Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 10:27 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz cze 07, 2012 9:58 pm 

Hehe, nie o to mi chodziło, że szarpie jak przy sensorowych. tylko o to, że to szarpanie pozwala mi na baaardzo pooowooolną jazdę tak jak przy sensorowych :P
żeby znalezienie zębatki z takim modułem i tak małą ilością zębów było takie łatwe :P Ale mam zamiar znaleść taką zębatkę, bo idzą do mnie pakiety 6s :twisted:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz cze 07, 2012 9:59 pm 

nie zmieniaj naraze zebatki .zostaw ta co masz , ja tez mialemcogging czylli poprostusilnik niema mocyruszyc modelem (zamaly prad na starcie) musisz to wyregulowactimingiem w reglu tj masztiming: very low, low,normal,high badz very high sprobuj od poczatku od najslabszego i bedzie dobrze:) zobaczysz

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 10:06 am 

Sttigg napisał(a):
żeby znalezienie zębatki z takim modułem i tak małą ilością zębów było takie łatwe

Ile masz zębów ? Najmniejszą jaką znalazłem to 12T
http://www.ebay.com/itm/Integy-Alum-5MM ... 2a1bf1ef1d

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 11:15 am 

Teraz mam 14t, więc 12t byłoby leprze (choć do 6s chciałbym jeszcze mniejszą) ale ta co podałeś jest strasznie gruba i się nie zmieści :/
Ważyłem model i razem z pakietami ma 5,8kg :P

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 12:27 pm 

Mniejszych już chyba nie ma z tym modułem.
Gdzie się nie zmieści ?
Moje plastikowe e-revo z 6s waży niecałe 5kg, więc ten Twój nie jest wcale wyjątkowo ciężki.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 8:35 pm 

http://img21.otofotki.pl/nv91_000_0002.JPG.html tu widać, gdzie bu się nie mieściła.
No i tak myślałem, że będzie ważył ponad 6kg, w sumie z pakietami 6s b będzie ważył więcej :P

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 10:09 pm 

Zmierz ten otwór, bo atak co podałem ma 14mm średnicy.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 11:17 pm 

Ralf2107 napisał(a):
Zmierz ten otwór, bo atak co podałem ma 14mm średnicy.

atak nie manic do znaczenia ( jego srednica ) poczatek ataku jest zawsze zrobiony na dystansie chyba ze srednica zebatki jest rowna srednic jej dystansu.Mam zebatke castera 9t i tak jest:) mam mase zebatek i wszystkie pasuja do mocowania ktore wykonalem;)

nie zmieniaj zebatki , mowie Ci pobaw sie ustawieniami timingu - da sie to ustawic - rozny timing jest odpowiedni do roznych silnikow musisz go poprostu dobrze dobrac - aha i moim zdaniem 6 s to bedzie za duzo:) zobaczysz jak pojezdzisz - Stigg niedlugo bede mial tkie mikrouklady ktore beda -

zabezpieczeniem przed przegrzaniem silnika - w momencie przegrzania poprostu beda brzeczek takjak buzzer wmierniku lipo aaaa i tempreature odciecia bedzie mozna regulowac:) 65-75-85 stopni przy pomocy przyciusku wszystko bedzie bardzo male:) koszt okolo 25 zł:) wiec mysle ze wart szczegolnie ze malo jest silnikow 3674 ktore nie grzeja sie na 6s:P ja tam wole byc przezorny :P

PostNapisane: So cze 09, 2012 9:19 am 

torque3 napisał(a):
atak nie manic do znaczenia ( jego srednica ) poczatek ataku jest zawsze zrobiony na dystansie chyba ze srednica zebatki jest rowna srednic jej dystansu

No jak nie ma znaczenia ? Skoro Stigg pisał, że się nie zmieści to podpowiedziałem, żeby zmierzył otwór...
Przy tej 12T dystans jest odrobinę węższy od zębatki, czyli ma niecałe 14mm.

torque3 napisał(a):
malo jest silnikow 3674 ktore nie grzeja sie na 6s

Są też mniejsze silniki, które nie grzeją się na 6s, bo to zależy od kv, a nie od rozmiarów
Z tym buzzerem do silnika to jest dobry pomysł.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So cze 09, 2012 11:36 am 

