Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 6:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:04 pm 

Na wstepie moze zle sie wyrazilem, slowo "kombinuje" uzylem w pozytywnym znaczeniu, znaczy ze ktos ma pomysl, wizje, rozwiazanie problemu a nie "kombinuje" znaczy cwaniak i kombinator.
Po drugie wiem ze wplata zweryfikuje liste chentych. I teraz zeby byla jasnosc, zalozenie jest takie ze kupujemy pchcelki jak zbierzemy 30 sztuk do zakupu. Czyli jezeli nie bedzie 30 sztuk do kupienia to nie kupujemy przez LOK, takie jest zalozenie. Wiec dlatego ta liste zebralem zeby zobaczyc ilu jest chetnych, z listy wynika ze bedzie 30 wiec moge zajac sie tematem dalej. Powtarzam jezeli okaze sie ze nie ma 30 sztuk to po prostu nie ma tematu i nie ma listy. Bedziemy musieli cos "wykombinowac" inaczej i po innej cenie. Dlatego wlasnie na razie ograniczylismy sie tylko do zebrania listy chentych.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:06 pm 

Jeśli organizator zakupu tych pchełek nie zagwarantuje ich zakupu do czasu pierwszego użycia urządzenia na zawodach będę zmuszony również do rezygnacji z zakupu tą drogą. Niestety.
Dla prowadzących transakcję, tak pro forma, przypominam o ryzyku kursowym jakie wystąpi przy zbieraniu pieniędzy.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:21 pm 

Marcin Derewiński napisał(a):
Trzecim krokiem po wpłaceniu pieniędzy będzie zamówienie pchełek a potem odbiór, tak to w skrócie będzie wyglądało.

Czegoś tu nie rozumiem - to znaczy, że płacimy (komu) za pchełki, a potem nasze pieniądze gdzieć wędrują i czekamy na towar?
Tzn, że do czyjejś kieszeni (prywatnej, czy firmowej) trafia z grubsza licząc ponad 10.000 zł bez gwarancji otrzymania towaru? - A dlaczego nie można zapłacić przy odbiorze pchełek? Czyżby ten, ktoś się ma zająć ich sprowadzaniem nie dysponował odpowiednim zabezpieczeniem finansowym do przeprowadzenia transakcji?
Chciałbym otrzymać odpowiedź kto będzie w Polsce sprzedawcą.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:30 pm 

chetnie bym ci Jacku na to pytanie odpowiedzial ale niestety nie wiem. Jak juz wczesniej wspomnialem bede rozmawial z Panem Zbyszkiem na ten temat. Wierz mi ze ja tez jestem tym zainteresowany i na pewno nie pozwole na to zeby doszlo do jakiegokolwiek szfindlu. Ale niestety najpierw płacimy, LOK-owi zeby byla jasnosc, potem odbieramy towar, tyle. wszystko bedzie zorganizowane tak aby kazdy z nas zaplacil raz, bez ryzyka kursowego jak wspomnial tomek. Dlatego wedlug mnie najlepszym wyjsciem byloby wplacanie pieniedzy w obcej alucie zeby kazdy z nas mial dokladnie te 62 euro. Nie ukrywam ze nie znam sie na ebankowosci i mozliwe ze nie bedzie to mozliwe ale.... czekam na razie na odpowiedz. Nic wiecej nie wiem na dzien dzisiejszy.

Pozdro chlopaki, dobrze ze monitorujecie sprawe i dbacie o to zeby bylo ok. Jak wykryjecie jeszcze jakies problemy to walcie od razu na forum to postaram sie je obgadac. Na pewno bede czynnie uczestniczyl w temacie do gdzies tak 24 lipca. Potem niestety 2 tygodnie przerwy wiec moge nie odpowiadac na posty.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:31 pm 

Jacek, a czy Ty nie mógłbyś sprowadzić tych pchełek biorąc pod uwagę listę chętnych. Bo tak naprawdę to faktycznie nie wiadomo jak to ma być, LOK kupi AMB, a potem dopiero będzie dokupował pchełki? No bo chyba nie myślisz, że ma to Marcin finalizować.
Oczywiście problem różnic kursowych istnieje, no chyba że będziemy wpłacać w EURO

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 11:33 pm 

Marcin Derewiński napisał(a):
Dlatego wedlug mnie najlepszym wyjsciem byloby wplacanie pieniedzy w obcej alucie zeby kazdy z nas mial dokladnie te 62 euro.

Nie sądzę (właściwie to jestem pewien), żeby w tym przypadku byłoby to możliwe.
Nie chodzi tu o 62 euro +VAT+ koszty transportu?

Tomek Massalski

Ostatnio edytowano Pt lip 15, 2005 8:45 am przez Tomek Massalski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 11:37 pm 

Ja zamówiłem 4 szt. indywidualnych pchełek w cenie równowartości 62 Euro BRUTTO, gdyż taka cena została potwierdzona na zawodach w Tarnowie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 5:41 am 

Jak widać dobre chęci nie wystarczą do załatwienia tego lub innego tematu. A ze strony LOK-u jak zwykle widać brak profesonalizmu. I wpuszcza LOK w "maliny" kolejną osobę. Teraz to nie chodzi o monitorowanie tematu. Teraz to chodzi o porządne jego załatwienie. Wydaje mi się że LOK nie jest w stanie tego zrobić. Dlatego moja propozycja dla Jacka Ochocińskiego. Może ty przejmiesz temat zakupu indywidualnych pchełek. Masz w interesach i w imporcie doświadczenie. Ale jeżeli podejmiesz się tematu to na Twoim miejscu pobierał bym zaliczki od chętnych. Chyba że masz dużo kasy, którą możesz zamrozić. Pozdrawiam. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 9:09 am 
Raflee

Ja od jakiegos czasu unikam przedplaty... wygralem raz na ebayu regla (GM SX12W) wyslalem do niemiec kase i juz nie zobaczylem ani moich pieniadzy, ani regulatora... a sprzedajacy mial 45 pozytywnych komentarzy... nie pisze tego, zeby ktos z tego powodu rezygnowal, ale moze moznaby znalesc jakies inne rozwiazanie... suma pieniadzy przeznaczona na pchelki jest spora wiec moze znalazlaby sie inna mozliwosc zaplaty... to wszystko zalezy od sprzedajacego. Najlepsza bylaby np. zaliczna x zl a po odebraniu paczki reszta... rozne przypadki sie zdarzaja i lepiej czasami troche sie zabezpieczyc... temat mnie juz nie dotyczy, ale chcialem tylko to dodac do tego tematu...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 9:56 am 

PANIE ZBIGNIEWIE !!! Jest pytanie . Czy LOK sam bedzie sprowadzał AMB , czy będzie korzystał z pośrednika ?

A może tak ; LOK udostępnia konto , my wpłacamy po 50 pln zaliczki , LOK wykłada kasę i sprowadza pchły , my je wykupujemy . Myślę , że to proste .

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 9:58 am 

A gdzie to AMB ma najbliższy sklep? może warto wsiąść w samochód i pojechać tam i kupić....

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 10:02 am 

Holandia

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 10:08 am 

No to nie można tam pojechać po te pchły? Czy ktoś kto chce kupić 30 pcheł, płacąc gotówką (kartą) nie jest poważnym klientem? czy trzeba negocjować miesiącami i czekać niewiadomo na co? chyba na zniecierpliwienie Zawodników, którzy machną w końcu ręką na taki układ...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 10:15 am 

Mozna, nawet Grzesiek Rojna zaoferowal sie ze moze tam pojechac juz dawno temu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 15, 2005 10:22 am 

Nie tylko Grzesiek, ja też pisałem - nawet na tym forum - że wystarczy mi PODPISANE PRZEZ KOMPETENTNĄ OSOBĘ zamówienie na zestaw "klubowy" AMB, a wsiadam w samochów i przywożę zestaw oraz - "mrożąc" gotówkę - odpowiednią liczbę indywidualnych pchełek - oceniałem tę liczbę na 35. Teraz jednak, ponieważ LOK sam prowadzi sprawy zakupu AMB, moja pozycja jako pośrednika w zakupie jest niepoważna, więc sprawę uznaję za nieaktualną. Pytanie mam jednak jeszcze jedno - mimo, że nikt na razie nie odpowiedział na moje poprzednie:
A jeśli wszyscy już kupią sobie "przedpłacone pchełki", zostaną one wysłane i rozdane, i wtedy pojawi się jeden lub dwóch kolejnych chętnych? - skąd weźmiecie je wtedy?
Pozdrawiam wszystkich niekrzyczących.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona