Witam. Z góry przepraszam z prawdopodobne dublowanie tematu. Szukałem i ciężko było mi coś znaleźć konkretnego jak dla mnie.
Jestem posiadaczem od 3 dni modelu STRADA TC 1:10 i początkującym RC maniakiem.
Jest on wyposażony w standardowy pakiet MiMh 1800mAh, ładowarkę 9V 250mAh i dosyć krótko można na nim po driftowć ( oba dyfry zablokowane i oczekiwanie na koła do driftu, bo na razie izolacja itp.

).
Pytanie moje to jaki pakiet kupić ( dodam że na razie odpada -chyba- pakiet LiPo + ładowarka ) możliwie jak największy który będę mógł użyć w moim modelu ?
Silniczek jaki mam jest standardowy 22 zwoje ( tak mi podali w sklepie itd., a na nim pisze Maverick MM-22 itd. ) i regulator do tego MSC-22 ( też oryginalny ).
Ewentualnie jak bym chciał przesiąść się na pakiety LiPo, to co bym musiał mieć oprócz pakietu, ładowarki i buzzera pod pakiet informujący o rozładowaniu. Czy było by możliwe podłączenie pod mój regulator, czy musi być jakiś inny/specjalny pod LiPo ?
Z innej beczki, to do mojego modelu chciałem zapodać one-way, ale są do niego hex-y one-way -http://www.gimmik.pl/oneway-hex-bearing-02067-p-735.html- ( jest to model bliźniaczy z FF ) i czy to na jedno wyjdzie z one-way od HPI ? Czy efekt będzie taki sam na tych hex-ach, co na one-way od HPI, albo czy do mojego dyfra spasuje one-way od HPI ?