Witam wszystkich

W końcu trafiłem tutaj i mam nadzieję że forum będzie źródłem wiedzy dla mnie i będę tu miło spędzał czas, wybrałem już swój pierwszy model jaki i ładowarkę i pakiety ale wiem że to dopiero początek przygody z RC.Czytając to forum od czasu do czasu będąc jeszcze niezarejestrowanym użytkownikiem udało mi się wybrać swój pierwszy model.
Samochody RC pociągały mnie od czasów dzieciństwa, ale niestety ani moich rodziców nie było stać żeby coś takiego kupić,wtedy obiecałem sobie że kiedyś sobie sprawię coś takiego.
Dzięki małej przychylności mojej drugiej połówki udało mi się kupić autko a na pakiety dostałem.Wybór padł na HSP XSTR, może jest to model z niskiej półki, co z resztą widać ale chyba na początek wystarczy takiemu żółtodziobowi.
A więc tak:
XSTR - już jest
iMax B6 - w drodze
Turnigy LiPo 5000mAh 2S1P 20C HardCase - w drodze
Dziś po pierwszej jeździe testowej zauważyłem że mój buggy zbacza trochę w lewą stronę, więc co mam z tym zrobić? może trzeba go poodkręcać lub skalibrować aparaturę?
Mam też wrażenie że jest jakiś taki luźny, zawieszenie miękkie, chciałbym żeby było trochę twardsze.
Z czasem postaram się też zakleić płytkę podłogową jak i dorobić do niej jakieś pseudo inner body żeby zabezpieczyć w środku bebechy przed dostawaniem się piasku i kamyczków.
Silnik na razie zostawię taki jaki jest,chociaż i tak pewnie się spali, czekam na jakieś porady dotyczące tego modelu, żeby po kilku jazdach się nie posypał, jeszcze jak mi się coś nasunie do głowy to dopiszę do postu.
Na co dzień pracuję w fabryce samochodowej w której robimy układy kierownicze, mamy tam narzędziownie w utrzymaniu ruchu, będę starał się "pochytać" z chłopakami jakieś materiały, np:teflon, jest też plastik,aluminium i narzędzi nie brakuje więc może uda mi się zrobić coś lepszego z tego buggy.
Pozdrawiam!