Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 9:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 16, 2014 8:10 pm 

Michał Głąb napisał(a):
Wypowiem się tak: Nie ważne jak, ważne że jest.

Może kiedyś... Ale w dzisiejszej dobie Organizator powinien trzymać jakiś poziom (najlepiej wysoki ), zwłaszcza że wielu zawodników musi dojechać ... set kilometrów i nie chce zastać bylejakości.
Zwłaszcza, że jest (ma być) to Eliminacja Mistrzostw Polski.
Szanujmy się wzajemnie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 9:50 pm 

Michał Głąb napisał(a):
Wow. Jak bym widział dzieciaka z osiedla co się chwali że ma większego lizaka.
Wypowiem się tak: Nie ważne jak, ważne że jest.

Kolego Głąb (w języku polskim odmienia się nazwiska,ale w tym przypadku może zostać źle zrozumiane) ,na naszym "lizaku" wychodzi tor o długości około 110-130 m długości.
Być może jesteś specjalistą od podwórkowego współzawodnictwa w lizaniu,ale tu mowa jest o potencjalnych Eliminacjach Mistrzostw Polski.
Zamiast zgłębiać podwórkowe meandry,zapoznaj się z przepisami obowiązującymi na tych zawodach. W przepisach sportowych jest rozdział 2 pod tytułem "Specyfikacja toru".
Chociaż w historii zawodów przeżyliśmy już zmiany przepisów w nocy przed zawodami,teraz na dwa dni zmienia się lokalizację,to obecność Ministerstwa jako organizatora zobowiązuje do przestrzegania własnych przepisów.
A jeszcze serwis musi mieć minimum komfortu.
Osobiście wolę mieć dużego lizaka,niż małego ubabranego... :D :D
Ps.a właściwie to może masz rację.Szkoda że nie podpowiedziałeś organizatorom EURO 2012 ,że można grać na Orlikach. Po ch....usteczkę nam te stadiony.Orlików mamy w ciul... Zostały nam "lizaki" których w "japę" nie można wsadzić,a w Warszawie mamy "loda"...

Ps2.sprawa jest poważna a ja robię sobie jaja...awaria jest nie w kij dmuchać... http://www.konstancinjeziorna.pl/index. ... ws_id=1771 . Jeden sędzia nawalił i całe modelarstwo polskie się obs.....rało.

Ludzie czy wy nie widzicie,że nadszedł czas żeby usiąść przy stole i zadbać o siebie. Przecież kłamstwo za kłamstwem.Chory sędzia czy awaria?

Ostatnio edytowano Cz sty 16, 2014 10:03 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 10:00 pm 
Administrator forum

Niestety dla Ciebie Michale, przedmówcy maja rację.
Żeby dyskutować trzeba na początek zapoznać się z obowiązującymi przepisami.

Tor o wymiarach 10x25m tonie tor ale "torcik" do zabawy a nie jazdy 10 modelami w finale - chyba że po ovalu.

A twierdzenie, że nie ważne jaki ale ważne że jest ma rację bytu na zawodach na placyku pod marketem (chociaż i tam tory bywały o wiele większe)

Albo robi się coś porządnie, albo nie nazywa się tego szumnie Eliminacją MP tylko robi się imprezę rekreacyjną dla dzieci i młodzieży.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 10:03 pm 

Może i macie rację że tor jest za mały. Jest jak jest i moim zdaniem lepiej by było cokolwiek niż wielkie nic.
Na dodatek napisałem posta nie ze względu na to że pan Lesław nie ma racji tylko z tego jak pisze swoje posty.
Prościej było napisać że tor jest za mały a nie od razu wyśmiewać innych i chwalić się swoim.

Ostatnio edytowano Cz sty 16, 2014 10:14 pm przez Michał Głąb, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 10:03 pm 

http://www.konstancinjeziorna.pl/index. ... ws_id=1771

cyrk ...

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 10:27 pm 
Administrator forum

Odwołano konkurs powołano eliminację :P

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 10:46 pm 

Michał Głąb napisał(a):
Może i macie rację że tor jest za mały. Jest jak jest i moim zdaniem lepiej by było cokolwiek niż wielkie nic.
Na dodatek napisałem posta nie ze względu na to że pan Lesław nie ma racji tylko z tego jak pisze swoje posty.
Prościej było napisać że tor jest za mały a nie od razu wyśmiewać innych i chwalić się swoim.

Widzisz i to jest problem z młodymi ludźmi bo zapewne nie masz 60 lat jak ja. Tekst trzeba rozumieć. Podałem wymiary dla orientacji.Ci którzy byli w Ścinawce będą mieli jakiś pogląd.
Ja mam gdzieś jaki mają tor,ale sprzęt do ścigania kosztuje trochę kasy.Sztucznie pompuje się ludzi żeby ślepo wierzyli i przez to tracą szacunek do siebie.
A cel jest jeden,utrzymać paru urzędasów .
Czy takie tłumaczenie jak przytoczył Michał nie robi z wszystkich, którzy wydali ciężką kasę na modele,durni ?
Gdyby było z sędziami tak jak kiedyś pisaliśmy ,takie tłumaczenie nie miało by miejsca. A co z zarezerwowanymi hotelami.Odległość pomiędzy tymi adresami jest około 30 km.
Ps.polecam przyjrzeć się plakatowi na stronie podanej przez Michała...znalazła się tam jakaś jednostka bojowa...jaja jak berety.
Szkoda Wróblika,że tak się daje i uczestniczy w tym procederze. To działanie na szkodę modelarstwa .Tak strasznie zniechęca.

PostNapisane: Cz sty 16, 2014 11:54 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Odwołano konkurs powołano eliminację :P

Odwołali 14.01.2014r a dzisiaj jest prawie 17.01.2014r i na ,, Słusznej Stronie " nic o odwołaniu nie piszą . ( 16.01.2014 edytowali no i co z tego) .

Ferdek Kiepski to przy nich w ogóle nieśmieszny facet. :lol:

A sędziów wydaje mi się że tam więcej mają nie ?

Dla mnie osobiście to kpina i skandal. :idea:

Może chociaż jednej osobie więcej klapki z oczu spadną. :wink:

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 12:09 am 

Powoli i ja do wyjazdu się zniechęcam. Tor dla mnie może byc mały i nawet nie za równy i jeszcze daleko od domu, innym przeciwnościom też lubię stawiac czoła.
Ale bardzo nie lubię jak robi się ze mnie WARIATA, a tak to zaczynam odbierac.
Do tej pory jak sędzia zachorował, to zawody prowadził inny, a tu następna perełka zaraz po nowej nazwie zawodów (konkursie) - sędzia chory - no to zmiana lokalizacji... no tego to już troszkę za wiele, nawet jak dla mnie.
Oficjalna wersja LOKu - awaria, oficjalna wersja Konstancina - choroba ???
Zaczyna mnie to drażnic, a jeszcze wczoraj było inaczej.

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 12:13 am 

Cyrk na kołach :)

P.S. Ciekawe kto ma prawa do zdjęcia tego Subaru. Czy to twórca plakatu zapłacił za możliwość skorzystania z fotografii czy to może Subaru płaci organizatorowi za możliwość promocji swojego produktu i wreszcie ile % z tego dostał Peter Solberg :)

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 5:37 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Cyrk na kołach :)

P.S. Ciekawe kto ma prawa do zdjęcia tego Subaru. Czy to twórca plakatu zapłacił za możliwość skorzystania z fotografii czy to może Subaru płaci organizatorowi za możliwość promocji swojego produktu i wreszcie ile % z tego dostał Peter Solberg :)

Widać gdzie sięgają korzenie osób odpowiedzialnych za to.Za komuny nie było takich problemów...

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 6:53 pm 

niejaki Jodła na Fejsie napisał(a):
... My mamy swój cykl letni z cennymi nagrodami fajna frekwencja, robimy treningi, a ze względu na współpracę wieloletnia nie kopie sie leżącego od nich wszystko sie zaczęło.

Ja pier...... to w Warszawie są ludzie ,którzy wołają "komuno wróć".
Fajny argument na to żeby popierać LOK. Gdyby Maciek pogonił LOKowców i zaczął robić zawody swoje ,na pewno spotkałby się z wyrozumiałością i pomocą.
LOK to fałsz i obłuda... Marcin z Gadki przejrzał na oczy to i mam nadzieję,że Maciek Wróblik poczuje jak jest dy****...

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 8:57 pm 

Nie jaki Jodła to ja i Panie Lesławie kto kogo dy*** to nie Pana sprWa no chyba ze byl Pan materacem My juz nie raz sie spinalismy nie sadze ze forum to miejsce na obrazanie innych my tak podchodzimy do tego Wy inaczej. I niech tak zostanie. Maciek sie zadeklarował i chce to dokończyć. Zapraszamy na zawody.

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 9:17 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Zapraszamy na zawody.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Które :?:
te co miały być czy te które albo będą albo nie :?: :?: :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja też zapraszam.

http://www.pmmsrc.pl/

I niema że będą albo nie będą.

PostNapisane: Pt sty 17, 2014 9:25 pm 

Te które jutro będą ja do Was nie przyjadę chyba ze zrobicie off road. To chętnie. Mi poprostu nie pasują płaskie. Ale nie wspinam sie jak klub do którego należę coś organizuje i pomagam. Tylko dlatego żeby inni pojezdzili bez względu na sytuacje. Na to co mieliśmy do zrobienia w dwa dni jest dobrze. A jak bedzie napewno sie dowiecie z sieci od znajomych.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona