Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 2:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 24, 2005 1:05 pm 

Cze Gruby, gdzieś słyszałem, że to jest 400.Pozdro

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 18, 2006 9:20 am 

Polskie tłumaczenie instrukcji silnika K4,6 – Savage

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 19, 2006 4:02 pm 

Tomasz Łuczyński napisał(a):
Obudowy narazie beda plastikowe, ale dyfry beda 4-ro zebatkowe na czesciach kyosho inferno. Wykonanie i wytrzymalosc bije czesci HPI na glowe.

a gdzi te zebatki kupiles i za ile ?? co dales do srodka olej (jaki) czy smar?? jak sie sprawdzily??

Jan Kornaszewski napisał(a):
tomalo napisał(a):
Obudowy narazie beda plastikowe, ale dyfry beda 4-ro zebatkowe na czesciach kyosho inferno. Wykonanie i wytrzymalosc bije czesci HPI na glowe.

A moze zebatki od ofny ? Ofna Small & Large Bevel Gear Set 9.5 RTR Pro Jezeli chodzi o obudowy dyfrow to mozna sprobowac tez hot bodies lightning podobno calkiem dobre i wytrzymale. Tez stoje przed problemem wzmocnienia dyferencjalu w moim savvim.Bedziemy z Amarem wyprobowywali sposob na ktory wpadl ktos z savage-central. Scianki obudowy wzmacnia sie metalowymi paskami (moje obudowy dyfrow sa w takim stanie ze juz nic im nie zaszkodzi ;) ) Pojezdzimy zobaczymy ...

tez o tym slyszalem o tych blaszkach zrobiles to moze juz?? jak sie sprawdzilo??
znalazlem cos takiego
http://cgi.ebay.de/Savage-Diff-Mod-von- ... dZViewItem
rozwiazanie jest niemal identyczne jak w X ss do alu kubkow tylko ze to drogo wychodzi co wy na to??

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: N paź 21, 2007 6:12 pm 

ja mam pytanie co do savage, zbliża się zima i boje się że jak będe jeździł po śniegu to klęknie elektronika, czy jest potrzebne jakieś specjalne zabezpieczenie??

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 1:51 am 

Wojciech Taperek napisał(a):
Tomasz Łuczyński napisał(a):

a gdzi te zebatki kupiles i za ile ?? co dales do srodka olej (jaki) czy smar?? jak sie sprawdzily??

Jan Kornaszewski napisał(a):
tomalo napisał(a):

A moze zebatki od ofny ? Ofna Small & Large Bevel Gear Set 9.5 RTR Pro Jezeli chodzi o obudowy dyfrow to mozna sprobowac tez hot bodies lightning podobno calkiem dobre i wytrzymale. Tez stoje przed problemem wzmocnienia dyferencjalu w moim savvim.Bedziemy z Amarem wyprobowywali sposob na ktory wpadl ktos z savage-central. Scianki obudowy wzmacnia sie metalowymi paskami (moje obudowy dyfrow sa w takim stanie ze juz nic im nie zaszkodzi ;) ) Pojezdzimy zobaczymy ...

tez o tym slyszalem o tych blaszkach zrobiles to moze juz?? jak sie sprawdzilo??
znalazlem cos takiego
http://cgi.ebay.de/Savage-Diff-Mod-von- ... dZViewItem
rozwiazanie jest niemal identyczne jak w X ss do alu kubkow tylko ze to drogo wychodzi co wy na to??

Zgadzam się w 100% z tym że częśći KYOSHO biją jakością wykonania HPI na głowę !!! Sam robię takie modyfikacje w Savage i powiem krótko że HPI pisząc nam o zębatkach maszynowch dobrej jakości wciska kity jakich mało. Potrafię sam wykonać zębatki z różnych stopów stali , zahartować i dziwnym trafem wytrzymują one więcej niż fabryczne zębatki HPI - co oni tam mieszają w tych chińskich fabrykach, chyba ołów, więgiel i ryż a nie to co trzeba !!! Potem dopiero po jednym wyższym skoku leci mała zębatka dyfra za 34zł - paranoja. Na jeden wyjazd na tor do Nierady musiałbym zabierać worek takich zębatek chyba żeby poskakać bez stresu.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 8:11 am 

Nic Tomku tylko uruchomić produkcję.
Jak umiesz to zrobić, będzie taniej i lepiej to na co czekasz.
Do roboty. :lol: :o :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 3:14 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Nic Tomku tylko uruchomić produkcję.
Jak umiesz to zrobić, będzie taniej i lepiej to na co czekasz.
Do roboty. :lol: :o :lol:

To żaden nowy pomysł! Mam lepszy fach w ręku niż produkowanie jakiś tam zębatek. Na własne potrzeby to co innego, zresztą kilka modeli we Wrocławiu które otrzymałem na tunning i serwis już jeździ od 2007r z moimi zębatkami - mają się dobrze z tego co mi wiadomo i nie psują się!
Szkoda tylko że koledzy z Wr nie odwiedzają zawodów organizowanych przez HPI bo mają na prawdę fajnie zrobione modele :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 7:00 am 

Tomasz Świątecki napisał(a):
To żaden nowy pomysł! Mam lepszy fach w ręku niż produkowanie jakiś tam zębatek...

