Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 10:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 17, 2005 9:09 am 

Jan Matukin napisał(a):
To, jakie silniki, jakie podwozia i inne szczegóły, wyjdzie w dyskusji. Macie najlepszą wiedzę o swoich modelach, wiecie co "w trawie piszczy", wiecie jakie macie wsparcie marketingowe i zaopatrzenie. Grzesiek Rojna również może Wam pomóc, podobnie jak czyni to w klasach on- i off-road.
Oczywiście jesteście na tyle dobrze zorientowani, że również będziecie w stanie opracować zarys lub nawet konkretny kształt przeisów technicznych i sportowych.
Zobaczymy, w jakim kierunku rozwinie się dyskusja.

Proponuje zapoznac sie z watkiem:

http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=3646
Tam byla dyskusja..

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 17, 2005 1:10 pm 

W poście, jaki postawiłem, zadałem konkretne pytanie „ilu z Was chce jeździć na zawody?” – nie pytałem się o link do przepisów. Tam już byłem wcześniej i nie zauważyłem, by znajdowały się tam już konkretne przepisy.
Proponuję merytoryczne przygotowanie do dyskusji i wykazanie kompetencji, a nie „ganianie” za „nowym” użytkownikiem forum.
Zacząć trzeba oczywiście od ustalenia lokalizacji torów – modele buggy jeździły w Nowym Sączu i w Murowanej Goślinie – jest więc punkt odniesienia i może ktoś na swoim terenie znajdzie kolejne możliwości.
Zauważyłem potrzebę ustalenia, ilu uczestników subforum MT, chcących jeździć na zawody, ma modele elektryczne i ilu modele spalinowe, czy jest zasadny podział na standard i open, jakie skale, jakie silniki itd. Dopiero wtedy można przejść do przepisów.
O nich wypowiem się w odpowiednim temacie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 23, 2005 8:16 am 

Oj na tym forum zdecydowanie wiecej jest monsterków spalinowych.

A jak miały by wygądać klasy w elektrykach ??

dzielone ze względu na silnik ??

najlepiej w elektrykach byłby open i stock , niema nas aż tak duzo więc by nietrza było kombinować , a na zawody tez bym sie pisal...chociaż zależy jak daleko były by odemnie bo niemam jeszcze własnego srodka transportu a pksem z modelem też nie bede latał...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 23, 2005 2:02 pm 

W rozmowach kuluarowych na ostatnich zawodach w W-wie, a także z Promianem, zasugerowałem co następuje.
W pierwszym, pilotażowym sezonie (myślę o 2005) przyjąć uproszczone podziały. W klasie MT spalinowych podział na silniki do 3,5 ccm i powyzej 3,5 ccm. W klasach eketrycznych bez podziału na silniki - jedynie kryterium rozmiaru 05 i akusy 7,2 V - w wyścigach startowały by modele z silnikami standard (blaszaki), stock i modyfikowane. Trzeba więc ruszyć promocję MT by mieć koncepcję co do dalszej przyszłości i kształtu klas MT oraz przepisów.
Sugestią moją było również by razem z MT startowały klasyczne klasy ET-10 i IC-8 T.
Ponadto Grzesiek Rojna przymierza się do przygotowania dobrego toru buggy w Nowym Sączu - ma już wstępną lokalizację - musi jedynie dogadać się z władzami miasta. Również rozmawiałem z Michałem Karpińskim i on też podjął temat.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 6:31 am 

Mam i ja :D Od wczoraj :) Carson Predator-jak narazie super :D I zapowiada się długa przyjaźń ... Może ,nie savage ,może nie dirt demon ,może nie revo ,ale jak na pierwszą spalinke to doskonały (choc przyznam ze wlasciciel dirt-a łądnie mi ten model pochwalił:D )

Pozdrawiam!

i słówko do Rojny-jak bedą tanie karoserie ,to może i ja sie skusze :]

Sudi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5