Ten otwór ma perfidnie 14mm :cry:
Torque3, mówisz, że masz taką http://sklep.nitrocity.pl/p/42/940/zebatka-atakujaca-9t-caster-racing-ex-0501-09-zebatki-czesci-i-akcesoria-do-silnikow-silniki.html? Widziałem ją wcześniej ale nie była opisana i nie wiedziałem, czy będzie pasować. Timing timingiem, ale 14t przy 6s, jak ty mówisz, że masz 9t i na 6s to potwór :P Ten niby buzer do temp. silnika może i też kupię, ale i tak mam zamiar powiększyć z tyłu karoserii dziurę (która została po silniku spalinowym) i wstawić tam wentylatorki :D To bardziej dla ozdoby, ale przewiew powietrza też będzie lepszy :)

PostNapisane: So cze 09, 2012 11:41 am 

Torque3 a podałbyś stronę na której są te "buzzer" do temperatury silników. I czy mógłbyś przybliżyć mi ich działanie (gdzie je podpiąć)

PostNapisane: So cze 09, 2012 6:07 pm 

Ralf2107 napisał(a):
torque3 napisał(a):
atak nie manic do znaczenia ( jego srednica ) poczatek ataku jest zawsze zrobiony na dystansie chyba ze srednica zebatki jest rowna srednic jej dystansu

No jak nie ma znaczenia ? Skoro Stigg pisał, że się nie zmieści to podpowiedziałem, żeby zmierzył otwór...
Przy tej 12T dystans jest odrobinę węższy od zębatki, czyli ma niecałe 14mm.

torque3 napisał(a):
malo jest silnikow 3674 ktore nie grzeja sie na 6s

Są też mniejsze silniki, które nie grzeją się na 6s, bo to zależy od kv, a nie od rozmiarów
Z tym buzzerem do silnika to jest dobry pomysł.

w takim razie gdybys mogl mi pokazac mniejszy silnik od 3674 :) ktory rozpedzi moj model mta-4 z alu wachaczami wazacy dokladnie 7.231 gram wraz z dwiema baterimi (nanotech 6000 mah 3s - 600 gram jedna, silnik obecny 500 gram )bede wdzieczny bo ja takiego silnika nie widzialem:) przy ustawieniu na maxa timingu i przyspieszenia na maxa tzn linia przyspieszenia jest odrazu na maksa na wykresie - malo bardzo malo jest silnikow 3674 ktore sie nie zagrzeja ;) poprosze o linki do takiego silnika:) no tylko zeby niemial 400 kv;) tak zeby model przyzwoicie jezdzil ;)
ja takoweg nie widzialem a :) a milem troszke modeli i silnikow:)

Stigg mialem 9t zalozona ale dla mnie za duzo mocy ma model ciezko sie nim jezdzi na 6s - moge Ci wyslac ta zebatke zobaczysz czy pasuje najwyzej Ci ja odsprzedam bo nie uzywam jej obecnie

troche mi sie to niepodoba ze tyle model wazy bo waga zbliza sie do wiekszej skali no ale jest mocny ...
chce w nim jeszcze wymienic obudowy dyfrow na alu - zobaczymy jak spisza sie te wachacze ale raczej docelowo wloze rpmy.Waga jedna jest istotna przy duzej mocy a nie zamierzam skalowac wszystkich podzespolow do gory w dziedzinie wytrzymałosci .Moze uda mi sie wyciac wiezyczki z tytanu wtedy bede mogl powalczyc z ta nieszczesna waga .

a co do buzzera z czujnikiem temperatury to robi mi go gosc z tego forum ktory naprawia regulatory :) unreal89 ? niemapietam ale jakos tak on tez naprawia regulatory rozmawialem z nim i zrobi je takjak chcialem:)

a wiec bedzie kabel ktry wtykamy do odbiornika U -----O-----C a wiec u jest to wejscie w ktore wkladamy wtyczke serwa obojetnie ktorego ,O jest to mikrouklada z diodami buzzerem i z wystajacym czujnikiem temperatury ktory podpinamy pod silnik, C jest to wtczyka do odbiornika.PO odpaleniu modelu wlacznikiem zalezy jaki to model etc przyklejamy czujnik temp ( dielektryk kotry pod wplywem zmiany tempreatury zmienia swoje charakterystyki pradowe) i tyle :) koleg robiacy czujnik przegrzania pisze program pod to co chemy mieci tyle:) czujnik bedzie mial 3 ustawienia 65 - 75 - 85 w zaleznosci od tego jakie ustawienia sobie przyjmiemy , przyprzekroczeniu ustawionej temperatury ,mikrouklad podaje sygnal do buzzera a ten piszczy:) i tyle .Proste niezawodne a bardzo przydatne

PostNapisane: So cze 09, 2012 7:02 pm 

a ten buzzer będzie przy tym czujniku i nie trzeba tam nic ustawiać po za temp. przy której będzie pikać. Po prostu miał bym go podłączyć do odbiornika i już działa. Dobrze rozumuje?

Będziesz miał takich kilka? Bo jeśli się u Ciebie sprawdzi to bym taki chciał :wink:

PostNapisane: So cze 09, 2012 7:33 pm 

torque3 napisał(a):
Stigg mialem 9t zalozona ale dla mnie za duzo mocy ma model ciezko sie nim jezdzi na 6s - moge Ci wyslac ta zebatke zobaczysz czy pasuje najwyzej Ci ja odsprzedam bo nie uzywam jej obecnie

Ciężko to znaczy jak? W sumie jakby stracił kilkanaście km/h, a zyskałby trochę mocy i mniej by się grzał to nie byłoby tak źle, byleby nie był wolniejszy niż fabrycznie wyciskał jako spalinka(czyli 70km/h). Jeśli te zębatki caster racinga na prawdę pasują mógłbym też wziąć 10t http://sklep.nitrocity.pl/p/42/941/zebatka-atakujaca-10t-caster-racing-ex-0501-10-zebatki-czesci-i-akcesoria-do-silnikow-silniki.html. Mam też zębatkę 13t i ma zły moduł, a z wyglądu jest bardzo podobna to tych 9t i 10t caster racinga i wciąć nie mogę uwierzyć że one będą pasować :/ Tak wyglądają moje zębatki https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/Zebatka13tI14t, jest ktoś w stanie określić moduły po wyglądzie? Bo tę 13t będę musiał sprzedać :P średnica małej w miejscu zębów to 12mm, na wale 10,5mm, a średnica dużej, tej co pasuje to 16mm na zębatce i ok 12mm na wale.
Nie pamiętasz Torque3 do jakich temperatur bez uszczerbku na zdrowiu może się nagrzewać ten silnik co mi sprzedałeś? Bo mój regiel chyba wytrzymuje 95*C (przynajmniej przy takiej temperaturze zaświecają mu się diody ostrzegawcze). Przydałaby się taka informacja, żebym wiedział jakie temp. na tym niby buzerze ustawić.

PostNapisane: So cze 09, 2012 8:40 pm 

torque3 napisał(a):
w takim razie gdybys mogl mi pokazac mniejszy silnik od 3674 :) ktory rozpedzi moj model mta-4 z alu wachaczami wazacy dokladnie 7.231 gram wraz z dwiema baterimi (nanotech 6000 mah 3s - 600 gram jedna, silnik obecny 500 gram )bede wdzieczny bo ja takiego silnika nie widzialem:) przy ustawieniu na maxa timingu i przyspieszenia na maxa tzn linia przyspieszenia jest odrazu na maksa na wykresie - malo bardzo malo jest silnikow 3674 ktore sie nie zagrzeja ;) poprosze o linki do takiego silnika:) no tylko zeby niemial 400 kv;) tak zeby model przyzwoicie jezdzil ;)
ja takoweg nie widzialem a :) a milem troszke modeli i silnikow:)

Wyżej nic nie wspominałeś, że chodzi o silnik, który musi spełniać wszystkie w/w wymogi...
Ja w ogóle wątpię czy jakikolwiek silnik 3674 nie będzie się grzał na 6s, chyba, że będzie miał kv poniżej 1000...
Tak na szybko:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... unner.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... unner.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 60kv_.html
Ale nie sądzę, żeby się nie grzały w takim ciężkim modelu...

Stigg, te ataki wyglądają jak MOD 0.8

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna strona