Witam
Sam się nasłuchałem opinii o HSP/ Stradzie, że straszne, że się rozwali itp, ale ostatnio mój kolega kupił sobie Stradę SC. Ponieważ jest początkujący miał trochę problemów, więc zrobiłem z nim prawdziwy serwis. Auto jest bardzo dobrze zbudowane- wydaje się wytrzymałe. Najbardziej mnie jednak dziwią osiągi. Jak na szczotkę, to jeździ przepięknie. Prędkość naprawde przyjemna zwłaszcza na moich lipo. Jeszcze jeden wielki plus to barzo rozbudowane możliwości ustaiwień. Są identyczne jak w dobrym 1/8. Jeździłem autkiem na torze w Cz-Wie i naprawdę można pojeździć. Jeśli ktoś dobrze jeździ, to można nawet utrzymać a sobą jakąś spalinkę. Mnie się udało na 1 kółko. Przeniesienie napędu jest na metalu, kielichy też. Wydaje mi się, że powinien wytrzymać bezszczotkę. Do tego SC jest bardzo ładne i dzięki zdeżaką praktycznie wielkości mojego LRP. Ogólnie myślę że jest to bardzo dobry model na początek i zapewne są osoby, które do tego modelu się nie przekonają, ale na prawdę po rozebraniu modelu pojeżdzeniu nim też by się przekonały tak, jak ja.

Nie wiem, jak jest w innych wersjach , ale w SC jest super.
Pozdrawiam