Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Śr maja 22, 2019 4:08 am

Teraz jest Śr maja 22, 2019 4:08 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor
PostNapisane: N lis 25, 2018 7:11 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr kwi 18, 2007 6:10 pm
Posty: 39
Lokalizacja: Zielona Gór
Hej, czy ktoś może mi pomóc w ogarnięciu tej apki? Kupiłem nową aparaturę więc mimo ze jest taka opcja to w 99% powinna być sprawna, więc stawiam gdzieś na mój błąd przy bindowaniu.
Problem jest z 2gim kanałem. Po bindowaniu działa tylko 1szy kanał czyli serwo skrętu a serwo przepustnicy milczy.

Po przecięciu serwa przepustnicy pod kanał 1 skrecajac serwo gazu działa.
Serwo skrętu spięte w 2gi kanał- milczy.

Potencjometr "gazu" raczej działa w aparaturę, ponieważ aby ja zresetować, należy go podczas procedury, przestawić max gaz i max hamulec oraz skręt max w prawo i max lewo, inaczej apka się zawiesza i nie da się zbindowac. Tu procedura resetowania działa.

Czy ta aparatura wogule nadaje się do modelu nitro? W Internecie znalazłem tylko i wyłącznie zdjecia/filmy/opisy etc jak montują ją w modelach elektrycznych, lecz w instrukcji jest schemat podłączenia pod dwa serwa (skręt pod 1ch, przepustnica 2ch).
Co robię nie tak? Pomocy :(

_________________
From: PureTen GP V-One S II 4WD
To: Kyosho Inferno MP7.5 Sport 3 1:8
GG: 5360139


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lis 26, 2018 9:11 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 04, 2009 12:09 pm
Posty: 5730
Lokalizacja: Murowana Goślina/Grajewo
Model nie ma znaczenia. Bindujesz zgodnie z instrukcją ? Czyli włączasz zasilanie -> naciskasz SW do momentu migania diody na nim -> włączasz apkę -> dioda na odbiorniku zaczyna świecić -> wyłączasz wszystko -> włączasz -> i nie działa ?

_________________
OCM KAOS DT19-T BL
Mugen Seiki MBX5T BL
Trx Summit BL
Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lis 26, 2018 11:23 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr kwi 18, 2007 6:10 pm
Posty: 39
Lokalizacja: Zielona Gór
Dokładnie, robię tak jak piszesz, wg instrukcji i nic. Dzisiaj zamontowalismy odbiornik do elektryka który także nie ruszył. Myślę że jedyną sensowną opcja to 9deslanie jej i wymiana na inną. Ewidentnie uszkodzony odbiornik na drugim kanale. Nie posiadam oscyloskopu aby sprawdzić to na 100% ale innej opcji nie widzę :(

_________________
From: PureTen GP V-One S II 4WD
To: Kyosho Inferno MP7.5 Sport 3 1:8
GG: 5360139


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lis 27, 2018 5:08 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 04, 2009 12:09 pm
Posty: 5730
Lokalizacja: Murowana Goślina/Grajewo
No to najwyraźniej uszkodzony odbiornik. Odsyłaj.

_________________
OCM KAOS DT19-T BL
Mugen Seiki MBX5T BL
Trx Summit BL
Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Teraz jest Śr maja 22, 2019 4:08 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL