Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 8:18 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 30, 2008 11:15 pm 

Witam
Nasza strona www.rcmovies.pl nie rozwija sie (brak czasu na zabawe)

ALE

Chcemy zrobic cykliczny program o modelarstwie!!!

Juz w poprzednim sezonie probowalismy cos zdzialac w tym temacie ale niestety opor materii byl zbyt duzy:(

Aktualnie realizujemy 3 programy dla TVN24 i TVN CNBC Biznes wiec materia jest po naszej stronie :twisted:

w planie mamy:

24 min co tydzien

krotkie relacje z zawodow w polsce i zagranica

zapraszanie znanych, ciekawych osob na tor

testy modeli

tunning przygotowanie do zawodow np:

dobor opon,docieranie silnikow spalinowych, regulacja zawieszenia, silnika, malowanie karoserii itd

sylwetki zawodnikow, modelarzy, i ludzi zwiazanych z modelarstwem

konkursy np. najszybszy model w polsce, najdluzszy, najwyzszy, najciekawszy skok modelem

modele latajace, plywajace (malo wiem na ten temat przyda sie pomoc)

Mamy kilka pomyslow ale bardzo przydalaby sie wasza pomoc.
Napiszcie co i w jakiej formie chcielibyscie oglodac.

Prosze o konkretne propozyje luzna dyskusje mozemy prowadzic w innym watku

Pozdrawiam
Artur Orzeł
Haasta Film

Xray XT8 RB WS7 III Sprzedam
Team Losi LST2 SH.28-P6 sprzedam
HPI evo3 lrp z18 spec.2 sprzedam

minizilla:)
strona z naszymi filmami www.rcmovies.pl

Ostatnio edytowano Pn mar 31, 2008 12:00 am przez Artur Orzeł, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 30, 2008 11:28 pm 

Świeżutki temat o modelarstwie w TV w którym zawarte są wypowiedzi, opinie na temat programu telewizyjnego o naszym pięknym hobby
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... highlight=

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 31, 2008 10:08 pm 

dzieki za linka

widze ze swiezutki temat 7 stron gadania a jak jest jakis konkret to cisza hmmmmmmm

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 31, 2008 10:45 pm 

Tak to już jest...

Jeśli chodzi o temat samolotów to proponuje udac sie na www.alexrc.com i tam na pewno znajdziesz chetne osoby do prezentacji tematu samolotow bo jak rozumiem przynajmniej w pierwszych odcinkach naswietlicie co z czym sie je.
A jesli chodzi o to co chcemy ogladac to twoj pomysl jest jak najbardziej ok, zwracaj tylko uwage z kim robisz te wywiady.
Co znaczy, że będziecie zapraszać ludzi na tor ? Czy to znaczy że na potrzeby programu bedzie stworzony tor ?
Jeśli chodzi o to jak bym to chciał widzieć to: Myślę, że dobrze było by iść śladami programu Modelmania program był prowadzony w jakby drewnianej szopie Modelarni przez 2 ludzi tzn Instruktor + uczeń.
Przy relacjach z zawodów oprócz wywiadów itd proponuje mówić czym jeździ aktualny lider danej klasy tj. model, opony, silnik, ewentualnie akumulatory w elektrykach.

Pozdrawiam !

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 01, 2008 3:07 pm 

A kto da pieniądze na takie rzeczy jak jakieś materiały, pieniądze na tor i działke, pieniądze na dojazd osoby zaproszonej na tor (bo napewno nie może być tak żeby sama płaciła), kto da piedziące na bęzyne i auto żeby jeździć po zawodach i robić relacje?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 01, 2008 6:08 pm 

szkoda, ze nie wiedziałem wczesniej, w niedziele była cała procedura docierania silnika. Dwie godziny, dało by się spokojnie nakręcić kilkanaście minut dobrego materiału, jak silnik się "budzi do życia", jak "nabiera ochoty do wkręcania się na coraz wyższe obroty" no i na koniec troche szaleństwa jak ten "przebudzony potwór pokazuje pazurki" aż ziemia wylatuje z pod kół na kilka metrów. Docieranie, regulacja, kontrola pracy, na co zwracać uwagę przy regulacji itp.

Ostatnio edytowano Wt kwi 01, 2008 10:58 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 01, 2008 6:31 pm 

Znalazło by się coś o rc drifcie?? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 01, 2008 9:29 pm 

Widze ze jednak jest zainteresowanie:)

Cytuj:
A jesli chodzi o to co chcemy ogladac to twoj pomysl jest jak najbardziej ok, zwracaj tylko uwage z kim robisz te wywiady.
Co znaczy, że będziecie zapraszać ludzi na tor ? Czy to znaczy że na potrzeby programu bedzie stworzony tor ?

zawsze trzeba uwazac z kim sie rozmawia:)

co do toru hmmmm watpie zeby byly pieniadze na wybudowanie toru mysle ze trzeba bedzie nawiazac wspolprace z wlascicielem juz istniejacego.

Cytuj:
A kto da pieniądze na takie rzeczy jak jakieś materiały, pieniądze na tor i działke, pieniądze na dojazd osoby zaproszonej na tor (bo napewno nie może być tak żeby sama płaciła), kto da piedziące na bęzyne i auto żeby jeździć po zawodach i robić relacje?

no tak pesymista:) spokojnie takie rzeczy sa wliczone w budzety programow no moze nie zakup dzialki i budowa toru ;) i uwierz mi ze to co napisales to nic w porownaniu do calej reszty stawki operatorow, kamery, dzwiek, montaz, redakcja, produkcja, jesli nie bedzie na to pieniedzy to nie zrobimy programu nikt nie bedzie pracowal za darmo. A wtedy bedziemy sobie robic filmiki o modelach dla frajdy.

Cytuj:
jak silnik się "budzi do życia", jak "nabiera ochoty do wkręcania się na coraz wyższe obroty" no i na koniec troche szaleństwo jak ten "przebudzony potwór pokazuje pazurki" aż ziemia wylatuje z pod kół na kilka metrów

No i nie dziwne ze nasze kobiety sa zazdrosne o modele skoro potrafimy z taka pasja pisac o silniku spalinowym hehehe

Cytuj:
Znalazło by się coś o rc drifcie??

napewno

Ps
dostalem kilka wiadomosci z naszej strony www ze sciemiamy i ze nie wystarczy zrobic kilka filmikow zeby zaraz cos dla tv...

wiec zeby uspokoic watpiacych tu jest ostatnia realizacja mojej firmy:

http://rcmovies.pl/pub/xtrade/spoty%20m ... 202mp4.mp4

realizujemy rowniez zdjecia do programow
Golf.pl TVN CNBC BIZNES
Cywilne na codzien TVN CNBC BIZNES
Nieruchomosci TVN24

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 06, 2008 9:36 pm 

Normalnie nie wiem jak damy rade zrealizowac te wszystkie wasze pomysly i wogole dziekujemy za pomoc i rady :shock:

moze pomylilem forum? a moze powiniemen napisac w tytule MODEL X JEST DO D... A Y SUPER 8)

To ma byc program dla WAS. A jezeli nie ma zainteresowania to hmmmm

Ostatnio edytowano Pn kwi 07, 2008 9:52 pm przez Artur Orzeł, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 06, 2008 10:05 pm 

Artur Orzeł napisał(a):
Normalnie nie wiem jak damy rade zrealizowac te wszystkie wasza pomysly i wogole dziekujemy za pomoc i rady :shock:

Brzmi ironicznie...

Artur Orzeł napisał(a):
To ma byc program dla WAS. A jezeli nie ma zainteresowania to hmmmm

Skromna lista życzeń:
"Drogi św. Mikołaju" prosił bym o:

-relacje z zawodów
-porównywanie modeli (potrzebujecie kogoś kto się zna i bezstronnego)
-opisy
-przedstawianie
-nowości
-wywiady

Reszta dopisze jutro... (z edytuje posta)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 07, 2008 10:31 pm 

dzieki

prosilbym o bardziej konkretne propozycje nie mam problemu z konstrukcja programu.

np:

relacja z zawodow w jakiej formie? Co dla was jest najwazniejsze?

porownanie modeli hmmmmm ryzykowna sprawa moze bardziej prezentacja modelu i tu potrzebujemy kogos bezstronnego. Kogo? jak pokazac model? Tylko na torze czy moze tez np w lesiel ub na lace?

opisy - czego konkretnie?

wywiady- z kim?

potrzebujemy ciekawych tematow na felietony np:

Pan Kazik zbudowal model ktory wyciaga 200mph :)

Pan Wacek prowadzi sekcje modelarska w miasteczku x

Grupa modelarzy organizuje rajdy rally- Gdzie? Kto? Kiedy?

Firma x wprowadzila na rynek nowe silniki produkowane w technologii kosmicznej:)

przygotowanie modelu do zawodow na torze dobra zla trakcja, dlugie proste, krotkie itd- Kto jest autorytetem w polsce?

team xxx buduje tor

o kim zrobic material (sylwetka) ?

Potrzebujemy pomyslu na ciekawa konkurencje w programie

myslalem o tym zeby zrobic konkurs "najszybszy model rc w polsce ale nie wiem czy to dobry pomysl???

potrzebujemy konkretnych tematow! Ja interesuje się glownie ofroadem ale swiat sie nie konczy na MT czy buggy.

Piszac tego posta liczylem rowniez na kontakt takich ludzi jak Adam Jugowski ktory zaproponowal pomoc przy realizacji odcinkow na terenie Krakowa.

Moze zaproponuje forme w jakiej bedziecie pisac propozycje tematow

-opis tematu

Moze byc na priv

Z gory dzieki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 7:35 am 

Hmmmm. Masz dziwne podejście do swojej pracy. Oczekujesz że wszystko dostaniesz na tacy. Ktoś wymyśli co, gdzie i jak masz kręcić a sam przyjedziesz na gotowe. Jeśli chcesz kręcić to sam powinieneś wymyślić tematy, szukać, drążyć, dociekać. Chyba że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź i będzie to program robiony społecznie, za friko. Jeśli tak to przepraszam.

Koledzy napisali co chcieli by zobaczyć, więc zacznij to realizować.

Rally? Proszę bardzo. Prawie rok temu byliście u nas (Rajdowa Liga Mazowsza) na rajdzie w Kaludynie. Była nawet zapowiedź na stronie http://www.rcmovies.pl/index.php?option ... view&id=51 Nakręciliście trochę rajdu, kilka wywiadów. Co z tym materiałem? Na waszej stronie nic nie znalazłem.

Chętnie oglądał bym programy o modelarstwie, ale pracując w taki sposób wiele chyba nie zdziałasz. A szkoda bo brakuje tego typu inicjatyw i działań.

Mimo wszystko trzymam kciuki i wierzę w Was.

Custom TLT Chevy Blazer K5
Axial Scorpion

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 1:53 pm 

Artur Orzeł napisał(a):
dzieki

prosilbym o bardziej konkretne propozycje nie mam problemu z konstrukcja programu.

np:

1 relacja z zawodow w jakiej formie? Co dla was jest najwazniejsze?

2 porownanie modeli hmmmmm ryzykowna sprawa moze bardziej prezentacja modelu i tu potrzebujemy kogos bezstronnego. Kogo? jak pokazac model? Tylko na torze czy moze tez np w lesiel ub na lace?

3 opisy - czego konkretnie?

4 wywiady- z kim?

potrzebujemy ciekawych tematow na felietony np:

Pan Kazik zbudowal model ktory wyciaga 200mph :)

Pan Wacek prowadzi sekcje modelarska w miasteczku x

5 Grupa modelarzy organizuje rajdy rally- Gdzie? Kto? Kiedy?

6 Firma x wprowadzila na rynek nowe silniki produkowane w technologii kosmicznej:)

6 przygotowanie modelu do zawodow na torze dobra zla trakcja, dlugie proste, krotkie itd- Kto jest autorytetem w polsce?

7 team xxx buduje tor

8 o kim zrobic material (sylwetka) ?

Potrzebujemy pomyslu na ciekawa konkurencje w programie

9 myslalem o tym zeby zrobic konkurs "najszybszy model rc w polsce ale nie wiem czy to dobry pomysl???

potrzebujemy konkretnych tematow! Ja interesuje się glownie ofroadem ale swiat sie nie konczy na MT czy buggy.

Piszac tego posta liczylem rowniez na kontakt takich ludzi jak Adam Jugowski ktory zaproponowal pomoc przy realizacji odcinkow na terenie Krakowa.

Moze zaproponuje forme w jakiej bedziecie pisac propozycje tematow

-opis tematu

Moze byc na priv

Z gory dzieki za pomoc

Sorry, ze ponomuerowalem ale bedzie mi prosciej :D

1 Proponuje ogladnac relacje z WRC na TV 4 to sa naprawde dobre relacje :)
Co mnie interesuje: wyniki po pierwszej i trzeciej eliminacji, finalu. Oczywiscie mowa o wynikach + tabela z wynikami oczywiscie we tle film z zawodow.

2 Ja bym sie bardzo chetnie zglaszal :D ale chodze do szkoly i jestem z Krk wiec tak troche srednio dla Was ale weekendy mogl bym miec wolne :D
Co do pytania gdzie. Oczywiscie modeli on-road nie bedzie dalo sie testowac na lace ( ta miejscowke uwazam za najbardziej kichowatą)
Kazda miejscowka musi miec cos w sobie, co ujmie ogladajacego. Musi byc jedyna i nie powtarzalna. Np.: jesteś z Wawy to jak będziesz miał do testowania dwa MT czy buggy to jedź na tor rowerowy 4cross na Kazoory (czy jakos to sie tak to pisze) i tam je testuj. Latajace modele naprawde widowiskowo lataja i spokojnie je mozna porownac pod kazdym wzgledem.
Modele on-road jak nitro 3 evo dritf polecil bym pokazac na jakis malych kretych i waskich uliczkach. Niestety nie znam topografii ani nazw ulic Wawy ale w Krk polecil bym jako dzielnice Wole Justowską.

3 Czego konkretnie? Każdy model można opisać. Zacząwszy od budowy, elementy z jakich został wykonany, czy to tandetnie pachnący plastik czy carbon, poprzez elementy napedowe- paski, walek, pol osie, cardany itp. Poprzez elektronike lub jej brak (modele rtr) do dodatkowych bajerow jak w savie wysiwetlany poziom naladowania baterii. Oczywiscie nie mozna zapomniec o tym co najwazniejsze- silniku ;)

4 Wywiady z nie tylko Szanowna dyrekcja przedstawicieli Modeli na Polske. Pan Michalski, Pan Dziobon, Pan Flisiak, itd. (mam nadzieje, ze nikt mi nie bedzie mial za zle :wink:
ale rowniez z modelarzami ktorzy cos robia i dzialaja na kazda strone lub posiadaja juz "duza" slawe- Dźwigaj Maciej, Artur Dzierzęcki itd.
Pozniej "dopasc" ludzi ktorzy robia cos ciekawego... Wszystko wyjdzie w prawniu :wink:

5 Fajna opcja, zapraszamy do Krk :D. Można opisać jak wygląda taki rajd. Sfilmować po szczególne przejazdy a także pokazać jak wygląda przygotowanie do takiej imprezy. Ze swojej strony, wiem że jak ktoś chce to traktować aby mieć wynik to również musi testować model, robić set-up'y jak bracia w 1:1.
Z reguły podczas testów zaliczam się spoore dzwony i pamiętam mine kolegi jak zaliczyłem potrójne rolowanie w powietrzu bo mnie wyrzuciało, ponieważ zawiecho bło źle ustawione. Prędkośc przy wyrzuceniu w powietrze 60 km/h :D

6 Kazdy jezdzi po swojemu, mysle ze utytulowanych mistrzow warto pytac o takie rzeczy, chociaz do kazdego podwzia zalewa sie innym olejem dyfry amory itp.

7 eee nuda

8 Ha! O mnie ;D (chociaz mistrzem nie jestem :D ) --> pkt 6

9 z poczatku dla bym sobie z tym spokoj

Co reszty to podesle Wam kilka propozycji jak dojde do calkowitego zdrowia ;) Niestety caly wczorajszy dzien spedzilem w szpitalu (Wirusowe zapalenie zoladka)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 1:55 pm 

Też mysle że to producent, czyli Pan powinien wszystko wymyślać, mam racje?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 4:43 pm 

Adamie Dzieki bardzo za konkretna pomoc bedziemy w kontakcie. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Rafał Wylociński napisał(a):
Hmmmm. Masz dziwne podejście do swojej pracy. Oczekujesz że wszystko dostaniesz na tacy. Ktoś wymyśli co, gdzie i jak masz kręcić a sam przyjedziesz na gotowe.

Jeśli chcesz kręcić to sam powinieneś wymyślić tematy, szukać, drążyć, dociekać. Chyba że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź i będzie to program robiony społecznie, za friko. Jeśli tak to przepraszam.

Koledzy napisali co chcieli by zobaczyć, więc zacznij to realizować.

Chyba jednak zle zrozumiales nie chodzi o przyjscie na gotowe. Ja wiem co chcialbym zrobic ale to co ja chce nie koniecznie pokrywa sie z tym co ludzie chca ogladac. Dopoki program nie powstanie nie ma redakcji czyli nie ma osoby ktora zajelaby sie wyszukiwaniem tematow, osob, lokalizacji, jestem tylko ja i moja ekipa. Nie jestem w stanie byc w kazdym miejscu w polsce i dowiadywac sie o rzeczach, ludziach, ciekawych inicjatywach.

Nie widze problemu w tym zeby ktos napisal ze np wlasnie buduje tor albo zna kogos kto robi cos ciekawego.

To forum to swietne miejsce na zebranie informacji na poczatek.

Rally? Proszę bardzo. Prawie rok temu byliście u nas (Rajdowa Liga Mazowsza) na rajdzie w Kaludynie. Była nawet zapowiedź na stronie http://www.rcmovies.pl/index.php?option ... view&id=51 Nakręciliście trochę rajdu, kilka wywiadów. Co z tym materiałem? Na waszej stronie nic nie znalazłem.

Nasza strona to bylo zajecie po pracy zabawa w rc filmy zyc sie z tego nie da a zyc trzeba nie bylo czasu na montaz przykro mi.

Dzieki temu ze wtedy bylem u was wiem ze jest to temat na konkretny felieton ze sa ludzie z pasja ktorzy potrafia sie wypowiedziec przed kamera. Takich konkretnych tematow mam juz troche tylko wiekszosc jest z zakresu moich zainteresowan.

Chętnie oglądał bym programy o modelarstwie, ale pracując w taki sposób wiele chyba nie zdziałasz. A szkoda bo brakuje tego typu inicjatyw i działań.

No wlasnie wszyscy chetnie by ogladali a stworzyc taki program nie jest lekko ja musze zaangazowac ludzi sprzet czas pieniadze zeby przygotowac pilotazowy odcinek. Jest wiele tematow latwiejszych i tanszych w realizacji w ktorych jest wiecej pieniedzy np golf czy nieruchomosci i latwiej je sprzedac.

Chce zrobic ten program bo modelarstwo no moja pasja!!!

Mimo wszystko trzymam kciuki i wierzę w Was.

Mimo wszystko dzieki:)

Karol Janiak napisał(a):

Też mysle że to producent, czyli Pan powinien wszystko wymyślać, mam racje?

Po pierwsze nie producent tylko redakcja ktorej jeszcze nie ma powstanie dopiero wtedy jak projekt zostanie przyjety w TV

po drugie ja jeszcze nie jestem producentem tylko modelarzem ktory chce polaczyc dwie pasje.

po trzecie wcale nie musze robic tego programu tylko bardzo chce i nie tylko dla siebie ale tez dla takich ludzi jak Ty wiec zamiast narzekac moglbys dolaczyc do tych ktorym zalezy na powstaniu programu i pomoc nam. Oczywiscie zawsze mozesz napisac petycje albo zrobic bombe majlowa tvnowi. :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona