Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 7:07 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 11:47 am 

Wydaje mi się,że również ważne były by informacje dla właścicieli objektów w jaki sposób LOK uzurpując sobie wyłączność do MP,będzie partycypował w kosztach utrzymania torów.(z tego co wiem kasa za startowe na imprezach LOK idzie do LOK ,a właściciel toru może tylko potem pozamiatać).
Kasa idzie na kartoniki,a nie na asfalt....

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 1:05 pm 

Instytucja właściwą w sensie prawa do rejestracji i udzielania zgody na działaność związkow sportowych jest MENiS, jego Departament Strategii Rozwoju Sportu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 1:49 pm 

Maciej Kapkowski napisał(a):
Instytucja właściwą w sensie prawa do rejestracji i udzielania zgody na działaność związkow sportowych jest MENiS, jego Departament Strategii Rozwoju Sportu.

Witam,
W taki razie trzeba sie dowiedziec czy LOK ma zgode MENiS-u na dzialanie w imieniu nieistniejacego zwiasku sportowego.
Tylko kto nam na to pytanie odpowie?
Pozdrowienia,
Marek Pleskacz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 1:51 pm 

Właśnie po pół godzinie pisania postu serwer jego nie przyjął. Dlatego teraz będzie krócej i podzielone.
Odpowiedź dla p. Ciećiwerza: jeżeli nie jest to wyrażnie napisane w moich wcześniejszych postach to informuję że jestem za zreformowanie i usprawnieniem działalności LOK-u. Nie popieram , przynajmniej na razie innych rozwiązań. Uważam że przy dobrej woli obu stron możliwy jest kompromis i wspólne działanie dla dobra kołowego modelarstwa sportowego. Ale podstawowa sprawa to zrozumienie przez LOK, że w tej całej zabawie najważniejsi sa zawodnicy. Czy to się LOK podoba czy nie to ma on pełnić rolę służebną wobec zawodników ( oczywiście w ramach rozsądku i prawa). Taka też rolę jako zwiazku sportowego wyznacza mu ustawa o kulturze fizycznej.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 2:02 pm 

Odpowiedż dla Ryszarda Gawlika.
Szanowny Ryszardzie. Naisanie tego postu miało służyć wywołaniu dyskusji. Secjalnie nie pisałem w tym miejscu o swoich uwagach bo wszyscy aktywni uczestnicy forum znają lub mogą znależć na tych forum moje zdanie o tym co jest żłego i co uważam że trzeba zmienić.
Nie chciałem też narzucać swojego zdania czy opinii. Dlatego umówiłem sie z paroma osobami, którym na sercu leży dobro i rozwój naszej dyscypliny że w sobotę opracujemy materiały które staną sie podstawą dyskusji na spotkaniu w Kłodzku. Nie sądze aby znalazły sie tam inne rzeczy, niz już opisywane na tym forum. Może po prostu uda nam się je zebrać w jednym miejscu.
Ale poruszana przez Ciebie sprawa ma też drugą stronę. Czy nikt nie ma na tyle odwagi aby napisać : jest dobrze, wszystko mi sie podoba i nie widzę potrzeby zmian. Bo to może tylko ja jestem krzykaczem i pieniaczem. Może ktoś potwierdzi już napisanę na tym forum zdanie: że jak mi sie niepodoba na zawodach krajowych to niech w nich nie biore udziału.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 2:15 pm 

Odpowiedż dla pp. Derewińskiegi i Pleskacza.
Drugą część swojego powyższego postu mogłbym zacytować w tym miejscu.To jedno. Drugie to to że uważam że mogę zabrać głos tylko wtedy gdy mam coś konkretnego do powiedzenia. Może dzisiaj nie jest to w cenie. Ale mam za sobą doświadczenia trzech lat uczestniczenia w zawodach krajowych i licznych zawodach zagranicznych. Do tego prawie 25 letnie doświadczenie zawodowe i do tego dużo lat życia na tym ziemskim padole. To pozwala mi ( tak przynajmniej uważam) na patrzenie dalej niż czubek własnego nosa. A nadmiar wolnego czasu skłania mnie do podejmowania działań dla dobra szerszego grona. A upoważniają mnie do tego licze głosy poparcia pisane na tm forum jak i przekazywane osobiści. Tak jak napisałem we wcześniejszym poście : nie jestem sam, jest nas sporo i chcemy aby było lepiej. Szanuję kolegów miłość do "18". Ale na tym nie kończy się świat modelarstwa kołowego. Nawet na naszym "podwórku"
Tadeusz Żelazo
PS. To rozpoczety przez niktórych zawodników "wyścig zbrojeń" w "18" powoduje że nasza "18" leży sobie spokojnie na półce i czeka na lepsze czasy. Takie jak np. zawody na Słowacji gdzie trzeba miec silnik 180 i 5 ogniw.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 2:43 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Odpowiedż dla pp. Derewińskiegi i Pleskacza.
Drugą część swojego powyższego postu mogłbym zacytować w tym miejscu.To jedno. Drugie to to że uważam że mogę zabrać głos tylko wtedy gdy mam coś konkretnego do powiedzenia. Może dzisiaj nie jest to w cenie. Ale mam za sobą doświadczenia trzech lat uczestniczenia w zawodach krajowych i licznych zawodach zagranicznych. Do tego prawie 25 letnie doświadczenie zawodowe i do tego dużo lat życia na tym ziemskim padole. To pozwala mi ( tak przynajmniej uważam) na patrzenie dalej niż czubek własnego nosa. A nadmiar wolnego czasu skłania mnie do podejmowania działań dla dobra szerszego grona. A upoważniają mnie do tego licze głosy poparcia pisane na tm forum jak i przekazywane osobiści. Tak jak napisałem we wcześniejszym poście : nie jestem sam, jest nas sporo i chcemy aby było lepiej. Szanuję kolegów miłość do "18". Ale na tym nie kończy się świat modelarstwa kołowego. Nawet na naszym "podwórku"
Tadeusz Żelazo
PS. To rozpoczety przez niktórych zawodników "wyścig zbrojeń" w "18" powoduje że nasza "18" leży sobie spokojnie na półce i czeka na lepsze czasy. Takie jak np. zawody na Słowacji gdzie trzeba miec silnik 180 i 5 ogniw.

Witam,
Nie wiem co ma wspolnego rozpoczety przez Pana temat (bardzo wazny) z niedawna dyskusja o modelach w skali 1:18.

Moja prosba dotyczyla zagadnien i dzialan LOK-u ktore Pan sam okreslil jako niezgodne z obowiazujacym prawem.
Skoro Pan je widzi to dlaczego sie Pan swoimi konkretnymi obserwacjami tutaj z nami nie podzieli?
Bylby wtedy temat do konkretnej i konstruktywnej dyskusji.
Przytaczanie tutaj swoich zaslug na polu modelarstwa czy ogolnie zycia niczemu nie sluzy bo wartosc czlowieka mozna ocenic po jego czynach a nie slowach.

Pozdrowienia,

Marek Pleskacz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 3:10 pm 

Do Marka Pleskacza.
Przecież chodzi o to żeby LOK nie ograniczał się do zbierania kasy i wydawania licencji,żeby uczestniczył w organizowaniu zawodów(np.5 sędziów,pomóc w organizowaniu objektów itp.).Po prostu,żeby zaczął myśleć o nas zawodnikach.
Tu chodzi nie o znalezienie winnego,ale danie "kopa"do ruszenia z miejsca.
Pozdrawiam wszystkich zawodników,szkoda że nie będę w Kłodzku,ale inne zżeszenie sportowe zafundowało mi obóz.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 3:16 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Do Marka Pleskacza.
Przecież chodzi o to żeby LOK nie ograniczał się do zbierania kasy i wydawania licencji,żeby uczestniczył w organizowaniu zawodów(np.5 sędziów,pomóc w organizowaniu objektów itp.).Po prostu,żeby zaczął myśleć o nas zawodnikach.
Tu chodzi nie o znalezienie winnego,ale danie "kopa"do ruszenia z miejsca.
Pozdrawiam wszystkich zawodników,szkoda że nie będę w Kłodzku,ale inne zżeszenie sportowe zafundowało mi obóz.

Panie Filipie,

Ja sie z Pane zgadzam w calej rozciaglosci.
Problem tylko w tym ze mowienie ze jest zle i ze LOK lamie prawo nic nie zalatwi.
Trzeba wykazac gdzie LOK lamie prawo i na bazie istniejacego prawa wymagac od LOK-u zachowania zgodnego z tym prawem.

Pozdrowienia,
Marek Pleskacz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 3:19 pm 

Staram się nie denerwować. Tylko "szanowny" p.Pleskacz może mi przytoczy fragment moich wypowiedzi o tych moich zasługach dla modelarstwa. Wypowiedź ta świadczy albo o złej woli albo o pewnym poziomie intelektualnym. Razem z wypowiedziami p.Derewińskiego tworzą jedną całość. W polityce ktoś kiedyś proponował aby otoczyć Warszawę wysokim murem, aby Warszafka mogła zyc swoim życiem. Z przykrością stwierdzam że tak samo powinno byc i w modelarstwie.
Tadeusz Żelazo
PS. Jak napisałem wyżej pisałem post ponad pół godziny. Przedstawiłem w nim swoje uwagi. Nie wziąłem tylko pod uwagę tego że przy tak długim czasie serwer mnie wyloguje i mój tak mozolnie pisany post zniknie bezpowrotnie. Napiszę go jeszcze raz. I wcale nie spodziewam sie że pp. Derewiński i Pleskacz przyznają mi chociaż w jednym punkcie rację.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 3:36 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Staram się nie denerwować. Tylko "szanowny" p.Pleskacz może mi przytoczy fragment moich wypowiedzi o tych moich zasługach dla modelarstwa.

Moze ten cytat z Panskiej wypowiedzi przywroci Panu pamiec.

Paweł Żelazo napisał(a):
Może dzisiaj nie jest to w cenie. Ale mam za sobą doświadczenia trzech lat uczestniczenia w zawodach krajowych i licznych zawodach zagranicznych. Do tego prawie 25 letnie doświadczenie zawodowe i do tego dużo lat życia na tym ziemskim padole. To pozwala mi ( tak przynajmniej uważam) na patrzenie dalej niż czubek własnego nosa.

Z dalszych Pana wypowiedzi wynika jednak ze nie pozwala.

Cytuj:
Wypowiedź ta świadczy albo o złej woli albo o pewnym poziomie intelektualnym. Razem z wypowiedziami p.Derewińskiego tworzą jedną całość. W polityce ktoś kiedyś proponował aby otoczyć Warszawę wysokim murem, aby Warszafka mogła zyc swoim życiem. Z przykrością stwierdzam że tak samo powinno byc i w modelarstwie.
Tadeusz Żelazo
PS. Jak napisałem wyżej pisałem post ponad pół godziny. Przedstawiłem w nim swoje uwagi. Nie wziąłem tylko pod uwagę tego że przy tak długim czasie serwer mnie wyloguje i mój tak mozolnie pisany post zniknie bezpowrotnie. Napiszę go jeszcze raz. I wcale nie spodziewam sie że pp. Derewiński i Pleskacz przyznają mi chociaż w jednym punkcie rację.

Czy Pan Tadeusz Żelazo vel Paweł Żelazo potrafi napisac cos konkretnego w temacie ktory sam rozpoczal bez uciekania sie do niczym nie uzasadnionych personalnych wycieczek przeciwo innym dyskutantom.

Marek Pleskacz

Ostatnio edytowano Pt sie 19, 2005 6:22 pm przez Marek Pleskacz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 4:21 pm 

wypowiedz Marka Pleskacza dokladnie odwzorowuje to co chcialem ujac w swojej pierwszej wypowiedzi. Ja nie uciekam sie do zadnych sarkastycznych uwag i do wycieczek personalnych co niestety Panu Żelazo zdarza sie nader czesto tylko chcialem sie po prostu dowiedziec o jakis konkretach, nic wiecej. Jezeli jest zle to prosze powiedziec gdzie jest zle i dokladnie co jest zle wraz z przykladami. Otworzy nam to zapewne oczy i wtedy bedziemy mieli o czym dyskutowac a nie bic piane bo uzywa sie argumentow p.t. wszyscy cos robia albo jest zle. Co to znaczy wszyscy i co to znaczy zle, konkretnie.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 5:35 pm 

Moze maly Quiz bo chyba ktos nie dokladnie czyta forum :D :D :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 6:29 pm 

Widzę że jestem ulubieńcem grona osób ktore roboczo określam "warszafką'". Bo jeżeli piszę
Cytuj:
Nie chciałem też narzucać swojego zdania czy opinii. Dlatego umówiłem sie z paroma osobami, którym na sercu leży dobro i rozwój naszej dyscypliny że w sobotę opracujemy materiały które staną sie podstawą dyskusji na spotkaniu w Kłodzku. Nie sądze aby znalazły sie tam inne rzeczy, niz już opisywane na tym forum. Może po prostu uda nam się je zebrać w jednym miejscu.

a Artur pisze konkrety a niektórzy dalej proszą o
Cytuj:
tylko chcialem sie po prostu dowiedziec o jakis konkretach, nic wiecej

to ja faktycznie mam rację pisząc
Cytuj:
Wypowiedź ta świadczy albo o złej woli albo o pewnym poziomie intelektualnym.

Dlatego zaraz pozwolę sobie na napisanie konkretów nie czekajac na sobotę. Reakcję na to co napiszę tzw. warszafki i tak znam. Ale zmusze ją chociaż do jakiegoś wysiłku intelektualnego.
Tadeusz Żelazo

Ostatnio edytowano Pt sie 19, 2005 6:32 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 19, 2005 6:31 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Moze maly Quiz bo chyba ktos nie dokladnie czyta forum :D :D :D :D :D :D :D

Witam,
Moze ja cos przeoczylem ale nie widzialem zeby ktos na forum podawal konkretne przyklady lamania obowiazujacego w Polsce prawa przez LOK.
Pan Tadeusz w swoim pierwszym poscie napisal ze zna takie przyklady.
Jednakze ich nie podaje.
Pozdrowienia,
Marek Pleskacz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona