LUKASZdiy napisał(a):
1. Wiem, że powinienem wymienić silnik na jakąś bezszczotkę? Co polecacie ile zwojów bo słyszałem już tyle opinii...(co prawda odsunie się to w czasie bo po zakupie 3 pakietów 5000, ładowarki + modelu, obecnie moje fundusze muszą sie zregenerować min 2 msc)
wszystko zależy od budżetu...
LUKASZdiy napisał(a):
2. Obecnie w modelu mam założona zębatkę atakująca 26, jako że i tak jeżdżę na zlimitaowym gazie do ok 70 %, z artykułów w sieci wywnioskowałem iż wymiana na 21 zębów (może mniej?), powinna przynieść korzyści w postaci odciążenia silnika, lepszego przyspieszenia, mniejszego poboru prądu z aku, dobrze kombinuję? Prędkośc na torze w Toruniu max chyba nie ma, aż takiego znaczenia prawda?
jak masz tera 26T to przesiadka na 21 to będzie dość znacząca różnica, koszt zębatki atakującej nie jest duży kup sobie parę i testuj która Ci bardziej pasuje. Wybierz się na jakiś spot w Twoim mieście i może ktoś Ci pożyczy na godzinę zębatkę do testu.
LUKASZdiy napisał(a):
3. Jakie ustawienia polecacie, model kupiłem jako przygotowany do driftu, jednak ten styl zabawy nie przypadł mi do gustu, jakie są optymalne ustawienia zawieszenia w modelu do rajdów, rally cross, co zmienić w zawiasie??
Musi być wysoko i miękko, bez stabilizatorów. Wydłuż sobie amory żeby był wysoko i wlej do nich miękki olej numer 10wt. Dodatkowo powiększ sobie skręt.
LUKASZdiy napisał(a):
4. Opony to pirelli (może zaopatrzeć sie w inny komplecik gumek?)
W zależności od nawierzchni, rajdy RC są czasem po asfalcie czasem po ziemi czasem po szutrze...
LUKASZdiy napisał(a):
5. Co powinienem wsiąść pod uwagę przy planowaniu tuningu modelu do rajdów, crossu?
Zawieszenie, skręt, szybkie serwo, zabezpiecz sobie wnętrze modelu przed brudem... trzeba jeździć i uczyć się na własnych błędach. Na szczęście RC to nie jest kosztowna zabawa jak urwiesz wahacz to sobie zawsze możesz dokupić (bawię się w rajdy prawdziwymi autami i tam jest trochę inaczej).
1:10 E-revo Brushless
1:10 Revo 3.3 Devil
1:10 TT-01 Alu BL
Sprzedane1:14 Scania R620 Highline
Sprzedane1:10 W budowie, nadal - Man Kat 8x8
1:16 Traxxas Fiesta - Ken Block
1:10 Traxxas Spartan
FILMY - moje modele