Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 5:16 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 14, 2010 4:08 pm 

Wiesz ja narazie nie mam zamiaru sakac. Chce po prostu opanowac potem moze cos ze skokami myslec ale to juz inny model by byl bo ten to tak tylko dla zabawy zadnych skokow itp. Po prostu zeby zabic czas :]

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 7:50 pm 

Nie piszcie głupot. Jak chłopak chce spalinke to niech bierze ją, też wole nitro bo to więcej frajdy daje z jazdy. Jak już pisałem... Elektryki są bez duszy, nie posiadaja tego co spaliny;)

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 7:53 pm 

dyskryminujesz elektryki..... jak ktoś woli elektryki to spalina go nie zadowoli.

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 7:58 pm 

de gustibus non disputandum est - Gusty nie podlegają dyskusji ! ( łacina się kłania xD ... ciekawe czy dobrze napisałem )
Jakoś to można rozwiązać ... np : kupujesz spalinkę i jak Ci się znudzi to przerabiasz ją na elektryka i tyle ... :mrgreen:

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 8:01 pm 

No sorry ale to Wy zaczeliście pierwsi dyskryminować spalinki wypisując głupoty że chłopak sobie nie da rady z nimi. Łukasz.. a ty na drugi raz podpieraj swoje wypowiedzi jakimś doświadczeniem.

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 8:17 pm 

Jeden woli spaliny, inny elektryki. Chociaż spalina zapewne jest cięższa w utrzymaniu, to nie wierzę żaby ktoś komu to się bardzo podoba i po prostu do spalin go ciągnie, nie poradził by sobie z jej obsługą.

Na np. jak oglądam filmiki ze spalinami to też podoba mi się ten dźwięk i spalinki z tłumika, ale na tym moja sympatia do nich się kończy. Jak na razie do spalin ani trochę mnie nie ciągnie:)

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 8:56 pm 

Paulino napisał(a):
No sorry ale to Wy zaczeliście pierwsi dyskryminować spalinki wypisując głupoty że chłopak sobie nie da rady z nimi. Łukasz.. a ty na drugi raz podpieraj swoje wypowiedzi jakimś doświadczeniem.

nikt nie napisał że sobie chłopak nie poradzi, nie było zejścia na eletryki :wink: jedynie kwasio napisał że kupując elektryka nie nauczy się obsługi silnika saplinowego, i koniec tematu, ale Ty piszesz o wyższości spalin nad eletrykimi, waidaomo o gustach niema co rozporawiać bo można w kółko a i tak stanie na dość podniosłej rozmowie, jeden rybki no a drugi...... no w każdym razie jak i kto co woli. Jeżeli kogoś ciągnie do spalin to go nikt nie namówi do eletryka i tak ostateczny wybór należy do niego, dla chcącego nic trudnego wszystkiego można się nauczyć wystarczy dobra motywacja :wink: i to też działa w odwrotną stronę jeżeli ktos woli elektryki spalina go nie kręci to można go i wołami ciągnąć do spalin a on i tak będzie wracał do swojego modelu :wink:

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 9:09 pm 

Jeździłem elektrykiem. F1 jakąs 40 wyciągała miała 2 przełożenia biegu do przodu i wsteczny (żadna nowośc dla was pewnie 8) ), ale szczerze no fajne to jest też ale wole te spalinowe jakoś mnie do tego bardziej ciągnie :) Tak jak piszecie każdy ma swoje gusta a ja po prostu chciałem sprawdzic jakie opinie dostane do tego modelu. Teraz jeszcze w gre wchodzi jeden oto link http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=5382 mam jeszcze dużo czasu więc pewnie coś lepszego może mnie skusi. Ale na początku nie chce szalec żeby szybko pieniadze nie roztrzaskały sie za szybko o coś he :D

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 9:27 pm 

Elo

co do utrzymania spaliny a elektryka to wcale elektryk nie jest tani mniej więcej taki sam koszt

1. kupujesz elektryka żeby sobie nim w miarę normalnie pojeździć ( a nie 20min jazdy cała noc ładowania)
to od razu na pakiety i ładowarkę przeznaczyć trzeba około min 500zł ( ładowarka używana w tej kasie wchodzi tylko w grę)
wiec za to kupujesz około 15L dobrego paliwa.

Zaraz ktoś powie paliwo pójdzie z dymem pakiet zostaje. Pakiety też się zużywają i trzeba je wymieniać

2. Silnik Spalinowy no powiedzmy przy normalnej obsługę wychodzi 30L Silnik elektryczny też traci swoje właściwości po takim przebiegu
i trzeba go wymieniać

Wiec mówiąc w skrócie czy wolę spalinę czy też elektryka i jak już czy spalinówkę jestem w stanie ogarnąć
tak jak pisałem Spalinówka nic strasznego jeśli się interesuje mechaniką i ma w sobie dużo motywacji i pasji

pozdrawiam

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 9:34 pm 

Ja jestem tego zdania co ty Kwasio5. Tym bardziej jak porownales elektryka z spalinowym. My ta F1 tez tak z 20 minut normalnej jazdy mielismy potem juz slabsza byla. Chcialem ciebie zapytac ile wytrzymuja akumulatorki od nadajnika i odbiornika w spalinowkach? To prawda ze 50 min i 50 min jazdy na benzynie i trzeba dolac no i ladowac akumulatorki?

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 9:47 pm 

To się ośmieszyłeś :lol:
kwasio5 napisał(a):
1. kupujesz elektryka żeby sobie nim w miarę normalnie pojeździć ( a nie 20min jazdy cała noc ładowania)
to od razu na pakiety i ładowarkę przeznaczyć trzeba około min 500zł ( ładowarka używana w tej kasie wchodzi tylko w grę)
wiec za to kupujesz około 15L dobrego paliwa.

Nowa ładowarka Turnigy Accucell 6 - dobra, z balanserem, wszystkie rodzaje pakietów, do 6s - ostatnio na allegro za 156zł. Pakiet Turnigy 2s LiPo 5000mAh - 130zł. Razem 286zł. Oczywiście na MMM tym pakietem nie pośmigasz, ale do samochodu w skali 1:10 spokojnie wystarczy. W E-Firestormie na 40-60min starcza.
kwasio5 napisał(a):
2. Silnik Spalinowy no powiedzmy przy normalnej obsługę wychodzi 30L Silnik elektryczny też traci swoje właściwości po takim przebiegu
i trzeba go wymieniać

Z tego co czytałem, żeby silnik wytrzymał 30L to trzeba o niego nieźle dbać...

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 10:26 pm 

Paulino napisał(a):

Jeżdżę 5 lat elektrykami 4 spaliniakami przeżyłem 3 modele spalinowe 7 silników i wiem że to nie jest łatwa sprawa, także proszę bez komentarzy o doświadczeniu. A co do prędkości idę o zakład że mój losi na prostej drodze przegoni wasze spaliny:P Pozatym prędkość to nie wszystko.

Jak bardzo chcesz spalinę to bierz. Fakt kwestia gustu. I fakt moim zdaniem frajda jest większa choćby dlatego że brzęczy. Tylko Samo czytanie nie wystarczy fajnie byłoby jak ktoś by ci pomógł. Ten wskazany model powinien się trzymać, części w miarę dostępne. Ale powtórzę jeszcze raz podwozie 1:8 buggy to nie najlepszy wózek do zabawy.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 11:08 pm 

Co do aku w nadajniku odbiorniku wyczerpują się w takim samym stopniu co w elektryku .

ja tu nie zamierzam się sprzeczać co jest lepsze . każdy woli co innego ale koszty tego i tego są podobne

Gensior zależy o jakim elektryku mówimy. np. taka Mamba ona pakiet zje w ciągu 15-20min

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Pt sty 15, 2010 7:32 am 

Cytuj:
cała noc ładowania

śmiem twierdzić iż pakiety ładowałeś tylko i wyłącznie ładowarką z kiepskiego RTR'u :?

Cytuj:
Gensior zależy o jakim elektryku mówimy. np. taka Mamba ona pakiet zje w ciągu 15-20min

Gensior mówił o szotkowym E-F, do MMM czy MM nikt nie stosuje pakietów 2s1p :roll: wiem że kolega Matick7 w swoim e-revo z MM używa 4s2p więc najlepiej będzie jeżeli ktoś kto posiada MM powie czas jazdy na 1 aku :wink:

PostNapisane: Pt sty 15, 2010 7:06 pm 

Nie widzę sensu wypowiadania się osoby co ma mambę bo autor tematu chce spalinówkę.

Pozdrawiam i nie ma zamiaru nic udowadniac co jest lepsze a co gorsze

Kontakt GG 119865

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona