Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 9:10 am

Autor
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 3:13 pm 

Informator do pobrania.

1. Myślę że w dniu dzisiejszym pojawi się formularz zgłoszeniowy na forum
2. W celu wyrównania szans we wszystkich klasach w czasie IV eliminacji dopuszczone są do użycia typowe opony terenowe o dowolnym bieżniku. Zabronione jest stosowanie opon z bieżnikiem „łopatowym”. Przykład
3. Pamiętajcie aby zadbać we własnym zakresie o stanowisko serwisowe. Chciałbym zwrócić uwagę ze typowy lekki namiot stosowany często na zawodach w przypadku plaży nie zdaje egzaminu. Lubi zamienić się w latawiec. Jeśli nie macie trwalszych konstrukcji to informuję że tor będzie zbudowany przy dużym obiekcie „Beach Bar” więc będzie gdzie spędzić czas w przerwach między biegami. Postaramy się też załatwić w strefie serwisowej parasole z korporacji piwnej.
4. Obiecałem że po trzeciej eliminacji określimy zasady udziału w zawodach innych modeli oraz kwestie techniczne, jakich firm silniki, koła itp. :

Udział w zawodach innych modeli
W naszych zawodach mogą brać udział modele wszystkich marek. Wszyscy zawodnicy walczą o miejsca i nagrody natomiast w generalnym rankingu umieszczamy wyniki zawodników korzystających z modeli naszej stajni. Zawodnicy klasyfikowani w generalnym rankingu walczą w finale o wartościowe nagrody podsumowujące cały sezon HPI LRP Challenge.

Specyfikacja techniczna modeli - możliwość używania innych silników opon i akcesoriów:
Wśród użytkowników modeli HPI HB LRP nadal dopuszczamy stosowanie innych silników i akcesoriów niemniej docelowo będziemy ograniczać tą dowolność w celu ujednolicenia przepisów z wzorcem międzynarodowym. Szczegóły w tym zakresie będą regulowane w informatorach zawodów. Jeśli więc jesteście zainteresowani klasyfikowaniem w przyszłości w generalnym rankingu HPI LRP Challenge zalecamy zaopatrywanie się w oryginalne części i akcesoria dostępne w naszej ofercie.

Dla rozluźnienia filmy z wcześniejszej imprezy na plaży.

Przygotowania

Zawody

Ostatnio edytowano Śr lip 02, 2008 8:30 am przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 10:01 pm 

W poniedziałek wyjeżdżam do Chałup aby zapoznać się ze szczegółami na miejscu imprezy.
Jeśli macie jakieś pytania będę dostępny na forum do niedzieli wieczór. Później kontakt może być utrudniony (okazjonalny dostęp do netu).

Jeśli chodzi o samą imprezę to Chałupy mamy już przetrenowane i znamy tam każdy kamień, natomiast jest jeszcze jedna propozycja lokalizacji we Władysławowie. Pomimo że teoretycznie jest to lepsza lokalizacja podjąłem decyzji o ulokowaniu zawodów w Chałupach.
Na tą chwilę mam za mało informacji technicznych na temat nowego miejsca. Dam znać jakie są możliwości. Jeśli klimat będzie wam odpowiadał możliwe że machniemy jeszcze jedna eliminację w tym rejonie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So cze 28, 2008 9:52 pm 

Z innej beczki 8)
Tu znajdziecie link do relacja video z dzisiejszej imprezy promocyjnej w Łodzi.
Ciąg dalszy jutro w godzinach 10.00-17.00
Zapraszam posiadaczy modeli do odwiedzenia naszego stoiska.
Jeśli macie ochotę wpaść z modelami - w ramach pokazów udostępniamy do testów paliwo LRP oraz mamy wejściówki do Aquaparku.
Na naszej stronie znajdziecie więcej szczegółów na temat imprezy.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 29, 2008 7:12 pm 

Jest już dostępny formularz zgłoszeniowy.
Zapraszam do rejestracji.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 12:50 pm 

Przejrzałem dziś formularze zgłoszeniowe na imprezy w najbliższym czasie.
Jak widać pomimo ciekawych ofert okres wakacji nie sprzyja liczebności zawodników na imprezach. 8)
Jeśli wybieracie się do Chałup a nie dokonaliście jeszcze zgłoszenia polecam szybkie decyzje. Inaczej chyba wszyscy pojadą w jednej grupie a w przerwach zrobimy konkurs skoków z klifu w Jastrzębiej Górze.
Jest doś wysoko :lol: :) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 2:24 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Przejrzałem dziś formularze zgłoszeniowe na imprezy w najbliższym czasie.
Jak widać pomimo ciekawych ofert okres wakacji nie sprzyja liczebności zawodników na imprezach. 8)
Jeśli wybieracie się do Chałup a nie dokonaliście jeszcze zgłoszenia polecam szybkie decyzje. Inaczej chyba wszyscy pojadą w jednej grupie a w przerwach zrobimy konkurs skoków z klifu w Jastrzębiej Górze.
Jest doś wysoko :lol: :) :lol:

O jakich ciekawych ofertach Pan piszę ??? :? Dla mnie wyjazd prawie 700km w pojedynkę na te eliminacje to nie lada wyzwanie. Wcale sie nie dziwię że nie ma chętnych, informacja o terminie tych zawodów ukazała się zdecydowanie za późno, w tak krótkim czasie trudno nagle zaplanować sobie urlop żeby akurat być nad morzem a do tego w Chałupach bo to nawet z Gdańska jest kawał drogi. 4-ry dni na podjęcie decyzji o wyjeździe nad morze to jakieś nieporozumienie ? :? W poniedziałek nie działał serwis to wiem, więc licząc od wtorku do piątku - eh szkoda gadać.
Ja formularz zgłoszeniowy widziałem dopiero wczoraj bo go wcześniej nie było. A potem dopiero jakieś cyrki bo przelewy od zawodników nie dochodzą - jak to było ostatnio !
:wink: - jeśli chodzi o mnie to jak tu ze Śląska nie uda sie pojechać w kilka osób to odpuszczam to sobie.

P.S Byłoby miło wiedzieć też - czy jakieś ciekawe nagrody czekają dla zwycięzców w rankingu ? - wiadomo! :wink: żeby puścić się w tak daleką drogę trzeba wiedzieć czy gra jest warta świeczki ? :roll:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 9:59 pm 

Jak widać w żadnej z klas nie zgłosiła się minimalna ilość zawodników pozwalająca na realizację zawodów zgodnie z przepisami sportowymi.
W związku z powyższym informuje oficjalnie, że odwołujemy zawody planowane w dniach 05/06-07-2008 w Chałupach.

Serdecznie dziękuje wszystkim zgłoszonym zawodnikom za chęć udziału i przepraszam za naszą decyzję. Osobiście żałuję, że musieliśmy ją podjąć, bo klimat wyścigów na plaży jest niepowtarzalny. Jednocześnie mam nadzieję, że rozumiecie oczywiste przesłanki, które nie pozawalają na realizację imprezy w planowanym terminie.
Ewentualne dokonane wpłaty wpisowego zastana przesłane przelewem.
Jeśli ktoś ma ochotę na wspólne spotkanie z pisakiem na plaży i rekreacyjne wyścigi napiszcie na priv kiedy będziecie a postaram się abyśmy miło spędzili czas. Będziemy w Chałupach do 12-07-2008 :wink:

Reasumując – pomimo dużego zainteresowania imprezą i wstępnych deklaracji zawodników okres wakacji i odległość do pokonania przez większość z Was okazały się poważnymi przeszkodami. Jak pisałem wcześniej obserwując inne listy zgłoszeniowe (Gdańsk, Kłodzko) moim zdaniem następuje samoistna regionalizacja zawodów. Większość zawodników jeździ tam gdzie ma bliżej i wygodniej. Z pewnością planując przyszłe imprezy weźmiemy te względy pod uwagę.

W najbliższym czasie opublikujemy nowy termin IV Eliminacji HPI LRP Challenge.
Z góry serdecznie zapraszam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 2:40 pm 

W nowym temacie publikujemy informacje o V Eliminacji HPI LRP Challenge.
Zainteresowanych zapraszam. :wink: