Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:11 pm

Autor
PostNapisane: Pn gru 31, 2012 2:01 pm 

Witam, mam donwas pare pytan, mam nadzieje ze mi pomozecie.

1. ile bedzie zyc silnik nitro (w litrach) seryjnie montowany w losi Ten-T? Dodam, ze ma juz wyjezdzone 2 litry, co okolo 5 litrow bede czyscil silnik, nie bede go katował zbyt mocno, zadnych pagórkow raz na jakis czas jakies skoki, a tak to glownie jazda po szutrze, piachu.

2. jak juz silnik zakonczy swoj zywot to?? słyszalem ze bedzie treba zakupic tylko zestaw naprawczy tłok+ cylinder?

3. na co trzeba jeszcze uwazac przy silnikach nitro? Tzn co remontowac, co wymieniac conjakis czas itp

4. Jakie serwo na gaz i na skret do losi Ten-t? i czy ta orginalna bateria starczy na zasilanie dwoch trohe mocniejszych?

5. jakich dobrych uzywac oleji aro i afo? (chodzi mi o firmy) takich juz pozadnych, nie byle jakich.

6. jaka temperatura max dla silnika nitro?

Dziekuje z gory za odp, licze na wasza pomoc

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 01, 2013 2:23 pm 

1.To nie są wyżyłowane silniki,więc mysle,że pożyje jakieś 30-35l. w sumie,może więcej.
2.Można kupic reperaturke,ale moim zdaniem sie nie oplaca,bo jak kupisz tuleje i tłok,to ci moze za chwile korba pasc albo łożyska.
3.Zalewaj ARO po każdej jeździe,dbaj o czysty filtr powietrza,nasączaj go AFO,Kontroluj cały czas temp.silnika,ustawienia itp.Możesz też od czasu do czasu go rozebrac i sprawdzic luzy na korbie itp.
4.Tego to nie wiem.
5.Ja używam ultimate i jakiegos Ansmana,ale też dobre
6.130st na głowicy to idealna temperatura dla silnika,tylko pamiętaj,aby go nie przegrzac.Jeśli mierzysz temp.na bloku to ok.150st

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość