Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Śr lip 24, 2019 1:40 am

Teraz jest Śr lip 24, 2019 1:40 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor
PostNapisane: Cz lut 16, 2017 3:59 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt sty 13, 2017 9:31 pm
Posty: 14
Witam.
Panowie tak jak w tytule.
Aparatura trzy kanałowa firmy Fly sky GT2B .
Kupiona jako nówka , podłączana raz w celu sprawdzenia (wszystko działało poprawnie).
Dzis podłączyłem ,w celu sprawdzenia jeszcze raz.
Zasilanie zewnętrzne 6.0V .Aparaturka bedzie siedzieć w petrolu.
Wszystko chodziło łądnie i pieknie ,do pewnego czasu.
W penym momencie przestał działać kanał nr. 2 (w moim przypadku przepustnica) .
Przepiełem serwa , bo w pierwszej chwili pomyślałem ''szlak trafił jedno z nich".
Nic sie nie dzieje.
Następne serwo to samo. Kanał jeden i trzy działają poprawnie.
Trymer drugiego kanału też działą poprawnie ,tzn porusza obojętnie którym serwem podpiętym pod tenże kanał.
Czyli kanał dostaje napięcie oraz sygnał.
Zbindowałem wszystko jeszcze raz.
Skutek zerowy.Kanał wciąż nie działa.
Jakie pomysły panowie ?
Czyżby padł jeden kanał w odbiorniku ?
Dodam ,że nie mam innego nadajnika,żeby sprawdzić czy faktycznie to jest jego wina ,czy moze sam odbiornik zawiódł.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz lut 16, 2017 9:21 pm 
Offline

Dołączył(a): N sie 26, 2012 9:16 pm
Posty: 460
GT2B jak sama nazwa wskazuje to aparatura 2 kanałowa (chyba że posiadasz GT3B???).
Moim zdaniem albo problem z softem albo w 2 kanale (gaz) jest uszkodzony potencjometr. Spróbuj reset całej apki lub zamienić potencjometr gazu na skręt.

_________________
Reely Carbon Fighter BL 1:10
inne: Ansmann Carson Jamara Kyosho Reely TeamC Traxxas Tamiya


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt lut 17, 2017 10:23 am 
Offline

Dołączył(a): Pt sty 13, 2017 9:31 pm
Posty: 14
Reely8 napisał(a):
GT2B jak sama nazwa wskazuje to aparatura 2 kanałowa (chyba że posiadasz GT3B???).
Moim zdaniem albo problem z softem albo w 2 kanale (gaz) jest uszkodzony potencjometr. Spróbuj reset całej apki lub zamienić potencjometr gazu na skręt.


Dzięki za podpowiedz.
Dochodze powoli do wniosku ,że padł potencjometr w nadajniku.
GT2B jest aparaturą trzykanałową. Nazwa nie zawsze sugeruje ich ilośc.
To nie moja pierwsza z tej serii.Z dotychczasowych byłem bardzo zadowolony. Zero problemów.
Dlatego kupiłem po raz kolejny.
Spróbuje jeszcze tego resetu i zamiany potencjometru ,tyle ze nie wiem jak sie robi jedno i drugie ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt lut 17, 2017 12:37 pm 
Offline

Dołączył(a): N sie 26, 2012 9:16 pm
Posty: 460
Ta apka ma 3 kanał włączany kciukiem?
Trzeba rozkręcać, możesz na próbę zamienić wtyczkę od potencjometru skrętu na wtyczkę od gazu.
Jeśli byłaby to GT3B (z wyświetlaczem) to ma reset a tej to się tak nie da.

_________________
Reely Carbon Fighter BL 1:10
inne: Ansmann Carson Jamara Kyosho Reely TeamC Traxxas Tamiya


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Teraz jest Śr lip 24, 2019 1:40 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL