Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 3:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 8:06 pm 

Cytuj:
ale ta aparatura niema tylu funkcji co mx-3...

Chyba masz racje, wkońcu aparature kupuje sie na długo (jak nie na zawsze)

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 3:47 pm 

Mam juz tego protona drugi miesiac i powiem, ze mam problem z jej podłączeniem do komputera (podczas grania odbija mi w jedną stronę). Kalibracja nic nie daje. Nie można także korzystac z trymerów gdy aparatura jest podłączona do komputera. Możliwe ze ten problem eliminuje wersja opragramowania 2.0 (ja mam 1.0) - wiem, ze nie jestem/nie byłem odosobniony z tym problemem

Co do użytkowania to zauważyłem, ze nawet sprawnie można jedną ręką sterowac gazem i kierownicą :)

Nadajnik oferuje takze zamienienie stronami górnej części dla osób leworęcznych. Bardzo spodobało mi się to, iż kółeczko od sterowania serwem skrętu opiera się na łożysku - przy poruszaniu kierownicą słychać tylko jak odbijają spręzynki :)

I taka nieistotna moze dla większości rzecz - zarówno nadajnik jak i odbiornik poskręcany jest na zwykłe śrubeczki z główką pod krzyżam, bez żadnych udziwień by uniemozliwić szaremu uzytkownikowi rozłożenie urządzenia.

Same korzystanie z aparatury okazałą się bardzo przyjemnie. Menu, które strzaszyło na początku okazało się intuicyjne - łatwo znaleźć interesująca nas funkcję nawet bez czytania instrukcji jednak nie wyrzucajmy jej, ja nadal nie wiem do czego niektóre opcję służą.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 5:21 pm 

a jak z zasiegiem?

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 5:57 pm 

Testu zasięgu nie robiłem ale na takim placu 40x40 m był w 100% posłuszny.

Wracajac jeszcze do nadajnika to jest dośc prądożerny, ale to moze tak powinno być (moja pierwsza aparatura z wyświetlaczem) - akumulatorki 2400mAh starczają na godzinę do półtorej dlatego postanowiłem w niedalekiej przyszłości zainwestowac w nowe akumulatorki albo pakiet.

Co do umieszczania samego koszyczka z akumulatorkami/bateriami. trzeba instalować go w komorze sposobem - tak wsuwać by kabel schował się w prowadnicy (trzeba to zobaczyć), bo inaczej klapka się niedomknie. A samo klapkę jeśli nie na w środku akumulatora tez trudno otworzyć - tu tez jest wypacowana technika :)

Nadajnik jest tak wyprofilowany, ze powinno się go kłaść na boku (lufą do ziemi :) ) - takie rozwiązanie zmiejsza ryzyko spadnięcia/przewrócenia się urządzenia.

Nadal nie mogę rozkminic do czego służy przycis pod kierownicą (chyba czeka mnie poważna lektura instrukcji)

Wydaje mi się ze aparatura jest bardzo przemyślana. Patrząc na sam odbiornik widac ze postawiono na maksymalna kondensację, ale daleko z nim od wody. płytka na której umieszczone są wszystkie elektroniczne elementy jest częscią obudowy. Wypadałoby to jakos zakleić taśmą izolacyjną. Natomiast bardzo dobrze odbiornik jest zabezpieczony przed piaskiem. Wszystkie łączenia przy wyświetlaczu i wtyczkach są bardzo szczelne.

Z pespektywy osoby, która lubi zabawy ze skracaniem kabli i zmianą wtyczek musze powiedziec ze jestem zadowolony ze nie musze doszlifowywac wtyczek do serwy kupionych w zwykłym sklepie elektronicznym ponieważ wchodzą bez problemu. Ten odbiornik przyjmie każdy standard wtyczek.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 7:08 pm 

witam
z gory zaznaczam ze moja wapowiedz na temat tej aparatury opiera sie tylko i wylacznie na doswiadczeniach moich znajomych ktorzy swego czasu sie w te aparatury zaopatrzyli i po kilku tygodniach poddawali albo posprzedawali
na dzien dzisiejszy nikt w moim gronie na tym nie jezdzi
ta aparatura nie nadaje sie do startow zawodniczych poniewasz sieje po kanalach jezeli ktos potrzebuje tylko i wylacznie do zabawy na parkingu samemu albo najwyzej we dwoch z bardzo oddalonymi kanalami nie ma problemu
ale jezeli na podium stoi dziesieciu zawodnikow to niema szans pojezdzic samemu jak i najblizsze kanaly do tego ktory jest ustawiony
szukalem tez na ten temat wiadomosci w internecie na innych forach i wszedzie to bylo potwierdzone

sam swego czasu bylem prawie przekonany do kupna tej aparatury pniewaz w tej cenie zaden inny produkt nie proponuje tych mozliwosci co Husky i Ken jednach po tych informacjach zrezygnowalem i kupile SX6
przy tej aparaturze nie ma zadnych problemow i wspolpracuje z kazdym odbiornikiem 40 MHz

Robert

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 7:25 pm 

Czyli potwierdza się opinia żeby kupować tylko sprzęt znany i renomowanych firm. Ja nadal polecam Futabe, Ko Propo, Sanwe/Airtronics, Hi-Tec. Szkoda pieniędzy na eksperymenty :)

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 7:26 pm 

To może być prawda. U mnie jest tak ze przy zmianie częstotliwości w nadajniku na sąsiedni kanał i właczonym odbiorniku ze "staryn kanłem" elektryka dostaje drgawek - serwa potrafią sie ruszyć, ale myslałem ze to jakies zakłucenia od komputera, telefonu czy radia bo żadnymi drążkami w nadajniku wtedy nie ruszam.

Tam przy wybieraniu częstotliwości wybiera się jeszcze czy ma być klasa A czy B na klasie B są te drgawki bardziej intensywne. - jak szczatkowo zajrzałem do instrukcji te klasy uzależnione są od tego do jakiego odbiornika próbujemy się podpiąc (jakiego producenta).

Jak będę miał jakies konkretniejsze obserwacje na temat poruszonego problemu podziele się nimi...

Tytuł:
PostNapisane: So lis 12, 2005 8:29 pm 

a moglbys zrobic test zasiegu i zdac relacje?

Tytuł:
PostNapisane: N lis 13, 2005 10:10 pm 

_marcin_ napisał(a):
Mam juz tego protona drugi miesiac i powiem, ze mam problem z jej podłączeniem do komputera (podczas grania odbija mi w jedną stronę). Kalibracja nic nie daje. Nie można także korzystac z trymerów gdy aparatura jest podłączona do komputera. Możliwe ze ten problem eliminuje wersja opragramowania 2.0 (ja mam 1.0) - wiem, ze nie jestem/nie byłem odosobniony z tym problemem
.

Witam
Tez mam ta aparaturę i tez miałem taki problem, wystarczyła mechaniczna regulacja na potencjometrze i już jest ok. więcej na pm

_marcin_ napisał(a):
Nadal nie mogę rozkminic do czego służy przycis pod kierownicą (chyba czeka mnie poważna lektura instrukcji)

Łapiesz czasy okrążeń (jest to w instrukcji)

_marcin_ napisał(a):
To może być prawda. U mnie jest tak ze przy zmianie częstotliwości w nadajniku na sąsiedni kanał i właczonym odbiorniku ze "staryn kanłem" elektryka dostaje drgawek - serwa potrafią sie ruszyć, ale myslałem ze to jakies zakłucenia od komputera, telefonu czy radia bo żadnymi drążkami w nadajniku wtedy nie ruszam.

Sprawdzałem aparaturke na dwóch odbiornikach z kwarcami włączonymi jednocześnie (hitec i jeti) nigdy nie siała na pobliskie kanały. Drgania występują zawsze gdy masz włączony odbiornik a nie nadajesz w tym kanale nic do tego nie ma nadajnik. Z doświadczenia wiem że najlepiej jest zmienić kanał odczekać chwile wyłączyć i włączyć odbiornik lub nadajnik i masz pewność, ze wygenerowana została odpowiednia częstotliwość. Pozdrawiam wszystko jest: www.teamproton.com :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2