Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:53 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sie 25, 2010 10:30 am 
Administrator forum

Pany, widze że nic nie rozumiecie.

Abram, z Twoim podejściem do sprawy to niedługo sperfy będa robiły zawody i też sie będzieszcieszył.

Jaka zabawa 2 dni??? Chłopie, obudź się!!! 5 x 5 minut =25 minut + 3x5=15 minut w sumie 40 minut jazdy jak sie da przy olewatorskiej postawie sędziów, pseudokontrolach, nie sedziowaniu tylko stolikowaniu - i to jest zabawa za 40zł startowego, poświęcony czas.

A jeździj na takie imprezy - ja dziękuję.

Cieszysz się LOKiem ja pewien gośc blaszką. A ciesz się dalej.

co do zawodów na DS - zrób coś sam i sie wypowiadaj.

To na tyle.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 10:42 am 

Abram, zadam ci jedno zasadnicze pytanie. Czy czujesz się na siłach startować w klasie IC-8 ? Jeśli tak to napisz do Rafała Zeljaśia ( podaje jego jako przykład osoby która uczyła się tego rzemiosła kilka lat, aby osiągnąć sukces) że mamy nowego czarnego konia na następne ME lub MŚ i ma wolne.
Nie oczekuje odpowiedzi, bo i tak będzie żałosna.
Pozdrawiam wszystkich którym ta normalność odpowiada , oraz tym którym to nie odpowiada i nie boją się o tym pisać.
p.s.
sens tej dyskusji powinien być: dlaczego nie jadą na tego typu imprezy osoby z max. 3 pierwszych miejsc, oraz dlaczego nie ma dofinansowania dla nich. Sprawa powinna być prosta czołówka czyli medaliści z poprzedniego sezony jadą na ME i otrzymują dofinansowanie na taki wyjazd, są to najlepsi na tą chwile w naszym kraju. Takie jest moje zdanie.
Na tym koniec.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 10:51 am 

Ja sam nic nie zrobię, wolę na gotowe i blisko, DS tego warunku nie spełnia, za daleko ;)

;)

co do zabawy 2 dniowej TO JAK TO WYGLĄDA??? może inaczej co?

5 eliminacji + 3 finały + trening, max 1h w jednej klasie, czy na zawodach robionych przez Ciebie jest dłużej?
10 eliminacji, 15 finałół dla jednej klasy ;)

hehehe

Marek, to hobby, mi szkoda wątroby napinać ;)

LOK'iem się nie cieszę, cieszy mnie tylko skakanie i ujadanie wasze :) tak po....go towarzystwa to chyba nie ma w PL, no może PiS ;)

W off-road jest jednak lepiej ;) niż w on-road.

;)

Grzesiu, z całym szacunkiem, żałosne jest skakanie i ujadanie, ciąglę będę wam sypać piachem w oczy ponieważ:
- wiecie kiedy są imprezy (w dobie internetu, telefonów, telewizji satelitarnej wszystkiego można się dowiedzieć w ciagu max 2 minut),
- gówno robicie żeby był wyjazd (trzeba chodzić, prosić, stękać, a jak nie chcą dać kasy z LOK (opłaciłeś składkę? bo ja nie i nie opłacę) to trzeba samemu
wyłożyć),
- chcecie mieć podane na tacy, wielcy mistrzowie kierownicy palcem nie kiwną, ich klub się zsiusia a nie zakręci za wyjazdem.

Ot co, nie umiecie kombinować to ujadacie jak pieski ;)

To że jest poje...na sytuacja to tylko rzucić granat i czekać aż kurz opadnie, niestety dużo ujadacie a granatu nie ma ;)

To jest mój punkt widzenia osoby która z nikim nie trzyma, i najsmutniejsze jest to, że robicie się jak fanatycy spod krzyża.

Ot i tyle.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 11:04 am 
Administrator forum

Abram,

Masz rację. U nas jest podobnie - z jedna mała różnicą:

- impreza jest jednodniowa,
- jeździmy po 6 minut
- WSZYSTKIE finały jadą po 3 razy
- przyjeżdżają zawodnicy z Czech

Nie kręcimy się za wyjazdami:

- stać na na nie ale mamy w d....e wywalać własna kaśe na chwałe LOK-u (bo o Polsce nie ma tu mowy)
- szczekamy i ujadamy bo może coś z tego wyniknie
- narazie wynikło jedno: problem z uzbieraniem 3 eliminacji na HMP

LOK to chora instytucja. Modelarstwo jest tam dodatkiem i to obciążającym tz. budżet.

Skostniały układ sędziowski do którego nie ma wstępu choćby nie wiem co.

A i jeszcze jedno: AMB 20 jest również oficjalnie dopuszczonym urzadzeniem liczącym - więc argument z AMBrc jest taki sobie :)

Abram,

Może i nie skrzyknę środowiska, ale mam tel. komórkowy i wiem jak z niego skorzystać żeby z ludźmi porozmawiać a w razie czego poprosić o warunkowe zrobienie zawodów.

Resztę sobie dośpiewaj. Obudź się wreszcie z letargu - odrzuć z postów Leszka to co jest do odrzucenia (tak juz pisze) i zobaczysz co tak naprawde ma do powiedzenia.

Ja powtórze jeszcze raz: nie kasa ma decydować o starcie. To że Maciek pojechał na bagusy za swoje tez jest naganne nawet w odniesieniu do jego wyniku. Dalczego? Bo powinien dostać kasę z LOK-u.

Jeszcze raz powiem - ale tym razem do wszystkich: obudźcie się. Przyszłośc to cykle klubowe z dołaczonymi eliminacjami MP (mówie tutaj o on-road elektrycznym w związku z HMP). Pomysł na zorganizowanie takich zawodów mamy od dawna i wiemy jak to zrobić żeby było dobrze. Tylko jak zwykle - nikt nie chce słuchać bo to przemądrzalcy z DS.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 11:15 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeszcze raz powiem - ale tym razem do wszystkich: obudźcie się. Przyszłośc to cykle klubowe z dołaczonymi eliminacjami MP (mówie tutaj o on-road elektrycznym w związku z HMP). Pomysł na zorganizowanie takich zawodów mamy od dawna i wiemy jak to zrobić żeby było dobrze. Tylko jak zwykle - nikt nie chce słuchać bo to przemądrzalcy z DS.

I na te cykle czekam. Wybiorę te na które będę miał ochotę i czas jechać.

Tak ambrc to w moim wypadku strzał kula w płot, co nie zmienia faktu, że ambrc lepsze ;) bo mam pchełki i nie muszę biegać za
czymś co może mi nie policzyć.

Co do wyjazdu za własne pieniądze, nikt w PL nikomu za darmo nic nie da ;) Mając okazję i fundusze też bym pojechał, a że poujadacie ;) co mnie to.

m.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 12:13 pm 

Powiem jeszcze raz, zgodzę się z Przemkiem i Abramem wy z DŚ jesteście normalnie najlepsi, wszystko wiecie, wszystko możecie no i ci najlepsi Czesi przyjeżdżają i jest się z kim ścigać. Problem polega na tym ze my zawodnicy z off-roadu nie pałamy entuzjazmem do elektryków(dzięki Wam właśnie), większość traktuje je treningowo na czas zimy i tyle, a druga sprawa to właśnie to ze pojechaliście po naszym koledze, no a wybaczcie jesteśmy solidarni i nie pozwolimy jeździć po jego du.. jak po łysej kobyle. Chciał spróbować spróbował podoba mu się, to chce się rozwijać z całym szacunkiem do wszystkich którzy mają umiejętności (ja ich nie posiadam ale bawię się w to), Maciek po prostu ma możliwości i stara się rozwijać dalej i próbować swoich sił w rożnych dziedzinach modelarstwa kołowego, właśnie żeby być tym najlepszym. I jak moglibyście zachęcić go do tego to nie, wy wielki krzyk. Maciek nie przeprowadzaj się tam, po co przecież Tatuś ma kasę i można kupić auto przez firmę leasingowa z DŚ i zobacz ilu nowych prawie przyjaciół (oczywiście żartuję z tym przeprowadzaniem). A swoją drogą zacznijcie liczyć to co macie w swoim portfelu i może tez uda się pojechać na ME/MŚ a nie kasę innych którzy ciężko na to pracują.

PANIE MODERATORZE PO OSTATNIM SŁOWIE Z WASZEJ STRONY PRZECIEŻ TAK TO MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ ŻEBY DŚ MIAŁ OSTATNIE NA SWOIM ZAMKNIJCIE TEMAT. A MY PRZECIWNICY DŚ JUŻ NIE ZABIERAJMY ZDANIA W TYM WĄTKU I BĘDZIE NAJROZSĄDNIEJ.

Pozdrawiam
Łukasz Jedliński

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 12:30 pm 
Administrator forum

Łukasz,

Trafił temat akurat na Maćka - i co z tego. Byłby ktos inny - też byłoby pisanie. Solidarność ma tu guzik do rzeczy.

Nie chodzi o to kto jest naj naj. Nigdy kasa nie powinna decydować o wyjeździe na imprezę typu ME czy MŚ - zwłaszcza kasa prywatna. To powinno być dane z urzędu albo czas skończyć z bajkami o LOK-u SRO-ku i innych ATA-ch.

Czasem lepiej jest cos rozwalić i zbudowac przez kilka lat od nowa na normalnych, zdrowych zasadach.

Łukasz,

W zdrowym kraju, ze zdrowym związkiem modelarskim, który ma pieniądze - taki wyjazd kadry by nie przeszedł. Zwyczajnie - czołowi zawodnicy nie jadą - nie jedzie NIKT. Żadnej samowoli bo ja mam kasę to jadę. NIE MA wyników w danej klasei - nie ma wyjazdu. Proste.

Mamy jak mamy. Od nas tylko zalezy jak długo będziemy mieć taki syf.

W off-road jeszcze sie cieszycie z różnych rzeczy - przyjdzie czas że będziecie kląć na wszystko i wszystkich.

Czego Wam nie życzę.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 12:40 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):
Przemek Morawski napisał(a):
Ps.Abram o co Ci K.... chodzi z tą Portugalią.Wytłumacz to się ustosunkuję....

O to Panie Zaremba, że jak pojechał to się tak nie przyp... jak że pojechał na on-road.

Tylko o tę dyskretną różnicę, był Maciek na off-road, to było cacy, nie było srania się jak/dlaczego/za_ile/kadra itp,
a jak pojechał na ME do Szwecji to się obesrałeś na całego ;)

Czyżby na punkcie ON-road miał Pan Zaremba takiego pie....ca, że aż oczy krwią zachodzą :) ? i nie jesteście w stanie
doczytać prosto postawionego pytania???

;-)

Dobrze,że wchodzi zakaz sprzedaży dopalaczy,może nareszcie będziesz więcej rozumiał.... :o
Nigdzie nie pisałem o jakichkolwiek pieniądzach na wyjazd.Napisałem np. ,że jak chłopaki osiągnęli sukces.Przedewszystkim Rafał Zeliaś i Maciek Brzozowski w Swojej koronnej dyscyplinie to nie było 5 stron tekstu i ci dzisiejsi krzykacze siedzieli cicho.Nawet Przewodniczący nie zamieścił gratulacji na czas, choć LOK już ostrzy pazury na nową kasę w nowym roku.LOK pieniądze na kadrę dostał to wszyscy mogą sobie sprawdzić na stronie ministerstwa.Jak ją podzielił to tajemnica poliszynela chociaż mają obowiązek upublicznienia tych danych.
Tu chodziło o to,że Maciek w życiu nie wystartował w żadnych zawodach On-road spalinowych,a na elektrykach mogłem Go widzieć w Warszawie i też nie błysnął talentem.Być może mógłbym zmienić zdanie gdyby mi ktoś wyjaśnił,że Maciek trenował np.dwa tygodnie po 4-6 godzin dziennie.Ale czy tak było skoro nawet we wszystkich treningach nie brał udziału...
Pan Zaremba ma pie...rdolca na punkcie modelarstwa i wie z własnego doświadczenia,że rączka u zawodnika w Off-road pracuje inaczej niż w On-road i to z rozróżnieniem na elektryczne i spalinowe....Zastanawiające jest np.że Rehnard zajął drugie czy trzecie miejsce na MŚ IC-10.A za tydzień czy dwa miał Mistrzostwa Niemiec i był dopiero 10.Może to coś jest na rzeczy.....Jest przysłowie,że nie łapie się 10 srok za ogon...
Ty zarzucasz mi brak zrozumienia pytania,a co powiedzieć o Tobie skoro całego problemu nie rozumiesz....
Ps.co ty z tym sraniem?Jakaś trauma dnia powszedniego?
A tak w ogóle to jak jesteś taki kozak i wiesz co się dzieje w klubach i pod łóżkami Dolnoślązaków,to weź Swoje zmodyfikowane Kyosho i wystartuj 17-18.09 na światowym Finale Pucharu Kyosho.Nie startowałeś w żadnej eliminacji,ale spróbujemy,żeby Cie dopuścili.Będziesz Naszym "Czarnym Koniem"bo z Warszawy.No chyba,że takie byle jakie zawody to nie dla Ciebie...

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 1:04 pm 

Marek, krótkie pytanie czy uważasz że chłopaki na ME skompromitowali Polskę? Czy osiągnęli ZNACZĄCO słabszy wynik niż inni zawodnicy startujący do tej pory w ME?

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 1:13 pm 

Każdy gada i się nagada a będzie po staremu albo jeszcze gorzej. Wszyscy macie trochę racji a sytuacja ta pokazuje jak bardzo jest to wszystko chore i coraz bardziej podupada. Jeżeli zawodnicy z czołówki nie wyrazili chęci wyjazdu lub coś im nagle wypadło to chyba lepiej, że znaleźli się zastępcy niż zostałyby wolne miejsca :?

Opieranie się tylko na lokalnych imprezach ma sens w przypadku gdy na takich zawodach startuje kilkadziesiąt zawodników a nie kilkanaście i to jeszcze podzielonych na 4 czy 5 klas. Doskonale było to widać w lidze mikro a doprowadził do tego podział tylko na 2 strefy... Skończy się na tym, że nie będzie HMP a jedynie lokalne zawody o marnej frekwencji i większość będzie mistrzami na swoim podwórku, niestety drogi mamy jakie mamy i niewielu osobom uśmiecha się jechać z centralnej Polski na jednodniowe, lokalne zawody np. do Ścinawki i spędzić 10 godzin w Samochodzie drugie 10 na zawodach. Zawody ogólnopolskie zawsze będą przyciągały znacznie więcej zawodników a więcej zawodników = wyższy poziom. Weźmy tu na przykład Eliminację MP off-road w Łodzi i zawody cyklu Modelcars Jansport challenge na tym samym torze, pod względem organizacyjnym zawody na równie wysokim poziomie, tor tak samo przygotowany ale zawodników znacznie mniej.

Ciekawe jak wyglądałaby ta dyskusja gdyby wyniki były inne...

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 1:19 pm 
Administrator forum

Przemek, tu nie chodzi o kompromitacje czy nie.

Chodzi o zaistniały fakt. Mówimy wszyscy jednym głosem że to wszystko jest chore.

A co robimy sami? Budujemy ta chorobę własnie w taki sposób.

Są miejsca - czołówka nie jedzie - nie ma wyjazdu. Koniec i kropka.

Dalej kasa ma mieć znaczenie? A może układy? Zanjomości? Nocne rozmowy?

Zrozumcie, że nie chodzi tutaj o wynik, ale o zaistniały fakt.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 2:02 pm 

Są miejsca - czołówka nie jedzie - nie ma wyjazdu. Koniec i kropka.

Więc pisz oficjalny protest tam gdzie trzeba, powołaj się na istniejące regulacje prawne i po sprawie.

Pismo upublicznij, domagaj się odpowiedzi, potem ją też przekaż. Być może w 2011 sytuacja się nie powtórzy.

m.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 3:24 pm 

Edit:
Skasowałem.
Uznałem, że nie mam się po co produkować :)

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 3:51 pm 
Administrator forum

Maciek,

Błąd. Każda wypowiedź - od najbardziej zbliżonej do tematu do najbardziej skrajnej ma coś w sobie co mozna wykorzystać w pozytywny sposób.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 8:51 pm 

Panowie,

Rozmydlacie strasznie temat oddając się z lubością wycieczkom personalnym albo nawet regionalnym :). Może warto skupić się na prawdziwych powodach zabierania głosu w tej dyskusji przez np. Leszka, a te odnoszą się tak naprawdę do jednego tematu:

WSZYSCY WIEDZĄ ŻE LOK TO KULA U NOGI I MÓWIĄ O TYM NA ZAWODACH ALBO PISZĄ NA FORUM - NAWET W TYM TEMACIE, A NOWO WYBRANY PREZES - A.TRELA NIE MA ŻADNEGO POMYSŁU NA DALSZE ORGANIZACYJNE FUNKCJONOWANIE MODELARSTWA !!! ... I TO JEST GŁÓWNY PROBLEM !!!

