Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 8:00 am

Autor
 Tytuł: Lipo do 1/10 TC
PostNapisane: N lip 18, 2010 7:52 pm 

Witam

po dłuższej przerwie postanowiłem powrócić do rc i kompletuję model 1/10 tc. Problem pojawia się przy zakupie pakietu, czy przykladowo lipo firmy Turnigy 5000 (+-130pln) znacząco odstaje osiągami od znacznie (2-3x) droższymi konkurentami marki np SMC ? I pytanie do użytkowników tych pakietów (turingy) w zawodach, czy ten pakiet daje rade i nie tyle czy jest wart swojej ceny co czy ma dobre osiągi, bo wole doplacić i mieć naprawde dobry pakiet niż oszczędzać i kupić półśrodek.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lip 18, 2010 8:53 pm 

Witam
Od jakiegoś czasu mam okazję pracować z produktami Turnigy . Wszyscy chyba znamy ładowarki , które świetnie radzą sobie [przynajmniej u mnie] na zawodach . Pakiety . Moje pakiety spisują się świetnie [mam 5.2 30c] . Wchodzi do nich pełna pojemność . Jak wypadają w porównaniu do innych ? Jeśli miałbym je porównywać z ninymi w stosunku cena /jakość to chyba jedne z najleprzych . Są pakiety kosztujące ok 250zł . Większość osób woli kupić 2 pakiety turnigy niż jeden za 250 zł . Jeśli mamy do wyboru pakiet typu Team Orion [ponoć jedne z najleprzych] za ich cenę można kupić kilka pakietów Turnigy . Jeśli jestem na torze jest jasne , że na Orionie osiągnę leprzy czas , ale czy nie lepiej kupić 2 pakiety Turnigy za połowę ceny oriona i cieszyć się dobrymi pakietami , osiągając minimalnie gorsze czasy . To już zależy od kunsztu zawodnika i jego portwela . :wink:
Pozdrawiam
P.S
Pakiety w zależności od pojemności w firmie Turnigy zystują też na wydajności :
5.0 - 20c
5.2 - 30c
5.3 - 35c itd.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość