Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 8:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 13, 2005 10:48 pm 

Witam wszystkich.
Jak widać jestem nowy tak wiec przepraszam za głupie pytanie i przepraszma równeż jesli ten temat był już poruszany ale potrzebuje 5 minut waszej uwagi i krutkiej odpowiedzi.
Che kupić model spalinowy jeszecz nie wiem czyn on czy off road prosze was o pomoc.
Chciał bym was prosic o podanie 3 najlepszych modeli z każdej kategori i firm (czyli trzy samochodziki on i 3 of road).
Która z firm produkujących modele jest najciekawsza?
Aktualnie 2 modele mam na oku i niewiem co wybrać czy
coś kyosho ( konkretnie INFERNO MP7,5)
czy może lepiej z firmy HPI (a konkretnie RS4 EVO) Prosze o pomoc co kupić na co zwrócic uwage a przedewszystkim z jakiej firmy najlepiej.
Licze na wasza fachowa rade.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 12:28 am 

A stać Cię na Serpenta 960?? :lol:
A tak pozatym to każdy będzie miał inne zdanie na ten temat :wink:

Użyj opcji szuuukaj :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 2:28 am 

rs4 jest spoko lub cen on roady niezle robi a offread z 4x2 jato z 4x4 revo lub lst ( odrazy zaznaczam ze lst bedzie stwarzal wiecej problemow niz revo)

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 10:34 am 

Najlepiej kupić model hpi bo w polsce jest oficjalny dystrybutor tej firmy i bez problemu mozesz kupic częsci standardowe i opcjonalne.
W przypadku KYOSHO miałbyś z tym problem

http://www.rcpics.net/media.php?searchs ... h&limit=10

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 11:50 am 

wybierając model zastanów się gdzie będziesz nim jeździł (jaki teren), gdzie kupisz części, jak szybko kupisz te części i za ile.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 1:17 pm 

Cytuj:
W przypadku KYOSHO miałbyś z tym problem

Mylisz sie, jest oficjalny dystrybutor i praktycznie wszystko bez problemu mozesz dostac. Dystrybutorem Kyosho jest Ikar.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 3:26 pm 

Bardzo zaawansowane technicznie są Team Losi przez to b. dobrze się prowadzą ale z częściami jest ciężko.

http://www.teamlosi.com/

:idea:

który w tej dyscyplinie przypłacić można życiem.
Pamięci Mariana Bublewicza i innych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 3:38 pm 

do andropow
Nie wiedziałem ze kyosho ma dystrybutora w polsce. Dobrze wiedzieć, dzięki za info

http://www.rcpics.net/media.php?searchs ... h&limit=10

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 4:34 pm 

Ja uwazam ze najpierw powinienes sobie dokladnie poogladac filmiki, zdjecia oraz poczytac rozne informacje o danym modelu. Nie wiedzac czy chcesz onroada czy off to mozesz dlugooo szukac.. bo ciagle bedziesz zmienial zdanie..

Najlepsza firma jest to tez dosc ogolne pojecie.. zalezy pod jakim wzgledem itp. Kyosho istnieje odd wiellluuuuuuuuu lat widzialem gazetki z ok 90 roku i wtedy juz byly takie wypasione modeliki wiec widac ze kyo. ma z autkami super doswiadczenie. Hpi istnieje troche krocej ale im rowniez mozna bardzo zaufac. Hpi w polsce jest jedna z takich czesciej wybieranych firm i klienci zauwazylem ze sa zadowoleni. Mysle ze jesli dokonasz tego lub tamtego wyboru to bedziesz tak samo zadowolony! Ale tak jak powiedzialem zastanow sie co wolisz bo to wtedy duzo zmienia ;)

W moim poscie nie napisalem nic aby przekonywac Cie do danego modelu bo jakos super ich nie znam, ale chcialem Ci mniej wiecej przedstawic jak jest z tymi firmami itp!!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 4:37 pm 

WOJCRX - ja ci radzę...nie kupować na razie modelu, poczytać forum itp, jak będziesz miał pewną wiedze na dany temat napewno lepiej sformuujesz pytanie itp, a nawet moze i samse wybierzesz model.

Po prostu bedziesz lepiej wiedział czego chcesz od modelu :)

a jeszcze dodam że W ZIMĘ AKURAT NAJWIĘCEJ MODELEM SIĘ ŚMIGA :lol:

Ostatnio edytowano Pn lis 14, 2005 6:24 pm przez Michał Sękal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 5:22 pm 

...i jeszcze 3 grosze ode mnie: polecam Ci wybrać się na zawody i zobaczyć jak jedne i drugie modele śmigają w rękach najlepszych zawodników w Polsce oraz zasięgnąć ich porady.

dobry zawodnik = dobry(doświadczony) modelarz.
nie mówię, że nie ma doświadczonych modelarzy wśród tych, którzy nie startują, ale poczatkującemu może być trudno odróżnić takiego od takiego lansującego się jedynie na znawcę...

Tytuł: WILEKIE DZEKI
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 7:13 pm 

Bardzo wszystkim dziekuje za pomoc. Dziękuje za wszystkie uwagi.
Teraz tylko postaram sie sprecyzować o co mi chodzi chodziłem po róznych stronkach i już mam sterty filmów ale boje sie że to co przedstawiją na filmach to znacyz te kosmicne loty off road to tylko jednorazowy skok a pózniej kapitalny remont. Co do on czy of road to naprawde dylemat bo wiadmo albo teren albo asfalt i pozatym moim zdaniem te of road to takie troszke bejkowe stwory dalekie od rzeczywistości. Liczyłem poprotu ze ktoś powie śmiało swoje zdanie i stwierdzie ze najpierw miał takie potem kupił inny i nie ma jak on lub off road bo to i to. Chyba za konkretny jestem ale wybór jest tyrudny pozatym chce kupić 4 takie same samochodziki razem ze znajomymi żebym mógł poszaleć i naprwde nie wiem co a wy już starzy wyjadacze jesteście.
Proste pytanie, krutka odpowiedz, masz 2000 zł na kompletny samochodzik jaki kupisz ?
Co do czytania formum też czytam i szukam ale co najwyżej natrafiam na opinie na temat jakiegoś modelu nitk nie powie który jest najlepszy - wiadomo każdy w innej dziedzinie ale zdanie kazdy też ma swoje. A i jecze coś czytanie waszych postów tesz jets trudne np mam taką odpowiedz (rs4 jest spoko lub cen on roady niezle robi a offread z 4x2 jato z 4x4 revo lub lst ( odrazy zaznaczam ze lst bedzie stwarzal wiecej problemow niz revo) z której szczeże mówić nic nie wiem oco chodziło i slownik chyba też nie pomoże. Tak poprosił bym jeszcze raz ale tak dla amatora.
Na zawodach też byłem ale chyba na kiepskie traiłem to były we wrześniu w Katowicach na targach motoryzacyjnych takie zawody to tylko mnie zraziły.

A może inaczej zapytam kto jest z okolic Katowic i może poswiecić amatoriw 15 minut cennego czasu ?

Podsumówując prosze o odpowiedz: Co byś kupil mając 2000 zł ???
Napewno kazdy coś innego ale prosze odpowiedz.

Ostatnio edytowano Pn lis 14, 2005 7:19 pm przez WOJCRX, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 7:18 pm 

jesli off-road spaliniak to raczej zmiescil bys sie z Savem 3.5 zewszystki co potrzebne do odpalenia :) chyba bys sie zmiescil :) ja mam bodrzet 1.500zl
do 2000 zeta bys nie mial powalajacego termometra i super duzo super dobrego paliwka ale z 2 l tornado chyba ma byc 16% nitromethanu :) pozdro for nowicjusze :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 7:20 pm 

rtr za 2000 zł - masz duże zaplecze, zależy jeszcze czy spaliniak czy on-road.

Ja miałem podobny dylemat, zarejsetrowałem się ok. rok temu w podobnej sytuacji, postanowiłem nie kupowac modelu, tylko zimę poświęcić na przestiudiowanie forum itp. Na dobre mi to wyszło, teraz ja sam doskonale wiem co musi mieć/robić mój model, sam wiem czego oczekuję i mówię ci z doświadczenia wiem że tutaj na forum ajk sie pisze pytanie jakieś IM BARDZiEJ SPRECYZUJESZ JE tym lepszą dostaniesz odpowiedź.

zrobisz jak chcesz, to teraz pytanie:
off-road czy on-road?
elektryk czy spalina?
albo inaczej - powiedz co twój model MUSI robić 8)

Tytuł: Krutko
PostNapisane: Pn lis 14, 2005 7:27 pm 

To ma być raczej spalinówka
A teraz jesli OFF to która jest warta uwagi?
A jesli ON to która ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona