Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 12:02 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 9:00 am 

Dokładnie, jak wyżej.
Lepszy będzie XUT w wersji standard, a za reszte jakieś dobre servo albo aparatura 2.4 ghz. Ztunningować do PRO zawsze mozesz w ramach domowego dłubania.
Albo dobre podwozie uzywane.
Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 22, 2010 3:17 pm 

Dzięki za propozycje ale jednak nie. Ja musze kupić samochód do max 1800-1850zł za reszte musze kupić nitro i zestaw startowy. Masz konkretny samochód i widać ze duzo czesci tuningowych w nim ale to juz wyższa półka.

A czym mniej wiecej różni sie ta wersja Pro od Standard ? Wolał bym juz dołożyć do PRo i mieć cos pożądnego.

A może lepiej kupić cos pokroju Vrx-1 lub Trophy 4,6 i za reszte kasy jakoś go stuningować ?

Jakies opinie o Trophy 4,6 ?

Jak narazie najbardziej skłaniam sie ku XUT PRO. Ale może w cenie 1800 zł znacie coś równierz dobrego ?

PostNapisane: Wt cze 22, 2010 3:42 pm 

O Vrx-1 się nie wypowiem, bo wole głupot nie pisać, ale Trophy 4,6 to to samo co Lightning Stadium Sport. Był kiedyś temat porównujący LSS i Xut'a - łap link : http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=43691 Może sie przyda.

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt cze 22, 2010 7:50 pm 

http://www.rcwroblik.pl/Model+Hellfire+ ... ZgodDiEu5A

A ten model ? ? ?

No pomóżcie cos bo w weekend chciałbym juz ostatecznie wszystko zamówić.

PostNapisane: Wt cze 22, 2010 8:08 pm 

To jest cena za samo podwozie (bez silnika i elektroniki). Jeżeli chcesz truggy, które w przyszłości będzie nadawało się do startu w zawodach, a teraz po wyjęciu z pudełka będzie bardzo dobrym modelem do jazdy rekreacyjnej bierz Xut'a Pro. Nie zapomnij zaopatrzyć się we wszystkie potrzebne rzeczy. Wypadało by od razu kupić pakiet do odbiornika na 6,0v , do którego potrzebna będzie ładowarka (możesz wyhaczyć coś używanego za niewielką cenę)

PostNapisane: Wt cze 22, 2010 8:18 pm 

Dokładnie tak chce zrobić tak jak mówisz. Żeby ten Truggy był przyszłosciowy.

Co do pierwszych modyfikacji jakie bym zrobił to aparatura 2,4 Ghz i serva. Na serva chciałbym przeznaczyć jakies 300 zł a na aparature 500 zł. Ale to na razie odległe tematy. Musze sie zdecydować dokładnie na samochód.

Chyba padnie wybór na Xut Pro. Co do tego mam jeszcze kupić ? Grzałke, butelke do nitro, nitro, coś jeszcze ? JAkies wstępne narzędzia ? Jakie nitro ?

PostNapisane: Śr cze 23, 2010 5:15 pm 

Jeszcze tak na szybko powiedzcie czy nie lepszy będzie Lightening Stadium 2 Pro ? Bo jeśli tak to wezme zamiast GS-a. Słyszałem ze do GS słaba dostepnosć czesci jest.

PostNapisane: Śr cze 23, 2010 7:00 pm 

http://www.gimmik.pl/samochody-rc-gs-c- ... tml?page=1
ok 200 pozycji
http://www.rc4max.com/index.php?page=sh ... t&Itemid=1
...a tu jeszcze wiecej :)

PostNapisane: Śr cze 23, 2010 11:16 pm 

Ja nie rozumiem . Chcesz kupić nowy model i go modyfikować ? . Jak ja Ci proponuje swój model Dużo dużo lepszy od tych XUT i całej reszty. A cena prawie taka sama . Tylko że w tych Xut itp. trzeba modyfikacji a zarazem pieniędzy żeby startować w zawodach i mieć jakieś szanse. A Mój model jest zrobiony pod zawody i nie trzeba wymieniać nawet żadnej śrubki żeby mieć szanse z innymi zawodnikami . Jeśli się boisz ze mój model to jakaś lipa czy coś możesz przyjechać po model osobiście. Ja mam do modelu paliwo , pakiety itp. itd. wiec też dużo kasy odchodzi.

Wybór należy do Ciebie . Ale przed zakupem nowego modelu poczytaj sobie o moim modelu i podzespołach. Porozmawiaj z innymi modelarzami Najlepiej zawodnikami. Jeśli chcesz napisz do mnie GG 119865 (nie uważam się za żadnego wielkiego modelarza żeby nikt sobie tak chociaż nie pomyślał). Możesz się bać ze będę nie obiektywny ale tak nie będzie

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Cz cze 24, 2010 12:09 am 

Kwasio – próbowałem już parokrotnie przekonać Pietrasa do Twojego modelu w „prywatnych” rozmowach i najpierw myślałem, że chodzi o budżet, ale skoro Pietras zaczyna brać pod uwagę RTR-a za ok. 2100 to już nie wiem, o co chodzi. Jaki sens ma, kupowanie RTR-a za tyle pieniędzy, jeśli się chce od razu do niego dołożyć 1 tys na aparaturę z serwami, a najlepiej jeszcze wymienić silnik na jakiś zawodowy, chociaż tego, co dała fabryka jeszcze nawet nie widział na oczy?
Czy nie lepiej wtedy kupić samo podwozie, nawet używane? Skoro fabryczne bebechy i tak maja pójść do kosza.
Trochę mnie dziwi tunningowanie modelu, jeśli się go jeszcze nie ma i się nie wie: czy serwa są wystarczająco mocne, czy silnik ma odpowiednią moc, czy bieżnik w oponach jest OK.
Chyba to jest tak, że człowiek musi dojrzeć do tego, że warto kupować zawodowe podwozia z drugiej ręki. Mnie tez było ciężko przekonać na początku do zakupu używki, ale bardzo szybko się przekonałem, że to jedyna słuszna droga, jeśli mamy budżet rtr-owy, a chcemy mieć typowy zawodniczy model. Chyba, że mamy na wydanie 4 tyś, wtedy mamy komfort kupowania nowych gratów w sklepie. Człowiek bardzo chce poczuć zapach nowości, niestety później zaczyna czuć zapach, czego innego. A do tego po pierwszym wyjściu okazuję się, że nasz model przyciorał trochę płytą, uderzył w kamień i już wygląda gorzej niż ten niby z drugiej ręki.
Nie tak dawno temu, kolega Jarlath miał do sprzedania mało używane podwozie Lajta 2 Pro wersja Kit w carbonie za 600, czy 700 zł (możliwe, że jeszcze jest), co uważam byłoby świetnym początkiem do zbudowania fajnego modelu za nieduże pieniądze.

P.S. Sam bym kupił tego Twojego, ale mam w planach zakup jakiegoś truggy elektryka.

PostNapisane: Cz cze 24, 2010 9:24 am 

A wiec, model chciałbym nowy, ogólnie zazwyczaj wole nówki. Jest jeszcze taka sprawa ze moge miec tego Lighta za 1920 zł nówke.

Kwasio5, gadałem z Tomkiem Gadnickim z forum, chłopak sie naprawde zna i sam mnie przekonywał do tego zebym wziął od Cb model bo to jest jeden z najlepszych modeli pod zawody. W co nie wątpie, patrząc na opinie byłby to dla mnie model naprawde super ale nniestety chce nówke i nic tego nie zmieni.

Dzisiaj ide ogladac tego Lighta. Zobaczymy jeszcze ale raczej kupie nówke.

Tuning jak tuning. Zapewne jak bym kupił model od kwasia to tez bym zmieniał co troche jakies bebechy. Już tak mam poprostu, bardziej mnie bawi tuning tych samochodzików niż sama jazda.

PostNapisane: Pt cze 25, 2010 8:07 am 

Ok. Ja nikogo nie zmuszam do kupna. Ale przemyśl i to bardzo dobrze bo będziesz żałował.

Odbiór osobisty wchodzi jak najbardziej w rachubę . Nie mam nic do ukrycia . Chcesz przyjedz do mnie pokaże co z czym się je .
A i jeszcze co do tuningowania w moim modelu to nie wiem . Można jeszcze jak się ma kupę kasy to można zmienić silnik z wyżej półki (ceny od 1400zł) A jeśli byś wstawił silnik jakiś konkretny do tego lajta czy tych innych budżetówek to zaraz by się ukręcały pół ośki , sypały dyfry itp.

No model jest na prawdę konkretny a i zobacz ile ludzi to potwierdza. Wiec o czymś to świadczy.

ZASTANÓW SIĘ 1000Razy przed kupnem nowego DUŻO GORSZEGO MODELU .

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Pt cze 25, 2010 5:34 pm 

Ja też bym skłonił się w kierunku modelu od "kwasio5"
Jest to model z najwyższej półki i na pewno bezawaryjny w przeciwieństwie do większości RTR-ów które bierzesz pod uwage.
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: So cze 26, 2010 4:08 pm 

Taka mala rada z mojej strony: jesli chcesz odrazu zanosic model do serwisu to odpusc sobie kupno spalinowki. Zaraz Ci sie cos innego posypie i model wyladuje na polce. I widzac twoje posty mam wrazenie ze raczej nie poradzisz sobie z obsluga i serwisem modelu. Wiec proponuje najpierw zdobyc wieksza wiedze szczegolnie ze chcesz zainwestowac sporo kasy na poczatek :)

PostNapisane: N cze 27, 2010 11:37 am 

"Hector" odezwał się największy znawca . Przeczytałem dział "Nie udane transakcje" czy coś takiego .
Gdzie robisz dla kogoś wyrzuty ze ci sprzedał gówniany model i TO PO 3LATACH OD ZAKUPU!!!
Dziecko drogie wes nie pisz durnot bo aż szkoda słów na ciebie. Jak możesz w ogóle twierdzić ze ktoś sobie nie poradzi z modelem jeśli nawet tego Pana nie znasz. I ty to jesteś taki znawca 13 postów z czego 12 napisane w dziale "Nie udane transakcje" .

Pozdrawiam i zapraszam do piaskownicy.

Kontakt GG 119865

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona