Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 11:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lut 25, 2010 11:34 pm 

Paulino, pierwsza sprawa:
Paweł nie przypuszczał, że pobranie będzie wynosiło 340 zł, tylko miał taka pewność, bo na taką kwotę się umówiłeś i zgodziłeś. Ja nie odebrałbym takiej paczki nawet gdyby była to róznica nawet tylko 2 zł. Nie dlatego, że mnie nie stać, a dla zasady. Ty przynajmniej za Swoje oszustwo byłbyś do tyłu o koszta przesyłki.
Druga sprawa:
Jeśli się rzeczywiście zgodziłeś na przelanie tych 12 zł, a tego nie zrobiłeś, to, to juz niestety jest zwyczajne chamstwo i złodziejstwo!!!!
Trzecia sprawa:
Jeśli rzucasz tekstami pod tytułem "jak Ci zależy na 10 zł to nie inwestuj w modelarstwo" to albo srasz pieniędzmi i poprzewracało Ci sie w głowie, albo co bardziej prawdopodobne, utrzymują Cię rodzice i za cholere nie znasz wartości pieniądza.

Jeszcze raz zaznaczę, nie są ważne kwoty, ważne są zasady jakimi w życiu się kierujemy. Widać u Ciebie z tym kiepsko, ale może faktycznie jesteś gówniarzem i jeszcze się wiele musisz nauczyć.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 25, 2010 11:45 pm 

gówniarzem to może ty jesteś i nie obrażaj mnie, i radze Ci się zająć swoimi sprawami a nie nabijać posty w tematch które cię nie dotyczą...

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 12:43 am 

co, prawda w oczy kole??
No i dzięki za dobre rady.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Po prostu brak słów, weź trochę pomyśl, zanim napiszesz następnym razem coś równie mądrego.

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 12:47 am 

Nie tylko poprostu na tym forum roji się od tzw. Pro modelarzy którzy myslą że pozjadali wszystkie rozumy.. W pół miesiąca nabijają po 500 postów i myślą że mogą wszystko...

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 1:15 am 

czcza rozmowa... więc przerwę.

Dwa miesiące temu jeden z forumowiczów "szokman" sprzedał mi revo 3.3 za okazyjną cenę 730zł plus parę dodatków, zdjęcia były, niby wszystko OK... ale jak dostałem model (po 3 tygodniach oczekiwania i ponaglania) okazało się że zdjęcia jednak nic nie pokazały... stan modelu określam jako zmaltretowany, każde z 4 kół było parokrotnie klejone kropelką bo były roztrzaskane... model oddałem specjaliście jeśli chodzi o revo (Marcinowi Jasińskiemu), który stwierdził że ktoś nie umiał się obchodzić z modelem i go zniszczył. Same części kosztowały ponad 1500zł plus nowa aparatura (stara była uszkodzona) oraz czas jaki Marcin mi poświęcił. Lista uszkodzeń jest tak długa że na razie dam sobie spokój, napisze jak kolega szokman będzie na tyle bezczelny żeby próbować się bronić.

Zabezpieczeniem transakcji była aukcja allegro za którą z pełną satysfakcją wystawiłem negatywa, temat w dziale "sprzedam" jak tylko zalicytowałem zniknął więc niema dowodów co mi obiecywał - ale PW zachowałem. Do tej pory nie doczekałem się paru części które miały być w zestawie.

1:10 E-revo Brushless
1:10 Revo 3.3 Devil
1:10 TT-01 Alu BL Sprzedane
1:14 Scania R620 Highline Sprzedane
1:10 W budowie, nadal - Man Kat 8x8
1:16 Traxxas Fiesta - Ken Block
1:10 Traxxas Spartan
FILMY - moje modele

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 8:30 am 

Wiktor Sułek napisał(a):
jednak według tego pana serwo w żadnym wypadku nie jest elementem elektronicznym w modelu i oskarżył mnie o sprzedawanie towaru niezgodnego z opisem :lol:
Ja też zaliczam serwo do elementów mechanicznych... i dla tego też ostatnio dopytuję się o zdjęcia, szczególiki i jestem cholernie upierdliwy dla sprzedawców.

Ale z tego co piszesz wynika, że musiał wiedzieć o braku serwa, chyba, że dowiedział się dopiero po spotkaniu, albo dopiero bo fakcie kupna na Allegro, wtedy sam postąpiłbym tak samo.

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 6:16 pm 

Proszę o powstrzymanie się od osobistych wycieczek.

Krótko - Paulino, zwróciłeś 12 zł, o które zawyżyłeś kwotę pobrania?

PostNapisane: N lut 28, 2010 10:29 pm 

Jako, że moja ostatnia odpowiedź odnosząca się do tego co napisał Paulino została przez Admina usunięta, spróbuję tym razem łagodniej i krócej.

CO MA ILOŚĆ POSTÓW DO TEGO, CZY JEST SIĘ UCZCIWYM, CZY NIE???

Charakter usuniętego posta miał na celu zwrócenie uwagi na to, co dzieje się na przeróżnych forach, a co niestety nie omija również tego, a mianowicie:
Użytkownicy coraz częściej tracą zdolność poprawnego komunikowania się we własnym języku, zaczynając od ortografii, a kończąc na poprawnej budowie zdań.

Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr mar 03, 2010 12:00 am 

Tomek Lipert napisał(a):
Krótko - Paulino, zwróciłeś 12 zł, o które zawyżyłeś kwotę pobrania?

Chociaż nie jest to pytanie skierowane do mnie ale mogę odpowiedzieć - nie zwrócił.

PostNapisane: Cz mar 04, 2010 11:24 pm 

Ja się zgadzam z vic_firth jak się coś ustala to się tego trzyma i koniec kropka . Ja np. jak by mi paczka przyszła za większa kwotę niż umówiona i nikt mnie o tym by nie powiadomił np. przez głupie gg "słuchaj stary wyszło tak ze paczka będzie droższa o 5zł pasuje Ci?"
dopłacił bym te 5zł do paczki bez problemów ale jak by mi paczka przyszła z inną kwotą to bym jej po prostu nie odebrał i napisał do sprzedającego czy sobie jaja robi . I proszę żeby mi przelał różnice lub nie odbiorę paczki i czekał bym na kasę . Tu tak na prawdę nie chodzi o te głupie 5 czy 10zł tylko o zasadę . Bo jak ktoś ma pieniądze na hobby to na 100% go stać dołożyć te 10zł .

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Wt mar 16, 2010 1:21 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
A ja z kolei ostrzegam przed użytkownikiem Allegro - 'nilden'.
Kupił model, wybrał odbiór osobisty, nie odebrał.
Jaki powód? W aukcji napisane było - model bez elektroniki - jednak według tego pana serwo w żadnym wypadku nie jest elementem elektronicznym w modelu i oskarżył mnie o sprzedawanie towaru niezgodnego z opisem :lol:
Co więcej, wystawił mi spór na Allegro.

Także podsumowując omijajcie go dalekim łukiem bo nie wiadomo co jeszcze wymyśli :)

Kolego przegiąłeś p@#$%^ w tym momencie... umawiałeś że będą serwa foty były z serwami... przez telefon ze będą serwa jak zakupiłem prawie 2-3 tygodnie!!! czekałem na odbiór bo miałeś wielkie wyjazdy potem zmieniałeś godziny spotkania kręciłeś jak porąbany a teraz piszesz mi tutaj?? coś takiego?? a że były wsadzone bardzo dobre serwa do modelu (bo do tej pory mam fotki tych serw!!) pewnie sprzedałeś za dobre pieniądze!! i teraz bronisz sobie d@#%^....

PostNapisane: Wt mar 16, 2010 1:27 pm 

Prosze no co wy ja zawsze sugeruje sie fotkami i jak cos na fotkach jest i nie zaznaczone ze nie wchodzi w skład aukcji to chyba jasne ze jej dotyczy

Wiktor ja też widziałem te aukcje i widziałem ze serwa były a, od nildena kupowałem kilka zeczy i moge powiedziec ze to uczciwy człowiek takze zastanów sie bo toczysz wojne o nic bo to twoja wina bo serwa na fotkach były

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Ostatnio edytowano Wt mar 16, 2010 1:35 pm przez kalaf5, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Wt mar 16, 2010 10:15 pm 

nilden napisał(a):
Wiktor Sułek napisał(a):
A ja z kolei ostrzegam przed użytkownikiem Allegro - 'nilden'.
Kupił model, wybrał odbiór osobisty, nie odebrał.
Jaki powód? W aukcji napisane było - model bez elektroniki - jednak według tego pana serwo w żadnym wypadku nie jest elementem elektronicznym w modelu i oskarżył mnie o sprzedawanie towaru niezgodnego z opisem :lol:
Co więcej, wystawił mi spór na Allegro.