Efektem takiego bałaganu, wspierania się LOK'iem, a właściwie tolerowania "zielonych" w naszym gronie są właśnie te dyskusje, a sposób ich prowadzenia jest bardzo po myśli przedstawicielom wojskowego stowarzyszenia. Im bardzo zależy, żeby wszyscy byli skłóceni i wierzyli, że tylko organizacja "jedynie słuszna" może coś zrobić w temacie - a oni od lat nie robią nic (bo wszystko co jest robione, robione jest rękami samych modelarzy)... o przepraszam - kasują pieniążki i nie na rękę im, że wyniki słabe, bo wtedy ma się rozumieć pieniążków mniej :(

Andrzej, od wyborów minęło pół roku, gdzie miałeś względny spokój. Może wreszcie przedstawisz swoją wizję modelarstwa sportowego na przyszłość. W tzw. międzyczasie dużo się zmieniło, jest nowa ustawa o sporcie i LOK, który ma dwa lata na zmiany - sam LOK się nie zmieni, co oznacza, że za dwa lata każdy iksiński i igrekowski będzie mógł każą imprezę nazwać "MISTRZOSTWAMI POLSKI", co dodatkowo zdewaluuje ten sport. Czy może zrozumiałeś już, że należy działać i próbować środowisko integrować (mimo podziałów)???. Z tego jak postępujesz wnioskuję, że niestety nie, bo jak zamierzasz budować organizację modelarstwa na zdobywaniu doświadczeń na ME to sukces niemalże „gwarantowany”. Łódkarza na sowim forum już dyskutują co to będzie za dwa lata, więc może warto coś zaproponować również na swoim podwórku, i to już bo dwa lata szybko miną i co dalej ???

… a na chwilę obecną to masz do wypełnienia papiery do EFRY na następny AGM i tak zastanawiam się, co zrobisz?, co wpiszesz w rubryki pt. „ilość członków zrzeszonych”, „ilośc zawodników zrzeszonych” – kiedy w LOK nie jest zrzeszony żaden klub (lub raptem kilka ze starego układu :)) i żaden zawodnik, który jest tylko nabywcą licencji!

Andrzeju, miałeś w tym temacie całkiem długą wypowiedź, gdzie próbowałeś wytłumaczyć niewytłumaczalne, teraz możesz skupić się na udzieleniu mi i mi podobnym konkretnej odpowiedzi na zadane pytania.

PS. … a co do tematu tej dyskusji „kto nas reprezentuje…” – to pytanie jest mylnie sformułowane. Otóż, jeżeli przyjmiemy, że wyjeżdżający mają grupę kolegów, to ich mogą reprezentować, dla pozostałych taka reprezentacja może być tak samo interesująca, jak rodzina Kowalskich za granicą na urlopie płetwonurkowym, też jadą za swoje i mają czas. Nie oznacza to jednak, że kilku wiedzących, że tata Kowalski coś tam o nurkowaniu wie, nawet kiedyś nurkował, ale odkąd zachorował na astmę nijak zanurkować nie może, mama Kowalska generalnie nurkuje tylko w basenie, za to dzieci są zdrowe i mają wiele chęci (to akurat chwalebne), generalnie umieją już trochę nurkować, jeziora i nawet głębsze jeziorka im nieobce, ale właśnie należy się liczyć, że Ci, którzy to wszystko wiedzą będą zadawali pytania typu – czy z takimi doświadczeniami naprawdę rzucanie się na rów mariański ma sens??? Jakby ktoś nie zrozumiał tego wywodu to przybliżę temat w kolejnych postach lub na Pm :)

… i żeby nie pozostawiać wątpliwości – to świetnie, że istnieją ludzie, szczególnie młodzi chłopcy, którym się chce jeździć – to jest naprawdę imponujące, że w kraju, w którym zarząd nad modelarstwem z państwowego (sic!) nadania sprawuje organizacja postkomunistyczna istnieją jeszcze ludzie, którzy mają pasję i realizuj swoje marzenia w ten sposób i mam nadzieję, że będzie ich coraz więcej. Niech coraz więcej osób jeździ na zawody –gdziekolwiek i jakiekolwiek – ale błagam, tu do Andrzeja Treli i jeszcze kilku Panów w strukturach, którym nieobce są „sny o wielkości” – zejdźcie na ziemię i pomóżcie zorganizować to w taki sposób, aby było to jawne i normalne, a nie pokątne, zakulisowe i w interesie grupki żołnierzy!, którzy (o zgrozo!) o modelarstwie nie wiedzą absolutnie nic i sami uważają to za zajęcie nieszkodliwych pomyleńców, a nie mówią tego tylko w imię partykularnego interesu, no bo nadzieja na coroczną kaskę z ministerstwa jest ciągle żywa !!!

KYOSHOblog

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona