Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 10:41 am

Autor
PostNapisane: So lip 23, 2005 12:28 pm 

Przegladajac rcMart.com maja uwage przykuly modele dwóch firm: Neo racing i Xpress. Przykuly dlatego, bo do ich produkcji uzyto materialów takich jak carbon czy aluminium a wszystko to oferowane jest za niska cene. I tu nachodzi mnie pytanie: czy ktos, cos wie na temat tych firm jak i samych modelów, jakosci ich wykonania itp. Nie ukrywam, ze cena jest dosc kuszaca - jesli sie myle to prosze wybic mnie z tego przeswiadczenia :P

Linki do modeli:
http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... s_id=12890

http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... s_id=12889

http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... s_id=13389

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 10:01 am 

Ten model firmy Xpress to naprawde fajny model jak za 89$. Zastanawiam sie czy sobie go przypadkiem nie sprawić.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 4:25 pm 

średnio znam się na modelach 1/10, ale modelik nr 1 neo racing wygląda mi na podróbkę albo Xraya T1 FK (poprzednika FK05), albo HPI Sprint. nie jest to wadą tego modelu, ale może nawet zaletą - jeśli pasowałyby do niego części od oryginału, bo nie znalazłem w ofercie rcmartu części zapasowych do żadnego z modeli neo racing, a to poważna wada - jak ostrożnie byś nie jeździł prędzej czy później coś ci się zepsuje, a jak nie zepsuje - to najzwyczajniej w świecie - zużyje, a wtedy - leżysz...

model xpress ma tę zaletę, że są do niego części zapasowe na rcmarcie. na tym, moim zdaniem jego zalety się kończą. nawet zderzaka nie dają w komplecie, tylko trzeba go dokupić osobno za 3 $... znam firmę xpress z modelu 1/24 4 wd - tamten model to była porażka (dobrze, że go nie kupiłem)

po żadnym z tych modeli nie spodziewałbym się niczego rewelacyjnego, przypuszczam, że jakość wykonania jest mizerna, są w nich spore luzy, a trwałość części jest niska. nie wiem czy to co widać na zdjęciach to karbon czy tylko plastik podrabiany na karbon, nawet jeśli jest to karbon, to może on być różnej jakości... poza tym, dla początkujących modelarzy (nie wiem czy takimi jesteście), karbon jest gorszy od plastiku, bo jest bardziej podatny na uszkodzenia (jeśli uderzy się krawędzią w twardy przedmiot to ulega ona rozwarstwieniu) - karbon jest świetnym materiałem, bo jest lekki i sztywny, ale modelem z taką płytą trzeba umieć jeździć, no i trzeba mieć gdzie nim jeździć...

ale zgodzę się, że ceny tych modeli są kuszące...