Cytuj:
Cytuj:
wiesz ja rozumiem ze takie duperelki zawsze beda _troche_ drozsze od calosci, ale az tyle to jest lekka przesada, cena wszystkich czesci to jest ponad 400% gotowego samochodu!!!
...nie mogę się zgodzić....zbuduj sobie zwykły samochód, lub nawet rower z części kupionych w legalnym sklapie płacącym podatki...przebitka będzie na podobnym lub nawet wyzszym poziomie.
ech widze ze nie rozumiesz o co mi chodzi, po pierwsze z jakimi ty podatkami wylatujesz? Czy kupujac calosc nie zaplacisz go ? Od kiedy podatki sa tylko na czesci???? Dobrze sie czujesz? Toz od poczatku jest mowa o kupowaniu w sklepie! To ze na te czesci czy do rowerow czy samochodow jest taka przebitka to tylko oznacza ze producenci postepuja troche nie fair, sprzedaja tanio calosc z kiepskimi czesciami, tak zeby mieli pewnosc ze wrocisz i bedziesz musial to serwisowac u nich. Toz to sa te same czesci z ktorych sklada sie caly gotowy produkt. Roznica tylko jest w tym ze trzeba to skladowac i tego typu duperelkach ale to nie kosztuje 400%!!! gotowego produktu.
Popatrz na rynek komputerow - zwyklego kompa kupisz za X zeto i praktycznie za tyle samo zlozysz go z czesc!!!! Po prostu jest standard, wszyscy maja dostep do specyfikacji plus duza konkurecja i ceny na czesci sa na jakims normlanym poziomie a nie 400% calosci!!