Sttigg napisał(a):
Jak by co to ja jestem chętny na te mocowanie silnika, może być anodowane na ten pomarańczowy(tylko czy anodowanie coś kosztuje?). Tylko poczekam najpierw na zdjęcia jak u ciebie to wygląda. I jakbyś mógł, to napisz jakiego dyfra centralnego użyłeś/użyjesz i jakiej długości po takiej konwersji muszą być wałki napędowe? Tak na marginesie, nie chciałby ktoś kupić silnika, tłumika i skrzyni biegów do MTA4?

zalozylem ze znajdzie sie 2 chetnych i zamowilem odrazu 3 komplety rozwniez z racji na cene wykonania projektu - 1 sztuka w firmie prywatnej ( komplet plytek) to okolo 300 zł

ale ze projekt jest moj cena spadla do 200 no a ja 3 komplety po znajomosci wykonalem wiec 80 zł za dwie plytki + 15 zł anodowanie cos takiego

czekam na informacje od galwanizerii za ile moga anodowac jak to bedzie miesiac to niebede czekac i poprostu bedzie surowe wypolerowane aluminum
moge odlozyc jeden komplet dla Ciebie - jak chcesz to ja mam gdzies dyfer od kyosho , ja uzylem od cena matrixa wazne zeby mial lozyka 16mm srednicy zewnetrzen i glebokosc min 5 mm ale to nei problem mozna dokupic wrazie czego - sa to standardowe lozyska w dyfrach chyba xray robi wieksze
a i Stigg czy chcialbys odlewane wachacze z aluminum 7075? bede robil odlewy albo cnc wycinac , zreszta mam plan sporo wyciac z cnc tylko troche projektowania przedemna , odlew wyglada tak samo jak wachacz z tworzywa tyle moge powiedziec