Artur Orzeł napisał(a):
dzieki
prosilbym o bardziej konkretne propozycje nie mam problemu z konstrukcja programu.
np:
1 relacja z zawodow w jakiej formie? Co dla was jest najwazniejsze?
2 porownanie modeli hmmmmm ryzykowna sprawa moze bardziej prezentacja modelu i tu potrzebujemy kogos bezstronnego. Kogo? jak pokazac model? Tylko na torze czy moze tez np w lesiel ub na lace?
3 opisy - czego konkretnie?
4 wywiady- z kim?
potrzebujemy ciekawych tematow na felietony np:
Pan Kazik zbudowal model ktory wyciaga 200mph

Pan Wacek prowadzi sekcje modelarska w miasteczku x
5 Grupa modelarzy organizuje rajdy rally- Gdzie? Kto? Kiedy?
6 Firma x wprowadzila na rynek nowe silniki produkowane w technologii kosmicznej:)
6 przygotowanie modelu do zawodow na torze dobra zla trakcja, dlugie proste, krotkie itd- Kto jest autorytetem w polsce?
7 team xxx buduje tor
8 o kim zrobic material (sylwetka) ?
Potrzebujemy pomyslu na ciekawa konkurencje w programie
9 myslalem o tym zeby zrobic konkurs "najszybszy model rc w polsce ale nie wiem czy to dobry pomysl???
potrzebujemy konkretnych tematow! Ja interesuje się glownie ofroadem ale swiat sie nie konczy na MT czy buggy.
Piszac tego posta liczylem rowniez na kontakt takich ludzi jak Adam Jugowski ktory zaproponowal pomoc przy realizacji odcinkow na terenie Krakowa.
Moze zaproponuje forme w jakiej bedziecie pisac propozycje tematow
-opis tematu
Moze byc na priv
Z gory dzieki za pomoc
Sorry, ze ponomuerowalem ale bedzie mi prosciej
1 Proponuje ogladnac relacje z WRC na TV 4 to sa naprawde dobre relacje
Co mnie interesuje: wyniki po pierwszej i trzeciej eliminacji, finalu. Oczywiscie mowa o wynikach + tabela z wynikami oczywiscie we tle film z zawodow.
2 Ja bym sie bardzo chetnie zglaszal

ale chodze do szkoly i jestem z Krk wiec tak troche srednio dla Was ale weekendy mogl bym miec wolne
Co do pytania gdzie. Oczywiscie modeli on-road nie bedzie dalo sie testowac na lace ( ta miejscowke uwazam za najbardziej kichowatą)
Kazda miejscowka musi miec cos w sobie, co ujmie ogladajacego. Musi byc jedyna i nie powtarzalna. Np.: jesteś z Wawy to jak będziesz miał do testowania dwa MT czy buggy to jedź na tor rowerowy 4cross na Kazoory (czy jakos to sie tak to pisze) i tam je testuj. Latajace modele naprawde widowiskowo lataja i spokojnie je mozna porownac pod kazdym wzgledem.
Modele on-road jak nitro 3 evo dritf polecil bym pokazac na jakis malych kretych i waskich uliczkach. Niestety nie znam topografii ani nazw ulic Wawy ale w Krk polecil bym jako dzielnice Wole Justowską.
3 Czego konkretnie? Każdy model można opisać. Zacząwszy od budowy, elementy z jakich został wykonany, czy to tandetnie pachnący plastik czy carbon, poprzez elementy napedowe- paski, walek, pol osie, cardany itp. Poprzez elektronike lub jej brak (modele rtr) do dodatkowych bajerow jak w savie wysiwetlany poziom naladowania baterii. Oczywiscie nie mozna zapomniec o tym co najwazniejsze- silniku
4 Wywiady z nie tylko Szanowna dyrekcja przedstawicieli Modeli na Polske. Pan Michalski, Pan Dziobon, Pan Flisiak, itd. (mam nadzieje, ze nikt mi nie bedzie mial za zle
ale rowniez z modelarzami ktorzy cos robia i dzialaja na kazda strone lub posiadaja juz "duza" slawe- Dźwigaj Maciej, Artur Dzierzęcki itd.
Pozniej "dopasc" ludzi ktorzy robia cos ciekawego... Wszystko wyjdzie w prawniu
5 Fajna opcja, zapraszamy do Krk

. Można opisać jak wygląda taki rajd. Sfilmować po szczególne przejazdy a także pokazać jak wygląda przygotowanie do takiej imprezy. Ze swojej strony, wiem że jak ktoś chce to traktować aby mieć wynik to również musi testować model, robić set-up'y jak bracia w 1:1.
Z reguły podczas testów zaliczam się spoore dzwony i pamiętam mine kolegi jak zaliczyłem potrójne rolowanie w powietrzu bo mnie wyrzuciało, ponieważ zawiecho bło źle ustawione. Prędkośc przy wyrzuceniu w powietrze 60 km/h
6 Kazdy jezdzi po swojemu, mysle ze utytulowanych mistrzow warto pytac o takie rzeczy, chociaz do kazdego podwzia zalewa sie innym olejem dyfry amory itp.
7 eee nuda
8 Ha! O mnie ;D (chociaz mistrzem nie jestem

) --> pkt 6
9 z poczatku dla bym sobie z tym spokoj
Co reszty to podesle Wam kilka propozycji jak dojde do calkowitego zdrowia

Niestety caly wczorajszy dzien spedzilem w szpitalu (Wirusowe zapalenie zoladka)