Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 6:09 pm

Autor
PostNapisane: N paź 24, 2010 9:32 pm 

witam wszystkich posiadam baje 5b ss przejechalem nią ok 7 litrow .do wczoraj wszystko bylo ok :D .zaczelo dzwonic sprzeglo przerobilem troche to sprzeglo tzn zregenerowalem okladziny sprzegla i zalozylem sprężynę 4k ,odpalilem pojezdzilem i niunia chyba sie obrazila :twisted:
zimna pali ok po chwili gasnie i dopóki nie wykrece swiecy (zalana ala nie okopcona) i nie wyczyszcze ,przedmucham itp nie odpali. po wykonaniu w/w czynnosci zapala od razu pochodzi chwile i gasnie -----po odkreceniu swiecy-swieca mokra i tak w kolko

---jak chodzi po odpaleniu to tak jakby cos ją przyduszalo , sprawdzalem swiece nie wydaje mi sie zeby miala przebicie przerwa 0,65
---ustawienia gaznika fabryczne -to samo swieca mokra
---dysza L troche dokrecona o ok 1/16 obr -to samo swieca mokra
--- silnik suchy zadnych luzow itp (jutro kupie nową swiece zobacze co bedzie)
--- jezdzi na oleju stihla 1:25- starannie przygotowywana mieszanka ,rzuca troche wydechem olej wiec jest ok
pomozcie prosze bo nie wiem gdzie szukac przyczyny

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 25, 2010 4:29 pm 

prosiles zebym odpowiedzial na twojego posta ale ja niemam pojecia co moze byc przyczyna. upewnij sie czy masz ustawienia fabrycze bo mieszanka moze byc za bogata

TRAXXAS Slash vxl 2wd (szatan)
HPI Sprint 2 sport BMW E92 /// M3
GG: 9139535

SORY ZA BŁĘDY

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 6:00 pm 

Marekss napisał(a):
prosiles zebym odpowiedzial na twojego posta ale ja niemam pojecia co moze byc przyczyna. upewnij sie czy masz ustawienia fabrycze bo mieszanka moze byc za bogata

witam ustawienia fabryczne testowalem ,wymienilem membrame w gazniku i nic w koncu po 30 odkreceniu i dokrewceniu swiecy przekrecilem gwint co zmusilo mnie do zdemontowania glowicy-cylindra i co ujrzałem :evil: na wysokosci kanalow wlotowego i wylotowego wytarta kompozycja (pierscien na tloku nie zatarty) tylko duze ubytki na culindrze
zdumienie mnie ogarnelo jak zobaczylem napis na cylindrze chuang chong czy cos takiego -bagatela model z osprzetem kosztowal 4200pln
zadzwonilem do hpi polska i powiedziano mi ze to co kupie -czesci tez beda chinskie
------------PYTANIE: CZY PO STOSOWANIU OLEJU STIHL DO MIESZANKI MOGLO SIE COS TAKIEGO STAC ???
------------CO MYSLICIE O TAKIM SILNIKU
http://cgi.ebay.pl/K-K-29cc-29ccm-Motor ... 3caf21ce80
produkowany w niemczech 2 lata gwarancji-DZWONILEM I PYTALEM
PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ :?:

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 7:32 pm 

Witam, na petrolach zbytnio się nie znam, ale jestem pewnien, że olej Stihla na 100% nie mógł zaszkodzić temu silnikowi.
Ten olej, jest najlepszym dostępnym na rynku.
Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr paź 27, 2010 10:44 pm 

Witam
Silnik który podałeś jest podobny jakościowo do CY, do tego nie jest produkowany w Niemczech, a w Chinach. Polecam piece firmy Zenoah, posiadam motorek G260 bez żadnych modyfikacji prócz wydechu. Silnik bardzo szybko się wkręca, ma bardzo dużo mocy. Powiedział bym że nawet za dużo, szczególnie na torze. Wciąż nie mogę go oswoić po przesiadce z CY 23 :)
Co do padniętego silnika- wstaw fotki jak dokładnie to wygląda, z pewnością ułatwi nam to wystawienie "ekspertyzy" :mrgreen:

pozdr.

PostNapisane: So paź 30, 2010 2:02 pm 

witam wszystkich no coż za wlasną glupote trzeba płacic :twisted: zrobilem gruntowną sekcje zwłok mojego silniczka i
------olej ok -wszystkie elementy dosmarowane
------łożyska i uszczelniacze na wale ok
------przez uchylony od spodu filtr powietrza (który był troche za mało nasączony ) dostał się pył
I PO ZAWODACH :oops:
ten silnik niby ma byc niemiecki ,kupuje go w moim imieniu wujaś (jak okaze sie chinczykiem to ich zje bo wujek w porównaniu do silnika to ORYGINAŁ NIEMIEC ) tak wiec im nie odpusci tym bardziej ze dzwonil i pytał gdzie to wyprodukowano
bede miał go w piątek wiec jak pogoda pozwoli to w piatek delikatne docieranie i delikatny test motoru :D

SERDECZNIE DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC I POZDRAWIAM DAREK
ps. wie ktos gdzie kupie i ile to kosztuje lapa-obudowa kosza sprzegła (clutch holder) podrzućcie jakąs stronke i napiszcie jak wrzucic fotke na forum jaki to musi byc rozmiar itd :? jeszcze raz pozdrawiam