Michał Karpiński napisał(a):
...moim zdaniem sędziowie bez obrazy...nie powinni decydować co gdzie zostanie zorganizowane od tego są osoby wyżej postawione w strukturze LOK...może mam mylne zdanie ale takie ono jest.
To do członków zarządu sekcji między innymi osoba postawiona wyżej w LOK-u dzwoniła i prosiła o opinię w wiadomej sprawie - i ta właśnie osoba prosiła mnie odecyzję, uzasadniając tym, że jako sędzia mam zadecydować czy tor nadaje się do rozegrania zawodów.
I jak dobrze wiesz, nikt z zarządu sekcji nie podjął takie decyzji jak obecna, pomimo podjętej przez nas próby kompromisu.
A kulisy decyzji i jej motyw jest mi akurat znany.
I o jedno proszę - temat jest konkretny i nie wykorzystuj go do personalnych ataków.
Jeśli sędziów masz za nic to trudno - ale przedstaw propozycję takiego zapisu.
Jeśli nie masz nic do powiedzenia to daruj sobie zbędne komentarze.
Marek Gawel napisał(a):
...Maly wyjatek z austriackich przepisow...
To co napisałeś jest również w przepisach EFRA, ale tu jest negowana rola sędziów.
Jeśli nie potrzeba sędziów to przejdźmy do organizatorow - ich prawa i obowiązki. To równiez jest zapisane w przepisach EFRA, ale trzeba je przystosowac do uwarunkowań krajowych. Zacząć trzeba od tego, że w LOK-u jedna osoba tylko się tym zajmuje. Jak praktycznie wygląda to w Austrii?