Marudzisz Tomeczku i tyle.
Widać, że czujesz się niedoceniony a tak na prawdę żadnej nowej ameryki nie odrywasz tylko piszesz bzdury, aby się lansować.
Wśród zawodników wyrobiłeś sobie już bardzo klarowną opinię więc teraz szukasz nowych słuchaczy. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 9:41 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Tomasz Świątecki napisał(a):
To żaden nowy pomysł! Mam lepszy fach w ręku niż produkowanie jakiś tam zębatek...

Marudzisz Tomeczku i tyle.
Widać, że czujesz się niedoceniony a tak na prawdę żadnej nowej ameryki nie odrywasz tylko piszesz bzdury, aby się lansować.
Wśród zawodników wyrobiłeś sobie już bardzo klarowną opinię więc teraz szukasz nowych słuchaczy. :lol:

Bez przesady klarowną? Tomek wyraził tylko swoje opinie szczere i prawdziwe.. ale cóż zawsze sprawiedliwy oberwie.
I nawiąże też do czegoś innego.. Każdy człowiek jest inny na swój sposób
i należy go szanować takim jakim jest.Tomek jest miłośnikiem modeli hpi i mimo że stać go na 100 innych modeli zajmuje się właśnie tymi bo je uwielbia, modyfikuje i promuje te modele wśród innych ludzi.. jako przedstawiciel firmy hpi powinieneś być takiemu człowiekowi wdzięczny..
Że oprócz opinii pozytywnych ma również zastrzeżenie powinieneś to uszanować i chodźby napisał to 10 razy to jako przedstawiciel hpi 10 razy podziękować za opinię.Jak już piszę to nawiążę też do tematu
aparatur na festiwalu modelarstwa.. jest rzeczą normalną że zawodnik się o to niepokoi -przykładem może być ostatnia eliminacja hpi gdzie nie było koszyka zdawczego na aparatury aczkolwiek nikt się tym nie przejmował i włączał aparaturę kiedy chciał- rozumiem jest to również obowiązek każdego zawodnika ale jako organizator też trzeba tego dopilnować by model nie poleciał na jakichś gapiów..

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 18, 2008 8:14 am 

Bartek Koźbielak napisał(a):
Tomek jest miłośnikiem modeli hpi i mimo że stać go na 100 innych modeli zajmuje się właśnie tymi bo je uwielbia, modyfikuje i promuje te modele wśród innych ludzi...

No widzisz – nie znasz całej historii więc wyciągasz pochopne wnioski.
Poczytaj ostatnią twórczość Tomka nie tylko na tym forum to może zrozumiesz jego cel bo jest bardzo daleki od obiektywnego poglądu.
Tomek doskonale wie o co chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 20, 2008 12:29 am 

Michał Zieliński napisał(a):
Jka zaczołem czytać te wszystkie uwagi to aż mnie ciarki przeszyły odechciało mi sie kupować tego modelu. Jak ktos to przeczyta to powie że za te 2 tyś dostanie kupe ścierwa. wszystko lepiej wymienić. Czy takie sa realia czy moze to jst tylko troche przesadzone do konkursu :?:

A więc Michale nie zrażaj sie aż tak bardzo i nie bierz wszystkiego dosłownie co w tym poradniku zapisano. Zgadzam się z Tobą że ciarki człowieka przechodzą i mnie to się nawet przytrafiło kiedy miałem okazję zobaczyć przy mnie wyjęty model z pudełka SAVAGE X RTR który starannie docierano a potem po około 2h pojeździł dosłownie 15 minut po torze w Nieradzie i na tym się skończyło. Rzecz jasna poszła mała zębatka dyfra już po kilku poprawnie wylądowanych skokach z hopki. Jestem fanem modeli Savage i choć mam ich już 3szt w różnych wersjach to nigdy nie zdecydowałem się na zakup modelu z pudełka w sklepie gdyż moim zdaniem to wyrzucone pieniądze. Model z pudła ma tak na prawdę tyle słabych punktów że nawet nie będę wymieniał wszystkich tutaj bo zabraknie na to miejsca. Może kilka na zachęte :wink: :
- zębatki atakujące (małe) dyfrów lecą jak muchy do lepu - szkoda gadać nawet...
- oryginalne serwo na skręcie HPI kiedys SF-2 teraz chyba SF-5 są nadal do kitu za słabe (świetnie nadają sie do modeli 1:10 za to i nie psują sie) miałem okazje niedawno zobaczyć reklamowane super serwa SCANNER zakładane obecnie do modeli Savage i jest to samo - są poprostu za słabe, koła stoją w miejscu. Tu są dodatkowo opinie na ten temat:
http://www.lrp.pl/sklep/product_reviews ... ts_id=8854 - czytaj ostatnią na dole! Savage nie jest mniejszym modelem... - rama jest za słaba - jeden dzwonek w oponę mocniejszy i jak przyłożysz linijkę do niej to :cry: :cry: :cry:
- w koszyku z elektroniką nie mieści sie nic oprócz oryginalnego pakietu tzw. 2/3AA, trzeba go przerabiać nieco żeby wsadzić każdy większy pakiet albo 5x paluchy AA downolne pojemności, trzeba sfrezować w środku dwa profile i jest OK.
- belki aluminiowe podłogi silnika z wyciętymi po środku od spodu łukami SKANDALICZNA SPRAWA !!! :wink: używam zupełnie innych bo te pękają przy każdym skoku powyżej 1m.
- podłoga pod silnikiem też jest taka sobie i lubi pęknąć w miejscu krzyżaka
- oryginalne mocowania HEX 17mm nie są zbyt pewne a nakrętki kół wyrabiają się w zaskakująco szybkim tempie, lepiej odrazu kupić konwersje i problem nakrętek mieć z głowy, u mnie wyrobiły się już po 5-ciu odkręceniach kompletu kół.
Mógłbym tak jeszcze wymieniać i wymieniać ale to poradnik w końcu więc może lepiej powiem którko że można poprostu model poskładać samodzielnie z instrukcją używając do tego odrazu lepszych tunningowych części jakie oferują różne firmy jak: Yeah racing, GPM, 3racing, Kyosho, HB i inne. Samodzielna budowa i szukanie poszczególnych elementów modelu sprawi iż poznasz 100x lepiej jego budowę, mechanizmy działania poszczegónych modułów, napędu , elektroniki i ta zdobyta wiedza pozwoli Ci zbudować model jakiego tak na prawdę pragniesz - bez wydawania pieniążków na rzeczy które potem już tylko będą leżały w pudełku i odejdą w zapomnienie. Zakup różnych akcesoriów tunningowych i części robisz nie ruszając się z domu praktycznie bo wszystko jest dostępne przez internet, jedyne co potrzebujesz to oczywiście kasa no i ściągnięta z netu instrukcja modelu która jest dostępna zawsze w formie pdf. na stronie HPI. Zapewniam Cię że wtedy możesz odpowiednio tak dobrać części żeby zbudować sobie model o parametrach dobranych do twoich indywidualnych potrzeb. Będzie bezawaryjny i doskonały bo całkowicie przez Ciebie skompletowany i złożony. Można nawet zbudować model tylko z pozoru wyglądający jak Savage - z mutacją zawieszenia z innego modelu np. Monster GT - widziałem już takie cuda na własne oczy. Możliwości jakie dają nam producenci części składowych do tego akurat modelu HPI są ogromne. Jak chcesz zobaczyć o co mi chodzi zajrzyj na moją stronę!

P.S Nie wiem jak to wszystko wygląda w nowych XL ale niedawno byłem świadkiem jak nowy dotarty XL rozpędzony do około 30km/h nieszczęśliwie trafił w wystający z ziemi słupek :cry: zaznaczam że model nie był rozpędzony mocno, jechał na I biegu , niezbyt optymistycznie to wyglądało :

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... bc9c5eb2cd
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 99e8254e28

Kiedyś wjechałem swoim podobnie w bramkę na boisku ale aż takich zniszczeń to nie było, powyginałem mocowanie wahaczy z przodu tylko - tyle że mój to składak jest.

PostNapisane: Wt cze 23, 2009 1:51 pm 

witam,mam takie pytanie moj sav stracil naped na tylnie kola,naped na przednie dziala teraz pytanie.Co mam kupic i wymienic zeby naped byl tez na tylnich kolach.Prosba do wlascicieli Savagow 3.5 powiedzcie mi jak ta czesc X wymienic i jak przesmarowac przy okazji dyfry?Nie piszcie ,ze jest instrukcja od tego itp.Prosze o szczegolowa pomoc naprawde bede wdzieczny i jak bede w stanie to napewno sie odwdziecze.Przepraszam za brak polskich liter,ale jestem za granica i klawiatura nie ma polskich znakow.

PostNapisane: Wt cze 23, 2009 4:09 pm 

Rozbierz model i sprawdź co jest nie tak. Wróżek brak na stanie :( Może Ci wypadł wałek przeniesienia napędu skrzynia-tylni dyfer tak jak mi kiedyś ?

PostNapisane: Wt cze 23, 2009 5:27 pm 

ok,tylko powiedzcie mi tak obrazowo co mam rozkrecic i jak to rozkrece to jak poznac ze jest cos nie tak.Blagam opiszcie mi to dokladnie bo bardzo zalezy mi na tym zeby w koncu nauczyc sie naprawiac cos samemu a nie tylko zawozic do serwisu.Prosze o wyrozumialosc,bo w instrukcji nie znajde takich wyjasnien jakie otrzymam byc moze od Was.Pozdrawiam i prosze o odp.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona