Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 4:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 5:23 pm 

Jestem za.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 5:24 pm 

dobrze gadasz :D jestem "ZA"

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 10:50 pm 

Panowie poniewaz jest to zwiazane ogolnie ze zmianami to wpisuje informacje w tym temacie. dotyczy ona jednak tylko zainteresowanych klasa mikro (natomiast podejscie moze sie odbic rowniez na innych klasach jak bedzie ktos chcial cos przewalczyc).

Otoz wlasnie sie dowiedzialem ze silniki bezszczotkowe nie zostana dopuszczone w klasie OPEN. Powiem wam ze krew mnie zalala. Nie wiem czy pamietacie ale juz kilka ladnych tygodni temu wszyscy sie zgodzili i ustalone bylo ze jezdzimy w klasie open rowniez na silnikach bezszczotkowych. Powiem tylko tyle ze czuje sie po prostu zrobiony w balona. Bylo kilka rozmow z Panem Matukinem w tej sprawie, sam prosil zebysmy ustalili czy chcemy czy nie bo to od nas zalezy i co? I g...o, wszyscy sie zgodzili, dostalismy potwierdzeni od sedziow ze bezszczotkowce beda w mikro i ... wydalem cholera 120 dolarow na sprowadzenie tego ze stanow i zrobiono mnie po prostu w trabe, rece mi opadly i odechcialo mi sie wszystkiego. Nie wiem Rafal, Krzysiek, Marek, Krzysiek Jaskot, Artur i inni co wy o tym sadzicie. Przeciez nie mozna nas tak traktowac.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 11:04 pm 

:cry:
dopisuje sie do listy zawiedzionych ... tez sobie w "międzyczasie" kupiłem bezszczotkowca. Szkoda, bo z dyskusji wynikało że będzie można... I wiem że co najmniej jeszcze jedna osoba też kupiła Mambe i M18.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 11:12 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
:cry:
dopisuje sie do listy zawiedzionych ... tez sobie w "międzyczasie" kupiłem bezszczotkowca. Szkoda, bo z dyskusji wynikało że będzie można... I wiem że co najmniej jeszcze jedna osoba też kupiła Mambe i M18.

stary to wynikalo z dyskusji ale mielismy to zapewnione przez Pana Matukina osobiscie. dlatego krew mnie zalala a nie jestem zawiedziony. Po prostu zostalismy oszukani.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 6:30 am 

A jakie jest uzasadnienie tego, że nie możemy używać silników bezszczotkowych. Konkretne powody a nie tylko, że ktoś powiedział NIE. Przecież to my jeździmy w tej klasie i my wydajemy na to pieniądze. Może znowu jakimś osobom z klasy 1:10 przeszkadza to, że my będziemy mieli a oni nie. Może faktycznie nadszedł czas wielkich zmian i wszystkie wspaniałe "organizacje" powinny zostać poddane weryfikacji, lustracji (niepotrzebne skreślić). Wydałem 40 dychy na licencje i wydaje mi się, że firma, która bierze tą kasę ma w głębokim poważaniu nas zawodników i wszystkich modelarzy. Jak się słyszy o takich sytuacjach to wydaje mi się, że lepiej pojeździć sobie na parkingu. Tam przynajmniej nie ma żadnych zasad i nikt nie chce za to pieniędzy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:00 am 

mam nadzieję, że Marek ujawni wreszcie projekt przepisów dla klasy 1/18, który przygotował na zlecenie p. Matukina, abyśmy mogli poznać konkrety, zamiast dyskutować o pogłoskach...

jeżeli jednak to, co napisał Marcin jest prawdą to jestem ogromnie, wielce ROZCZAROWANY. była niepisana, dżentelmeńska umowa co do przepisów w naszej klasie, której jednym z filarów było wprowadzenie silników bezszczotkowych - sprawa ta została postanowiona podczas eliminacji do MP w Kłodzku - wszyscy startujący tam zawodnicy byli ZA.

co komu przeszkadzały silniki bezszczotkowe w klasie mikro? że w innych klasach ich nie ma? że mikro nie może być klasą, która zacznie stosować te silniki? że "zabawkowa" klasa nie jest godna "zaszczytu" bycia pierwszą klasą samochodową RC w Polsce gdzie zastosowano te silniki???

zostało już wykazane, że SILNIKI BEZSZCZOTKOWE są pod każdym względem LEPSZE od silników szczotkowych, a ponadto, w ujęciu całego zezonu są znacząco TAŃSZE.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:41 am 

Marcin Derewiński napisał(a):
Powiem tylko tyle ze czuje sie po prostu zrobiony w balona.

Mam nadzieję ze zrozumiecie teraz moje rozczarowanie i niechęć do współpracy w temacie On-road. Identycznie LOK potraktował Sprinta w Top Stocku i eliminacje do MP w klasach MT na torze Zgierzu.
Gdyby od początku sprawa była postawiona jasno nikt nie byłby rozczarowany i nie poczynił co gorsza inwestycji finansowych. Ogólnie jestem bardzo zniesmaczony brakiem konsekwencji w decyzjach LOK. Zamiast walczyć o zaufanie zawodników i firm, które chcą inwestować udowadnia się wszystkim ze i tak ich zdanie nie ma tu żadnego znaczenia.
P.S.
Moje wypowiedź nie dotyczy silnika bez szczotkowego tylko ogólnego stosunku LOK do reszty świata. Ja straciłem już nadzieję. Ciekawe jak długo wy wytrzymacie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:42 am 

Bo te zawody to jedne wielkie robienie w balona.
Jeżeli ta sama osoba sędziuje i ta sama osoba ustala przepisy to jest tutaj chyba coś nie tak. Panowie nikt nie szanuje naszego czasu i pieniędzy, które wkładamy w to piękne hobby.
Dla kogo są te zawody ?? Dla zawodników czy dla sędziów organizatorów itd ...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:45 am 

Dla działaczy, urzędników i różnej maści "prezesów". Mogą się potem pochwalić, że wspierają różne imprezy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 10:17 am 

spokojnie Panowie - nie róbmy zadymy, dopóki nie ma żadnej oficjalnej informacji...

p.s.
przepisy to nie LOK a CKM

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 10:52 am 

Zgadzam się ze moimi przedmówcami. Co prawda nie mam jeszcze mamby, ale nie mam też zamiaru rezygnować z zakupu tych silników do M18. Ustalenia co do 18 były zaproponowane, przedyskutowane i uzgodnione ze wszystkimi Zawodnikami i p. Matukinem - tak wyglądała sprawa do MP, gdzie nagle p. Matukin zmienił zdanie. Podkreślam, że "propozycja nie używania bezszczotkowców" nie wypłynęła od Zawodników. Oczywiste jest zatem również i moje niezadowolenie i rozczarowanie z tego powodu.
M18 w tym sezonie była klasą promocyjną. Mogliśmy zatem stosować wszystko do "naszych maluchów" na co pozwalała nam zasobność naszego portfela i co było tylko do kupienia gdziekolwiek na świecie. Dzięki temu (i tu padnie ulubione Wasze określenie) robiliśmy "wyścig zbrojeń" :D dla wyłącznie naszej przyjemności, ale to był nasz wybór i nikt nas do tego nie zmuszał. Tak powstała nasza M18open. Wyścig się skończył, bo już więcej narazie kupić się nie da :D Bezszczotkowce to nasza propozycja, nasz wybór (zgoda wszystkich zawodników M18open) i nie rozumiem dlaczego nie możemy ich stosować? Po co takie ograniczenie? Bo napewno nie ekonomika.

Panowie, przedstawiciele Nas Modelarzy w CKM czy w jakimkolwiek "innym ciele" Nas "reprezentujący"

Jak już tu wielokrotnie pisano, to jest NASZE hobby (nie Wasze) i to MY powinniśmy (poprzez naszych przedstawicieli) podejmować decyzje dotyczące Nas (bo to wyłącznie MY finansujemy nasze hobby) a nie dostosowywać się to Waszych pomysłów. Chyba nie normalną jest sytuacja, że zainteresowani się zgadzają, a Ktoś obok mówi, że NIE bo coś tam...

Jeżeli CKM nie reprezentuje Naszych (Modelarzy) interesów, to nie jest to nasz reprezentant. Czas to zmienić.

:D DOPUŚCIĆ BEZSZCZOTKOWCE DO M18open :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 11:14 am 

Witam,

Mam pytanie:
Czy Pan Matukin oficjalnie sie gdzies wypowiedzial na temat dopuszczenia, badz nie, silnikow bezszczotkowych w klasie 1:18?

Jesli nie, to z krytyka powinnismy zaczekac az to zrobi.

Co do przestrzegania badz nie przepisow to moje zdanie jest nastepujace:

Jezeli modelarze i sedziowie w sposob oficjalny nie zostana poinformowanie o istniejacym stanie prawnym (przepisach) to nie mozemy sie spodziewac ze beda oni tych przepisow przestrzegac.
Jezeli Ssejm cos uchwali to ta ustawa staje sie prawem dopiero po opublikowaniu jej w Dzienniku Ustaw.
W naszej sytuacji takim "Dziennikiem Ustaw" powinien byc biuletyn wysylany do wszystkich posiadajacych Licencje Sportowe.

Licencja kosztuje i w jej cenie MUSI byc uwzglednione:

1. Jednorazowe wyslanie do nowego posiadacza Licencji Sportowej pelnego tekstu wszystkich regulaminow i przepisow do ktorych przestrzegania sie zobowiazal podpisujac swoja licencje.

2. Kalendarz imprez wysylany na poczatku sezonu do kazdego posiadacza licencji.

3. Uzupelnienia do regulaminow i przepisow po ich uchwaleniu wysylane do kazdego posiadacza licencji.

Na zakonczenie.
Moim zdaniem wszelkie zmiany w przepisach technicznych klas moga byc wprowadzone za zgoda wiekszosci zawodnikow startujacych w danej klasie a obowiazywac moga dopiero po roku od ich wprowadzenia.

Pozdrowienia,

Marek Pleskacz

P.S.
Jak widac zmiany sa potrzebne i ja oczywiscie jestem ZA.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 12:03 pm 

Bardzo ładna teoria a fakty wyglądają tak:
O zmianach w "klasie" bo takowej nie ma, dowiedzieliśmy się w momencie ogłaszania wyników na MP w Tarnowie.
To są poprostu kpiny.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 12:19 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Bardzo ładna teoria a fakty wyglądają tak:
O zmianach w "klasie" bo takowej nie ma, dowiedzieliśmy się w momencie ogłaszania wyników na MP w Tarnowie.
To są poprostu kpiny.

Witam,

Wydawalo mi sie ze piszemy tutaj o tym co bysmy chcieli.
Wiec napisalem.

Wydaje mi sie rowniez ze placenie za licencje w momencie gdy nie otrzymujemy tych podstawowych informacji jest smieszne.

Jesli nie bedziemy wymagac przed zaplaceniem za licencje to nie powinnismy sie dziwic ze to wszystko tak wyglada.

Marek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona