capensis napisał(a):
Widze fragles że masz to autko. Czy ono jest szybkością porównywalne do spalinówki?
Wtrącę za kolegę myślę ze nie narażając się nikomu bo sam użytkuję spalinki a E-Revo 1/16 ma moja córka.
W zasadzie dużo nie jeździłem E-Revo 1/16 z tego powodu że to model mojego dzieciaka ale jakieś tam testy z początku użytkowania robiłem i parę spostrzeżeń mam.
Na standardowym pakiecie załączonym do zestawu przy ustawieniu spustu na 100% model staje dęba.
Pełną prędkość na standardowym zawieszeniu możliwa jest do osiągnięcia tylko na asfalcie, w terenie nie do opanowania.
Przy pakiecie 3s istny diabeł jeszcze bardziej nie do opanowania nawet na asfalcie
Nerwowe naciskanie spustu gazu zazwyczaj kończy się uniesieniem przedniej osi.
Jeśli chodzi o porównanie spaliny do elektryka to ciężko zestawić model 1/16 z modelem 1/8 tym bardziej model off road-owy który służy jak sama nazwa wskazuje do jazdy w terenie a nie wyścigów na 1/4 mili.
Z pewnością elektryk kopa ma większego ale jak dla mnie jazda takim odrzutowcem do tego po asfalcie jest mało realistyczna co za tym idzie mało z tego satysfakcji.
Natomiast jeśli chodzi o porównanie modeli o jednakowej skali przy jeździe po torze powiedzieć mogę tylko tyle że sam nadmiar mocy (w elektryku) nie wystarcza jak często życie pokazuje bo trzeba jeszcze zwinnych paluszków draiwera który potrafi tą moc opanować
A reszta to kwestia gustu ale jak dla mnie brumm.... musi być
Pozdrawiam
Ps. moim skromnym zdaniem - gdybym ja miał wybrać a nie moje dziecko wybrał bym już coś w skali 1/10, 1/8