Bugi napisał(a):
Rafał Malczyński napisał(a):
Bugi... a moze jednak nadszedl czas zmian i trzeba zrezygnowac z niktorych dzialos na korzysc powstania nowych.......
Pozdrawiam
Raflee
....tylko mnie zastanawia to o co chodzilo panu Janowi odnosnie dzialu MT...

Przeciwko MT nic nie mam - przed wielu laty byłem jednym z inicjatorów powstania w kraju klas modeli terenowych i uważam MT i bagusy za jedne z najatrakcyjniejszych klas. O MT powiedziałem m. in. po to, byście w końcu się ruszyli, a nie prowadzili tylko dyskusje - samą dyskusją nigdy nie wyjdziecie poza wirtualny świat forum.
Zawodników interesuje to, z czym mają problemy na zawodach i o czym chcą później rozmawiac na forum, by na zawodach uzyskiwać lepsze wyniki. Dyskutowanie o czymś, co później nie ma przełożenia na zawodach, nie wnosi nic konstruktywnego w podnoszeniu poziomu sportowego modelarza.
Intencją moją jest sugestia, by powstały dwa działy przydatne modelarzom, uczestniczącym również w zawodach - doświadczenia zdobyte jazdą modelem na przygodnych torach lub podwórkach mają się nijak do doświadczeń z zawodów. Działy te mogą istnieć obok MT i w niczym to nikomu nie będzie przeszkadzać, a dostęp do potrzebnych informacji będzie przejrzysty - i o to mi chodzi, bo forum jest dla wszystkich.
Systematyka i katalogowanie zagadnień nikomu nie szkodzi - zauważ, że forum RCAUTO może stać się największą instrukcją o tym, co robić, by być zadowolonym z modelarstwa. Spełni ono swoje zadania, jeśli z jego pierwszej strony modelarz będzie w stanie od razu okreslić, gdzie zadać pytanie lub znaleźć na nie odpowiedź.
Po to są spisy treści na początku każdej instrukcji czy książki lub poradnika.
Jeśli w moim poscie dopatrujesz się złych intencji, to jesteś w błędzie - do zobaczenia na zawodach!!!