzie toczy się walka o wszystko a poziom umiejętności początkujących zawodników też byłby wyższy bo mają gdzie i kiedy zdobyc ostrogi..

Nie ma wówczas potrzeby tworzenia sztywnego kalendarza imprez przed sezonem skoro i tak nie jest on respektowany. Jest wiele przyczyn niezależnych od dobrej woli, które mogą wpłynąć na zmianę terminów i lokalizacji zawodów zaplanowanych dużym wyprzedzeniem. Kalendarz oczywiście jest potrzebny, ale wówczas jest to sprawa otwarta i jeśli pojawią się nowi organizatorzy lub propozycje terminów to bez problemu mogą oni zgłaszać swoje imprezy a zawodnicy wybierają sami gdzie i kiedy mogą lub chcą jechać.
Obecna sytuacja powoduje niezdrową atmosferę i podejrzenia, że LOK przydziela rangę imprezy według bliżej nieokreślonego rozdzielnika???

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 12, 2005 1:08 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
....Nie ma wówczas potrzeby tworzenia sztywnego kalendarza imprez przed sezonem skoro i tak nie jest on respektowany.....

Witam,

LOK prawdopodobnie powie ze jest potrzeba, poniewaz ubezpieczenie ktore zawodnicy dostaja wraz z licencja dotyczy tylko imprez zawartych w kalendarzu na dany rok. Kalendarz ten jest ustalany na poczatku roku przed wykupieniem polisy.

Ja osobiscie nie mialbym nic przeciwko organizowaniu imprez ktore nie wymagalyby posiadania licencji sportowej LOK, na ktore moglby przyjechac kazdy posiadacz modelu chcacy sie poscigac.

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 22, 2005 12:30 pm 
Kolego Marku jeżeli chcesz Mi pomóc w pisaniu odpowiedzi Co LOK powie to proszę zadzwoń do Mnie i co będe wiedział w danym temacie to chętnie udzielę wyjaśnień.Trochę jest inaczej niż napisałeś.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 22, 2005 2:24 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Kolego Marku jeżeli chcesz Mi pomóc w pisaniu odpowiedzi Co LOK powie to proszę zadzwoń do Mnie i co będe wiedział w danym temacie to chętnie udzielę wyjaśnień.Trochę jest inaczej niż napisałeś.

Kolego Zbyszku,

Niestety brak odpowiedzi ze strony LOK-u na zadawane pytania zmusza nas do snucia domyslow.
Tak tez sie stalo i teraz. Nie odpowiedzial Pan na pytanie.

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 1:20 pm 
Odpowiedż dla Pana Marka P.Po powrocie z urlopu i przeglądając posty zoriętowałem się że w Nowym Targu rozegrano zwody w nazwie Elimincje do Mistrzostw Polski po wyjaśnieniu w poście Nowe elimnacje w kalendarzu imprez - zamieściłem informacje że decyzje o V Eliminacji podjeły wladze Sekcji wiedząc o problemie ze Zgierzem.Nie wiem co koledzy macie na myśli pisząc że nie było zainteresowania z góry.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2