Także podsumowując omijajcie go dalekim łukiem bo nie wiadomo co jeszcze wymyśli :)

Kolego przegiąłeś p@#$%^ w tym momencie... umawiałeś że będą serwa foty były z serwami... przez telefon ze będą serwa jak zakupiłem prawie 2-3 tygodnie!!! czekałem na odbiór bo miałeś wielkie wyjazdy potem zmieniałeś godziny spotkania kręciłeś jak porąbany a teraz piszesz mi tutaj?? coś takiego?? a że były wsadzone bardzo dobre serwa do modelu (bo do tej pory mam fotki tych serw!!) pewnie sprzedałeś za dobre pieniądze!! i teraz bronisz sobie d@#%^....

OK, teraz rozliczymy się z tym tu. Czytaj uważnie, szkoda mi trochę czasu na powtarzanie tego samego po raz bodajże ósmy, ale wywlokłeś sprawę na forum więc wypada odpowiedzieć.

Po pierwsze, nie umawiałem się na żadne serwa, było to napisane w aukcji. Przez telefon nie mówiłem, w mailu też nie pisałem. Masz gdzieś zapisaną taką wiadomość?

Po drugie, czekałeś 2-3 tygodnie bo człowieku, były ferie, ludzie wyjeżdżają na narty, deske, ogólnie wyjeżdżają BO SĄ FERIE. Dlatego ja też wyjechałem i nie było mnie w domu, dlatego nie mogłeś odebrać modelu. Ja zmieniałem godziny odbioru? Pierwszy raz powiedziałem PO 18, godzina 17:57 pierwszy telefon, drugi, trzeci, skończyło się na siedmiu nieodebranych. Nie wiem, skoro ktoś mówi, żeby dzwonić po 18:00 (czyli np. 18:10, 18:05 jak i 22:00) i nie odbiera telefonu przed umówioną godziną może to oznaczać, na przykład, ŻE JEST ZAJĘTY I NIE MOŻE ODEBRAĆ. Wystarczy użyć mózgu. To samo sprytne zagranie z dzwonieniem z numeru zastrzeżonego, nie no ok, żebym przypadkiem nie mógł oddzwonić. Potem SMS - "chce teraz przyjechać po to auto!!!!!!!". Pierwszy raz powiem brzydko - gówno mnie to obchodzi kiedy ty chcesz przyjechać po to 'auto', masz się dostosować do godziny, w której jestem w domu. Szczególnie, że wcześniej około 3 razy musiałem ci powtarzać, że będe w domu PO OSIEMNASTEJ (18:00, lub jak kto woli 6:00). Nie masz czasu, nie zgrywamy się, mogłem wysłać. Kolejny telefon - 'to ja jednak nie przyjadę', następnego dnia 'przyjadę o 13-14 (nie pamiętam już)', czekam, nikt nie przyjeżdża, w końcu ja zadzwoniłem kiedy przyjedziesz - 'cośtam cośtam spóźnie się'- no na prawdę, ja zmieniam godziny odbioru. Podstawą czegokolwiek, jakiegokolwiek dobrego wychowania jest uprzedzenie, że się spóźnię. W ten sposób nie szanujesz mojego czasu, czego bardzo nie lubię i właściwie od tamtej pory przestałem traktować cię poważnie, co potwierdziłeś stwierdzeniem, że serwo nie jest elementem elektronicznym.

Po trzecie. Bardzo dobre serwa - Tower Pro 995 i Sanwa SRM-102, no na prawdę bardzo fajne. Też mam to zdjęcie - http://lh6.ggpht.com/_0jKEbgnFmjc/Sy_P0 ... C02419.JPG. Faktycznie, wróciłem z jazdy modelem, zrobiłem mu fotkę do albumu. Cytat z aukcji
Cytuj:
Podwozie sprzedaję bez elektroniki – wszystko inne – koła, buda, silnik, wydech jest w zestawie.
To tyle w tej sprawie. A tekst, że sprzedałem je sobie oddzielnie za dobre pieniądze też jest fajny. Zapiszę sobie. Bo gdzieś mi te pieniądze widocznie wcięło.

Teraz tak - przekręcanie nazwisk i wyzywanie od głupich dzieciaków jest rzeczywiście na poziomie. W odpowiedzi proponuję żebyś zapoznał się z terminem 'trisomia chromosomu 21' - miłej lektury. Teraz mogę z czystym sercem to stwierdzić. I tak ogólnie, na koniec, zacytuję pewien utwór - 'od poczatku tego beefu mamy tu z ciebie beke, tak samo z resztą jak i przedtem'.

OK, następny kolega. Sugerujesz się fotkami, bardzo fajnie, ja też. Jednak zauważ łaskawie, że w zdjęciu na Allegro nie ma serw, a pod linkiem do zewnętrznej galerii jest wyraźnie napisane co jest, a czego nie ma. Jest napisane, że jest elektronika? Nie, nawet wręcz przeciwnie, jest zaznaczone, że jej nie ma. Tak więc raczej dziwne byłoby, gdyby coś, co nie jest uwzględnione w zestawie nagle się w nim pojawiło. Jak dorzucam gratisy też piszę to na aukcji, niestety tutaj nic nie dorzucałem. Także zanim zaczniesz dawać mi porady, zastanów się najpierw nad sobą, nad swoim wzrokiem, może czas iść do okulisty? Tak, wojna jest o nic, bo nie chodzi tu o te 15zł prowizji, czy koszt połączeń, ale o sam fakt niedokładnego czytania, wyciągania złych wniosków i szukania dziury w całym. Bo serwo od zawsze było elektroniczne i takie zostanie.

Dziękuje, dobranoc.

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 12:51 am 

kolego downa to ze mnie nie rób fikasz tekstami szczeniackimi z jakiś pioseneczek :shock: uważaj :shock: :shock: tragedia...
nie napisałeś bez serwa pytałem się czy będą serwa :!: :!: pisze sie na allegro nie będzie mnie np 1 a 15 lutym opis sprzedaży regulamin allegro... sie kłania :!: po sprawie!
co sprzedać nie mogłeś modelu :?: 2-3 razy pojawiał sie i nie poszedł...

Kalaf5 i ktoś jeszcze sie wypowiadał w temacie ze sie pisze nie ma serw
są foty z serwami są serwa powinny być a nie a jak coś pisze sie fotografie poglądowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zapraszam do słownika co to jest fotografia poglądowa.. ty chromosomie 21.. nie drażnij mnie...
jak dla ciebie te serwa nie były takie rewelacyjne to czemu ich nie zostawiłeś :?: :?: taki rupieć....

i ty mi mówisz że ja ruszam kolejny raz temat jak ty mi robisz na forum kole pióra...
:lol: i mam siedzieć cicho :?: kręcisz wał :!: :!: i to straszny :!: :!:

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 7:27 am 

Proponuję spotkanie obu Panów na torze :) I wyjaśnienie sobie spraw na osobności.

nilden - te serwa to najniższa półka jaka tylko może być (wartość ich nie przekracza 50-60 zł). Jeśli chciałbyś je mieć w modelu, a potem "płakać w rękaw" że serwo się popsuło to rozumiem Twoje żale. Ja bym wolał dostać model bez takich serw, niż używać ich przez krótki czas, a potem klnąć, że się popsuły. No i w przypadku zepsucia serwa na gazie to nie chciałbyś wiedzieć co by z tego modelu zostało ;)

tak dla przykładu - serwo z wyższej półki to np. http://www.amainhobbies.com/product_inf ... rque-Servo

Przypuszczam, że sprzedający zostawił sobie te serwa na "czarną godzinę" - np. w razie uszkodzenia serw zamontowanych w modelu.

Z wypowiedzi również wnioskuję, iż to Ty jesteś dzieckiem. Wiktor nie adresował wprost do Ciebie "wyzwań", które widzę, że Ty uwielbiasz stosować. "Ty chromosomie 21 :!: "

Ludzie, zejdźcie na ziemię. Fotki, a opis. Może niedługo zaczniemy wystawiać na Allegro aukcje bez opisu, jedynie ze zdjęciami, bo jak widać dla niektórych on się w ogóle nie liczy.

A i jeszcze jedno - staraj się używać interpunkcji, wielkich liter oraz spróbuj ograniczyć używanie " :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:" i emotoikon. Z pewnością ułatwi to każdemu czytanie Twoich wypowiedzi.

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 54  Następna strona