Czy mac os z windowsem wygra nie wiem, wszystko zależy od zastosowań.
Ja zaczynałem jak większość ludzi od Windowsa XP później Vista i tyle, zainstalowałem linuxa ponieważ jakby ująć to najprościej wszystko działało szybciej.
Teraz używam głównie mac'a i jak dla mnie jest wygodniejszy do codziennych zastosowań(internet, dokumenty) od Windowsa.
Więc napisze: Używałem wiele systemów i są to moje subiektywne odczucia.
A ja jakoś piracić nie lubię, co to za radocha ściągnąć z sieci muzykę (co innego sklep np.iTunes)a kupić ją samemu mieć płytę itp.
Z grami jest podobnie mam wiele w swojej kolekcji(oryginalnych) na Pc, PSP, Ps3.
Więc nie popieram piractwa nie jest wytłumaczeniem : bo mnie nie stać.
A co do modowanego Windowsa samo ściągnięcie i używanie Windowsa jest nielegalne(chyba że masz oryginał), nawet mod do tego Windowsa sam w sobie jest nielegalny.
@grani Dzięki widzę, że mnie zrozumiałeś/aś, używasz jakiego systemu?
Piszesz, że mac os X wygrywa, więc sądzę, że używasz, ŻADEN system nie jest lepszy, może być lepszy dla danej osoby, więc zaproponowałem linuxa ze względu właśnie wydajności.
Dla mnie mac os jest lepszy ze względu na szybkość, brak antywira, stabilność a i jeszcze dodam, że mój macbook jest ze dwa razy mniej wydajny od PC działa dużo, dużo szybciej.
@Michaellus Myszka to patologia hmm chodzi o magic mouse?
Jeśli tak to się z tobą zgadzam może i ładne ale dla mnie bezużyteczne.
@Wojek polecam Tobie linuxa ze względu na stabilność, szybkość systemu, itp.
Napisz do czego używasz komputera, bo tak nie wiem czy dobrze polecam, ale wiem, że na takim lapku grać ciężko
Jeśli chodzi o Maca warto żebyś dowiedział się jak to wygląda obejrzał, pobawił się, najlepiej u znajomych w iSpocie nie jest za fajnie.
Jeżeli chodzi o Windowsa nie uważam, że jest zły jest bdb do moich zastosowań (gry), chociaż pora na format.
Jeśli chodzi o wygodę, porównaj macbooka pro z wieloma laptopami nie znajdziesz zbyt szybko lepszego(wygoda).
Produkty apple są często kopiowane: iPad-galaxy, iPhone-wysyp dotykowców macbook pro-dużo więcej alu laptopów,
więc można napisać, że ta firma wprowadza czasem przełomowe zmiany np. iPod.